5 aperitive usor de preparat si foarte delicioase!

Nu trebuie sa fii un master-chef pentru a prepara mancaruri delicioase. Mai jos gasesti 5 retete de aperitive pe care sa le gatesti rapid, nu-ti trebuie decat putina rabdare!

1. Salata de oua cu somon afumat, capere si marar


Aceasta salata poate fi servita pe pat de paine prajita sau salata ca fel principal sau intinsa pe triunghiuri de paine ca gustare.

Ingrediente: 6 oua mari, 170 g somon afumat rece, taiat in felii subtiri, 6 lingurite ulei de masline extra-virgin, 1/3 cana capere, 2 lingurite marar tocat, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, sare Kosher si piper negru macinat proaspat.

Metoda de preparare:

Pune ouale intr-o cratita cu suficient de multa apa (astfel incat sa le acopere). Acopera cratita si las-o la foc mediu. Pe masura ce apa clocoteste, inlatura cratita de pe foc si las-o deoparte acoperita, pana cand ouale se intaresc (10 minute). Pune ouale in apa rece pentru racire. Inlatura-le coaja, taie-le in felii subtiri si pune-le intr-un bol mediu. Adauga somonul, uleiul, ceapa, capere, mararul, sucul si coaja de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper pentru gust. Amesteca usor, dar ferm si serveste.


2. Oua cu sunca si boia de ardei iute

Combinatia dintre ou si sunca e un aperitiv clasic, dar sofisticat. Sunca ii confera la fel de multa aroma precum umplutura, dar pentru si mai multa intensitate, poti face sosul mai picant (in functie de preferinta). Reteta poate fi cu usurinta dublata sau triplata in functie de numarul musafirilor pe care ii ai.

Ingrediente: 4 oua mari, 3 lingurite de maioneza, 1 lingurita frunze de patrunjel taiat marunt, sos de piper iute, 2 felii de sunca fierte, taiate usor, sare kosher, piper negru proaspat macinat, boia de ardei iute.


Metoda de preparare:

Pregateste o mica baie de gheata. Aranjeaza ouale pe un singur strat intr-o oala si pune-o peste o alta cu apa care fierbe. Acopera ouale cu un capac doar pe jumatate si lasa-le la fiert timp de 10 minute. Opreste focul si lasa ouale sa se aseze avand capacul pus vreme de inca cinci minute. Pune ouale in baia de gheata pregatita. Ia fiecare ou in parte si indeparteaza coaja sub presiunea apei rece. Lasa ouale deoparte pana ajung la temperatura camerei Taie-le pe jumatate, indeparteaza galbenusurile si pune-le intr-un bol mic. Zdrobeste-le cu spatele unei linguri. Adauga maioneza, patrunjelul si sosul iute de piper. Continua sa amesteci pana ce se omogenizeaza. Pune si sunca si asezoneaza cu sare si piper. Pune cu lingura cantitati egale de compozitie in albusuri. Cand sunt gata de servit, pune deasupra niste boia de ardei iute. Tips: Poti prepara si pune la frigider ouale cu cateva ore inainte.


Vezi rețeta perfectă de oua umplute cu pateu!

3. Frittata cu sunca si spanac

Simplu de facut si greu de rezistat!

Ingrediente: 6 oua mari, ¼ cana ricotta, ½ cana sunca taiata, 1 lingura sare grunjoasa, ¼ lingura piper macinat, 1 lingura ulei de masline, 1 cana de baby spanac.

Metoda de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Amesteca intr-un bol ouale, ricotta si sunca taiata; asezoneaza cu sare grunjoasa si piper macinat. Intr-o tigaie termorezistenta medie, incalzeste la foc mediu uleiul de masline. Adauga baby spanacul; gateste-l pana devine moale. Adauga si mixul de oua si amesteca pana se asaza (timp de un minut). Transfera tigaia in cuptor. Gateste frittata pana cand centrul este copt (15 minute). Pune frittata pe o farfurie si e numai gata de servit!


4. Tarta de cartofi cu somon afumat

Somonul afumat confera cantitatea potrivita de sare straturilor de cartofi aurii. Feliile subtiri de cartofi formeaza cercuri concentrice delicioase. Varianta aceasta reprezinta o combinatie perfecta alaturi de somonul afumat.

Ingrediente: 6 linguri unt nesarat, 2 cartofi medii, ¼ lingura sare grunjoasa, piper negru macinat proaspat, 3 linguri crema de branza, 3 linguri smantana, 145 g somon afumat taiat, 2 linguri arpagic proaspat taiat.

Metoda de preparare:

Topeste untul intr-o cratita la foc mic. Inlatur-o de la caldura; bate smanatana pana devine spumoasa. Pune cu grija untul inlaturand micile particule solide care ar putea ramane. Preincalzeste cuptorul la 400 de grade Celsius. Taie cartofii in felii mai subtiri de 1 cm si pune-le pe un prosop de bucatarie. Incalzeste o tigaie termorezistenta mare (de preferinta din fonta) la foc mediu-mare. Adauga 2 linguri de unt. Amesteca. Aranjeaza feliile de cartofi in centre concentrice. Asezoneaza cu ¼ linguri de sare si piper negru proaspat macinat. Repeta acelasi lucru cu feliile de cartofi ramase pentru a forma inca doua straturi. Pune 3 linguri de unt pe partea de jos a tigaii astfel incat sa patrunda in cartofi. Pune deasupra si cartofi. Redu temperatura la una medie. Las-o in cuptor pana cand capata o culoare aurie si devine crocanta (pentru inca 5-7 minute). Invarte cartofii folosind doua spatule de metal. Acopera cu tigaia. Lasa cartofii la copt pana devin maro (aproximativ 4 minute). Inlatura tigaia de deasupra. Lasa totul la copt in continuare pana cand partea de jos devine crocanta (7-9 minute). Inlatura tarta din tigaie si pune-o pe un suport de fier de racire pentru 10 minute. Bate crema de branza si smantana pana compozitia devine spumoasa; intinde compozitia peste cartofi. Pune deasupra somon. Presara niste arpagic. Taie pe portii.


5. Quiche de branza si bacon

Acest fel de mancare versatil este potrivit atat pentru brunch, cat si pentru o cina fiind perfect alaturi de o salata verde. Crusta si umplutura cu crema de ou reprezinta un mix perfect. Lasand la copt crusta inainte de a adauga umplutura te asiguri ca nu devine umeda.

Ingrediente: faina pentru rulare, 1 crusta de placinta preparata acasa sau cumparata, 1 lingura de unt nesarat, 2 cani cuburi de ceapa galbena (de la o ceapa mare), sare grunjoasa si piper negru, 6 oua mari, ¾ cana smanatana, ¾ sunca, gatita si maruntita, 1 cana branza Guyere (114 g).


Metoda de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 375 de grade Celsius. Presara usor faina pe o suprafata de lucru si ruleaza aluatul intr-un cerc de 31 cm. Pune-l intr-o farfurie de 23 de cm punand marginile ramase dedesubt. Pune foaie de copt peste aluat si umple cu fasole uscata (pentru greutate). Lasa-l la copt pana marginile sunt uscate si aurii (20 de minute). Inlatura hartia de pergament si boabele de fasole. Pune intre timp intr-o tigaie mare niste unt la temperatura medie-inalta. Adauga ceapa, asezoneaza cu sare si piper si lasa la copt pana capata culoarea auriu deschis (8-10 minute). Amesteca intr-un bol mediu ouale si crema de branza. Adauga ceapa, sunca, branza si asezoneaza cu ½ lingura sare si ¼ lingura piper. Bate compozitia pana devine omogena, toarna totul peste crusta si pune-o in cuptor pana cand quiche-ul este gata (40-45 minute). Serveste-o calda sau la temperatura camerei.


Dacă ești în pană de idei, avem și niște rețete de aperitive de post!

Text: Denisa matei
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro