Ești în cautare de noi rețete sănătoase și de post, dar care să fie gustoase și ușor de preparat? Dacă răspunsul este da, îți recomand să citești în continuare și să te inspiri din mâncarurile mele curate, vegane, super delicioase, care îți hrănesc atât corpul, cât și sufletul.
O dietă vegană are foarte multe beneficii atunci când este bine echilibrată și bogată în nutrienții de care corpul tău are nevoie. Adoptarea unei diete bazate pe plante poate fi cea mai bună cale spre un stil de viață sănătos. Ea este asociată cu un consum ridicat de fibre, vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, nutrienți care ajută la creșterea energiei și a stării de bine, scăderea colesterolului, a tensiunii arteriale și reducerea riscului de boli în general.
Principalele beneficii pe care le vei experimenta sunt:
– pierderea în greutate sau atingerea greutății ideale
– creșterea nivelului de energie
– îmbunătățirea digestiei
– eliminarea stării de balonare
– reducerea poftelor de dulce
– o piele mai strălucitoare
– un somn mai liniștit
– o stare generală de bine
Pentru cei care țin post în perioada aceasta sau pur și simplu își doresc să renunțe la produsele animale și să adopte un stil alimentar bazat pe plante, rețetele mele vegane sunt de mare ajutor. Pline de nutrienți, ușor de preparat și extrem de gustoase, acestea îți oferă energia de care ai nevoie și starea de bine, atât fizică, cât și emoțională, deoarece ai luat o decizie plină de compasiune si respect, atât pentru tine cât și pentru animale si planetă.
Iată cum poate arăta un meniu de 1 zi, cu trei dintre rețetele mele favorite.
Ingrediente:
Mod de preparare: Amestecă ingredientele într-un blender timp de 1-2 minute la viteză medie. Pentru decor și gust crocant, presară fulgi de cocos, bucățele de cacao si fructe phisalys.
Ingrediente supă:
Ingrediente dressing:
Extra: semințe de dovleac și floarea soarelui
Mod de preparare: Într-o oală medie călește la foc mediu uleiul de măsline împreuna cu condimentele, ceapa și usturoiul, amestecând continuu, până devin moi și translucide. Adaugă kalele și spanacul și gătește-le încă 1-2 minute. Toarnă supa de legume sau apa peste și lasă la fiert, la foc mediu, timp de 20 minute. Amestecă supa la blender, timp de 1-2 minute la viteză medie, până devine un mix cremos. Toarnă o porție într-un bol de supă.
Combină ingredientele pentru dressing și adaugă 1-2 linguri peste supă. Presară peste semințe si câteva frunze de kale.
Ingrediente:
Mod de preparare: Într-o oală medie, fierbe lintea timp de 15 minute. Între timp călește timp de 1 minut, la foc mare, uleiul de cocos, sosul tamari, condimentele, usturoiul, morcovii tăiați fâșii, bucățile de ardei, broccoli și tempeh. Adaugă toate ingredientele într-un bol, adaugă sosul tahini și presară cu semințe de susan.
Sorina Fredholm
Health Coach si Instructor de Yoga, Co-fondator Monday (healthy living app).
O poți găsi pe Facebook și Instagram.
În cazul în care cauți un desert de post, încercați această rețetă de gogosi de post