Sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in seama daca vrei ca fiecare desert pe care il pregatesti sa iasa perfect.
Tortul perfect sau briosa fara cusur nu pot exista fara ingrediente de cea mai buna calitate si asta include faina, ouale bio sau untul (nu folosi niciodata margarina). Foloseste fructe proaspete si evita conservantii si potentatorii de arome. Calitatea ingredientelor este cea care determina gustul final al prajiturii.
Expertii culinari sunt de parere ca oricare dintre noi poate excela in bucatarie. Daca iti doresti asta, primul lucru pe care il poti face este sa acorzi importanta cuvenita cantitatilor.
Desi pare simplu, incalcarea acestei reguli de baza este principalul motiv pentru care prajiturile nu cresc, nu se coc in interior sau sunt prea dense si grele.
Lasa-ti imaginatia sa zburde si combina arome pe care in mod normal nu ti le-ai fi imaginat contopindu-se. Ofera papilelor tale gustative o aventura culinara. Incearca spre exemplu sa folosesti legume in prajituri, morcovul spre exemplu iti va oferi o placuta surpriza.
Sa gatesti ar trebui sa fie distractiv. Daca nu o faci cu placere, mai bine nu o mai face deloc pentru ca rezultatul nu va fi cel scontat. Pune muzica, un pahar cu vin si apuca-te de treaba. Iti poti invita iubitul, familia, sau prietenii si lasa-i sa isi asume cate un rol. Vei vedea ca poate fi distractiv pentru toata lumea.
Trebuie ai mare atentie ce tavi sau forme folosesti, cum reglezi cuptorul, sa intorci formele pentru o coacere cat mai uniforma si, bineinteles, sa verifici cu ajutorul unei scobitori daca prajitura este coapta si in mijloc.
Foto: 123rf.com