Tot ce trebuie să știi despre utilizarea unui dermaroller

Folosirea unui dermaroller este foarte populară în ultima perioadă și se pare că există numeroase beneficii ale acestui instrument.

Tot ce trebuie să știi despre utilizarea unui dermaroller

Roller-ul de jad, diferite perii, aparate de curățare – există atât de multe instrumente care ne ajută să obținem un ten mai frumos și se pare că lista nu se oprește prea curând, deoarece noi produse apar în fiecare sezon. Printre noile instrumente se află și dermaroller-ul, un produs care a căpătat mai multă popularitate în ultimele luni.

Ce este un dermaroller?


Dermaroller-ul este un dispozitiv cu sute de ace pe care îl folosești pe față. Deși pare a fi un instrument de tortură, senzația nu este atât de neplăcută și, în plus, îmbunătățește aspectul pielii, tratând numeroase probleme, de la cicatrice provocate de acnee la riduri fine.

Cum funcționează?

Dermarolling (sau microneedling) constă în utilizarea unui aparat cu sute de ace fine, mici, care înțeapă pielea și creează micro leziuni. Astfel, producția de colagen și elastină devine mai puternică, acestul lucru ajutând la vindecarea acestor mici răni. Rezultatul? O piele regenerată, cu un aspect mai sănătos.

Dermaroller-ul a apărut în anii 90, însă abia în ultimii ani a fost folosit de medicii dermatologi pentru a trata cicatricile apărute în urma acneei. Deși inițial era disponibil doar pentru tratamente realizate în cabinete de specialitate, acum există numeroase dispozitive care pot fi folosite și acasă.

Cum să alegi instrumentul potrivit pentru tine

Există mai multe dimensiuni ale acelor pentru un derma-roller, fiecare model ajutând la tratarea unei anumite probleme. Pentru cicatricile lăsate de acnee poți folosi acele de 1 mm, pentru decolorarea pielii de la 0.2 la 1 mm, pentru diferențele de ton 0.5 mm și pentru riduri, recomandate sunt acele de 0.5-1.5 mm.

Cum să îl folosești

Înainte de a folosi acest dermaroller-ul trebui să îl dezinfectezi. Lasă-l în alcool izopropilic pentru 5-10 minute. Clătește-ți tenul și apoi începe să folosești acest instrument.

Trebuie să folosești dermaroller-ul pe verticală și orizontală, niciodată pe diagonală, deoarece ai putea produse răni mai dure pentru piele. Împarte-ți tenul în mai multe zone. Este indicat să dai de 6-8 ori în fiecare direcție, pe fiecare zonă. Nu apăsa foarte puternic.

După folosirea instrumentului poți aplica serumul tău preferat, însă este bine să fii foarte atentă la ingrediente. Acidul hialuronic va fi benefic tenului, însă stai departe de acizi. De exemplu, ferește-te de vitamina C și retinol, deoarece îți pot irita pielea mai rău.

Medicul dermatolog îți poate recomanda cât de des ar trebui să folosești această procedură, însă asigură-te că folosești crema cu SPF în fiecare zi și cea de după folosirea dermaroller-ului.

Citește și:
4 moduri prin care poți scăpa de ridurile din jurul ochilor

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty