Tu știi care sunt diferențele dintre retinol și retinoizi și ce efecte au pentru tenul tău?

Dacă te întrebi care este ingredientul minune pe care ar trebui să îl incluzi în rutina ta de frumusețe, acela este în mod clar retinolul. Și chiar dacă nu l-ai încercat până acum, este momentul să îl încerci și să vezi care sunt efectele acestuia asupra pielii tale.

Tu știi care sunt diferențele dintre retinol și retinoizi și ce efecte au pentru tenul tău?

Retinolul este unul dintre ingredientele care tratează acneea, dar reduce și ridurile, iar din acest motiv este unul dintre ingredientele cele mai căutate și folosite de către femei. Acest ingredient are capacitatea de a-i reda pielii tale atât elasticitatea, cât și prospețimea.

Care sunt asemănările dintre cele două ingrediente:


Atât retinolul, cât și retinoizii sunt derivați din vitamina A, unul dintre ingredientele considerate esențiale menținerii unui ten cât mai sănătos și luminos. Atât retinolul, cât și retinoizii au un efect benefic asupra pielii tale și te ajută în combaterea mai multor probleme, precum liniile fine sau chiar punctele albe sau negre.

Care sunt diferențele dintre cele două ingrediente:

Retinolul are o concentrație mult mai scăzută de acid retinoic, pe când retinoizii au o concentrațe mult mai mare. Din acest motiv, retinolul îl poți găsi adesea în diferite creme sau serumuri, iar retinoizii pot fi recomandați doar de un dermatolog. În același timp, acesta este combinat cu mai multe ingrediente precum alte creme hidratante care au capacitatea de a-ți hidrata pielea în profunzime sau de a-i reda luminozitatea necesară.

Însă, diferența majoră constă în faptul că retinolul acționează mult mai gradual, datorită diferenței care se poate regăsi la nivelul structurii moleculare și felului în care este procesat de către piele. Chiar dacă pare că cele două au aceleași specificații, rezultatele folosirii retinolului se văd mult mai târziu față de cele ale retinoizilor.

Și totuși, când ar trebui să le folosim?

Fie că vei include retinolul sau retinoizii în rutina ta de îngrijire, specialiștii ne recomandă faptul că ele ar trebui folosite în rutina de seară, deoarece lumina soarelui poate reduce dintre efectele benefice pe care le are acidul retinoic. De asemenea, nu uita că trebuie să ai tenul extrem de hidratat înainte de a folosi oricare dintre cele două.

Cine nu ar trebui să le folosească?

Există anumite tipuri de ten care nu pot tolera nici retinolul, dar nici retinoizii sau îl pot tolera doar pe unul dintre cele două. Înainte de a-l include în ritualul tău, discută cu un dermatolog, iar el îți va recomanda ce anume să folosești și care este formula care se potrivește cel mai bine tipului tău de ten. Este posibil ca în momentul în care începi să folosești unul dintre aceste ingrediente să observi faptul că tenul tău se poate înroși sau chiar usca. Important este să te oprești dacă aceste efecte se agravează. Pentru a preveni totuși aceste lucruri, aplică retinoizii din trei în trei zile, pentru a nu-ți încărca tenul. Dacă tenul tău nu reacționează în mod negativ după două săptămâni de folosire, atunci poți aplica chiar în fiecare seară.

Pentru ca tenul tău să nu se usuce, aplică o cantitate destul de mică de retinozi, așteaptă câteva minute, iar ulterior aplică și o cremă hidratantă. Dacă tenul tău este extrem de sensibil sau uscat, folosește o formulă mult mai lejeră și potrivită tenului tău.

Însă, nu uita de faptul că doar un dermatolog îți poate spune cu exactitate ce anume se potrivește tipului tău de ten și dacă ar trebui să incluzi retinolul sau retinozii în rutina ta de frumusețe. Și reține faptul că aceste două ingrediente minune trebuie aplicate seara, alături de alte produse precum o cremă extrem de hidratantă sau un gel de curățare destul de blând cu pielea ta.

Citește și:
Cum să folosești retinol, fără să îți distrugi tenul

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty