Uleiuri esentiale pentru pielea noastra

Pentru ca pielea sa fie mai stralucitoare, expertii in frumusete ne recomanda uleiurile esentiale, indiferent de tipul nostru de ten.

Uleiuri esentiale pentru pielea noastra

Uita de pielea super mata si pudrata! Astazi, dorinta de a avea o piele proaspata, stralucitoare, naturala inlocuieste orice alt trend. Mai mult decat oricare alt produs, uleiul face tocmai asta.

Astfel, in backstage la orice prezentare de moda si sedinta foto, make-up artists folosesc uleiul pentru a resuscita pielea terna si suprasolicitata a modelelor. Fie ca il utilizam ca serum, fie ca picuram putin in crema de zi sau ca ne facem o masca nutritiva in timpul noptii, uleiul, in contact cu grasimile cutanate, reda elasticitatea si luminozitatea tenului, fara sa ingrase pielea.

Asocierea dintre uleiurile vegetale si uleiurile de sinteza permite ca finisajul machiajului sa fie perfect. Nu te panica, uleiurile de sinteza nu au nimic de-a face cu siliconul sau uleiurile minerale, ele sunt aproape identice cu uleiurile naturale.

100% eficient

Uleiul este un produs in intregime benefic pentru piele, deci nu ai nimic de pierdut daca il folosesti. Astfel, producatorii de produse cosmetice se bazeaza pe proprietatile vitaminei E si a polifenolului, cu proprietati antioxidante, a acizilor grasi, nutritivi si anti-inflamatori, a vitaminei A, regeneranta, si a uleiurilor esentiale.

Bun pentru orice tip de piele

Cand vorbim de uleiuri, ne gandim la hranirea pielii uscate. Si avem dreptate: este ideal pentru a combate atacurile cotidiene care usuca puternic epiderma. Dar ele pot fi folosite si pentru pielea mixta, este suficient sa optam pentru o formula specifica, unde substantele active sa fie alese pentru proprietatile lor echilibrante si purificatoare, precum uleiul de alun, din seminte de dovleac sau din salvie. Si pentru ca aceste uleiuri patrund adanc in piele, ele trateaza mai multe probleme specifice fiecarui tip de ten.

Metoda de curatare a tenului cu ulei esential

Probabil ca nu te-ai fi gandit vreodata sa inlocuiesti demachiantul sau gelul de curatare cu uleiurile esentiale, mai ales daca ai tenul acneic, cu tendinta de ingrasare. Vestea buna este ca aceasta metoda este 100% naturala si, daca este folosita cum trebuie, te poate ajuta sa scapi de probleme precum puncte negre, acnee, roseata.

Cum actioneaza metoda de curatare a tenului cu uleiuri esentiale

Denumita in engleza OCM (Oil Cleansing Method), aceasta metoda are la baza o regula simpla din chimie: grasimea dizolva grasimea. Aplicand aceasta metoda inlocuiesti grasimea care iti poate afecta tenul cu uleiul esential hranitor. Atunci cand folosesti produse chimice de curatare, nu faci altceva sa indepartezi grasimea naturala a tenului, ceea ce determina pielea sa produca si mai mult sebum.

Ce uleiuri esentiale alegi si cum le combini

In functie de problemele pe care le are tenul tau, ai la dispozitie mai multe tipuri de uleiuri din care poti alege:

  • Ten uscat: lamaie, iasomie, patchouli, musetel roman, trandafir, ylang ylang, mandarin, ricin
  • Ten sensibil: iasomie, geranium, lavanda, ricin
  • Riduri: lamaie, patchouli, ylang ylang, ricin
  • Acnee: lamaie, lemongrass, patchouli, musetel roman, trandafir, arbore de ceai, lavanda, ulei de ricin
  • Ten gras: lamaie, lemongrass, patchouli, musetel roman, arbore de ceai, ylang ylang, ricin


Trebuie sa stii ca uleiurile esentiale nu se folosesc nediluate, asa ca trebuie sa le combini cu uleiurile asa zise „reale' (masline, argan etc.).

In ceea ce priveste proportiile, este bine ca prima data sa te bazezi pe formule deja incercate, dupa care poti sa schimbi masurile, in functie de reactia si de nevoile tenului tau.

Astfel:
Ten uscat: 1/3 ulei esential si 2/3 ulei „real'
Ten gras: 2/3 ulei esential si 1/3 ulei „real'
Ten normal: Foloseste parti egale.

Practic: Etapele metodei de curatare a tenului cu ulei esential

Pregatire minutioasa. Fie ca iti faci dinainte combinatia, fie ca o faci pe moment, trebuie sa ai uleiurile la indemana. E de preferat ca toata operatiunea sa se desfasoare in baie. Sa ai la indemana un prosop curat si uscat. Da drumul la apa, cat mai fierbinte.
Curatarea tenului. La inceput, fata va fi uscata. Nu este nevoie sa te cureti in prealabil, nici daca esti machiata. Uda fata cu apa calda, apoi toarna in palme compozitia si maseaza-ti tenul pentru doua minute, cu miscari ferme. Apoi, lasa uleiul pe fata intre 30 de secunde si 10 minute. Cu cat mai mult, cu atat mai bine.
Clatire. Pana acum, apa de la robinet ar trebui sa fie deja fierbinte. Clateste prosopul si tine-l sub jet pana cand este complet imbibat in apa. Apoi, aseaza-l peste fata si stai asa intre 10 secunde si 2 minute. Sterge-ti usor tenul cu un colt ud al prosopului. Daca simti ca nu te-ai curatat suficient, clateste din nou prosopul si repeta operatiunea.

Sfaturi

  • E posibil ca uleiul de masline sa nu se potriveasca tenului tau, asa ca incearca sa il inlocuiesti cu uleiul de argan.
  • Foloseste ingredientele adecvate tipului tau de piele.
  • Asigura-te dinainte ca nu esti alergica.
  • Cauta produse naturale. Daca pe uleiurile esentiale apare cuvantul FRAGRANCE, atunci poti fi sigura ca nu este ceea ce cauti.
  • Spala bine prosoapele pe care le folosesti.
  • E posibil ca pielea ta sa aiba nevoie de o saptamana sau doua pentru a se adapta.
  • Daca folosesti in fiecare seara metoda de curatare a tenului cu ulei esential, este posibil sa nu mai ai nevoie de alte produse hidratante.
  • Frecventa folosirii o stabilesti chiar tu. Poti sa folosesti aceasta metoda zilnic sau o data pe saptamana.
  • Daca simti ca nu ti se potriveste, renunta.

Silvana Dulama
Foto: Portrait of beautiful blond woman relaxing from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty