Se stie prea bine ca din meniul lunilor toride nu poate lipsi inghetata, iar pentru ca nicio vara nu poate fi completa daca nu te bucuri si de fructele proaspete, ti-am pregatit 6 retete delicioase de inghetata cu fructe.
Le poti prepara repede, in propria bucatarie. Bon appétit!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Asaza bucatile de banana pe o tava si pune-le la congelator pentru o ora. Dupa ce au inghetat bine de tot, pune-le intr-un blender, impreuna cu jumatate din iaurt sau din laptele batut, vanilia si ingredientul ales pentru a indulci compozitia. In timp ce mixezi toate ingredientele, adauga gradual si restul laptelui batut sau al iaurtului. Amesteca pana cand compozitia devine cremoasa.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecati si bateti primele ingrediente intr-un bol mare, pana cand compozitia se uniformizeaza. Acoperiti bolul si lasati la rece pentru 30 de minute.
Separat, amestecati cu ajutorul unui blender zeama de lamaie, capsunile si sarea, dupa care incorporati noua compozitie in primul amestec.
Toata compozitia trebuie pusa la congelator pentru o ora si jumatate, dupa care poate fi servita.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Incalzeste laptele si smantana intr-o cratita cu ½ de cana de zahar, amestecand uneori, pana cand compozitia ajunge la 80 de grade Celsius. Ar fi bine sa utilizezi un termometru pentru mancare, pentru a respecta reteta. Intre timp, bate galbenusurile de ou impreuna cu restul zaharului, pana cand compozitia devine mai densa. Toarna o cantitate mica din amestecul de lapte, smantana si zahar in compozitia cu galbenusuri, amestecand incontinuu. Apoi contopeste cele doua amestecuri in cratita si adauga extractul de vanilie.
Incalzeste crema obtinuta, insa nu o lasa sa fiarba si amestecand constant. Toarna compozitia printr-o sita si pune ce obtii intr-un vas acoperit, lasand-o la frigider pana se raceste de tot. Dupa ce ai scos compozitia de la congelat, mixeaza cu ajutorul unui blender amestecul racit si coacazele, pana cand fructele sunt zdrobite iar culoarea compozitiei devine mov.
Aceasta trebuie pusa la congelator pentru cateva ore, intr-un container ce se sigileaza. Inainte de servire, lasa inghetata la frigider pentru 15 minute, pentru a se inmuia putin.
Ingrediente pentru inghetata:
Ingrediente pentru aroma de mango si pepene galben
Mod de preparare:
Pentru a prepara compozitia ce va da aroma inghetatei, este nevoie sa decojesti si sa tai in bucati mici pepenele galben. Decojeste cele 2 mango si taie 4 sau 5 felii, restul trebuie taiat in bucati mici. Amesteca intr-un cele doua fructe cu ajutorul unui blender.
Urmatorul pas este prepararea inghetatei – trebuie sa bati albusurile de ou intr-un bol mare, pana cand compozitia devine densa. Incepe sa adaugi zaharul pudra in transe egale, amestecand constant. Intr-un alt bol, bate frisca pana se intareste. Dupa aceste pas, trebuie sa amesteci putin galbenusurile de ou si sa incorporezi atent frisca, galbenusurile de ou si albusurile cu zahar.
In mod delicat adauga amestecul de fructe si feliile taiate in bucati mici. Amesteca atent si toarna toata compozitia intr-un vas potrivit pentru congelator. Lasa inghetata sa se raceasca peste noapte.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau blender si amesteca pentru 3 – 5 minute, pana cand compozitia devine cremoasa. Asaza compozitia intr-o tava de sticla sau de metal si las-o la congelator pentru 30 de minute, dupa care aceasta trebuie amestecata si pusa iar la rece. Acest process trebuie repetat de cateva ori, la interval de 30 de minute, pentru a obtine textura dorita a inghetatei.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui mixer amesteca frisca batuta cu laptele condensat timp de 3 – 5 minute. Cand compozitia este uniformizata, adauga cu ajutorul unei spatule gemul de piersici si zmeura si amesteca usor.
Toarna amestecul pentru inghetata intr-un bol si acopera cu folie de plastic. Lasa inghetata la congelator timp de 4 ore, cel putin.
Natalia Muntean
Foto: from Shutterstock
Vezi şi înghețată de cătină – un deliciu răcoritor, cu multe vitamine!