Trebuie sa incerci aceste 5 idei de retete fresh, cu pepene rosu, care iti vor indulci vara!
Pepenele rosu contine o cantitate mai ridicata de licopina, antioxidant care lupta impotriva cancerului, decat orice alta fructa sau leguma. Ca sa fii sigura ca nimeresti un pepene dulce si suculent, fii atenta sa aiba o pata galbuie pe o parte. Este un semn ca fructul a fost lasat sa se coaca, fara a fi recoltat (pepenele rosu nu devine mai dulce dupa ce a fost recoltat!). Greutatea este un alt lucru la care trebuie sa fii atenta – pepenele rosu este 92% apa, iar cele care par grele pentru greutatea lor, probabil sunt si foarte suculente.
Trebuie sa incerci aceste 5 idei de retete fresh, care iti vor indulci vara!
1. Combina pepenele, mierea, sucul de lamaie si ghimbirul intr-un blender.
2. Transfera amestecul in cateva recipiente, acopera-l si lasa-l in congelator pe tot parcursul noptii.
3. Piseaza-l cu o furculita pana cand textura devine granulara.
4. Lasa-l la congelator pentru inca 20 de minute.
TIPS: Inainte sa tai pepenele rosu, spala coaja pentru a preveni ca bacteriile sa se transfere pe cutit, iar apoi in fruct.
1. Pune intr-o farfurie pepenele si branza feta feliata.
2. Adauga mierea si frunzele de menta.
1. Combina toate ingredientele intr-un bol.
2. Pune jumatate din amestec intr-un blender, apoi trasfera-l inapoi in bol, si asezoneaza dupa gust.
1. Amesteca sosul chili, sucul de lamaie si uleiul de masline intr-un bol.
2. Adauga baby spanacul, pepenele, bacon-ul si fasiile de ceapa.
3. Amesteca pentru a combina ingredientele.
1. Impatureste feliile de prosciutto si infige-le pe batul de frigarui
2. Alterneaza 2 cubulete de pepene rosu si 2 frunze de busuioc pe batul de frigarui, si repeta procesul.
3. Stropeste frigaruia cu sucul de lamaie.
Text: Miruna Tarabega
Foto: salad with water-melon from Shutterstock
Vezi şi dulceață de pepene – cum se prepară pentru a păstra savoarea!