6 retete de inghetata cu fructe, perfecte pentru vara!

Se stie prea bine ca din meniul lunilor toride nu poate lipsi inghetata, iar pentru ca nicio vara nu poate fi completa daca nu te bucuri si de fructele proaspete, ti-am pregatit 6 retete delicioase de inghetata cu fructe.

Le poti prepara repede, in propria bucatarie. Bon appétit!


Inghetata cu banane

Ingrediente:

  • 4 banane coapte, decojite si taiate in bucati
  • ¼ de lingura de esenta de vanilie
  • 3 sau 4 linguri de zahar, miere sau indulcitor
  • 150 ml de lapte batut sau 150g de iaurt grecesc

Mod de preparare:

Asaza bucatile de banana pe o tava si pune-le la congelator pentru o ora. Dupa ce au inghetat bine de tot, pune-le intr-un blender, impreuna cu jumatate din iaurt sau din laptele batut, vanilia si ingredientul ales pentru a indulci compozitia. In timp ce mixezi toate ingredientele, adauga gradual si restul laptelui batut sau al iaurtului. Amesteca pana cand compozitia devine cremoasa.


Inghetata cu capsuni

Ingrediente:

  • 400 g de lapte condensat
  • 150 g de lapte praf
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ½ cani de lapte integral
  • 450 g de capsuni proaspete sau inghetate
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • ¼ lingurita de sare

Mod de preparare:

Amestecati si bateti primele ingrediente intr-un bol mare, pana cand compozitia se uniformizeaza. Acoperiti bolul si lasati la rece pentru 30 de minute.
Separat, amestecati cu ajutorul unui blender zeama de lamaie, capsunile si sarea, dupa care incorporati noua compozitie in primul amestec.
Toata compozitia trebuie pusa la congelator pentru o ora si jumatate, dupa care poate fi servita.


Inghetata de coacaze

Ingrediente:

  • 1 ½ cani de lapte integral
  • 1 ½ cani de smantana cu procent ridicat de grasimi
  • ¾ cana de zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 500 de gr de coacaze

Mod de preparare:

Incalzeste laptele si smantana intr-o cratita cu ½ de cana de zahar, amestecand uneori, pana cand compozitia ajunge la 80 de grade Celsius. Ar fi bine sa utilizezi un termometru pentru mancare, pentru a respecta reteta. Intre timp, bate galbenusurile de ou impreuna cu restul zaharului, pana cand compozitia devine mai densa. Toarna o cantitate mica din amestecul de lapte, smantana si zahar in compozitia cu galbenusuri, amestecand incontinuu. Apoi contopeste cele doua amestecuri in cratita si adauga extractul de vanilie.


Incalzeste crema obtinuta, insa nu o lasa sa fiarba si amestecand constant. Toarna compozitia printr-o sita si pune ce obtii intr-un vas acoperit, lasand-o la frigider pana se raceste de tot. Dupa ce ai scos compozitia de la congelat, mixeaza cu ajutorul unui blender amestecul racit si coacazele, pana cand fructele sunt zdrobite iar culoarea compozitiei devine mov.

Aceasta trebuie pusa la congelator pentru cateva ore, intr-un container ce se sigileaza. Inainte de servire, lasa inghetata la frigider pentru 15 minute, pentru a se inmuia putin.

Page: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro