Cercetările arată că 40% dintre femeile care au probleme cu părul facial nu se simt confortabile atunci când sunt înconjurate de mai multe persoane. Iar acest lucru se întâmplă și din cauza faptului că nu vorbim suficient de des despre acest lucru.
De la densitate, culoare și textură, părul facial variază de la femeie la femeie, însă indiferent de aceste aspecte, cu toatele căutăm soluții pentru a-l îndepărta. Creșterea părului facial poate fi determinată de câteva cauze medicale, așa că, dacă acest lucru te îngrijorează, ar trebui să cauți sfatul unui medic. Două dintre cele mai comune motive ale părului facial sunt explicate de genetică – anumite grupuri etnice, de exemplu, au mai mult păr facial decât altele, iar deseori acest lucru provine din familie. Celălalt motiv este explicat de instabilitatea hormonală.
Recomandări de tratamente pentru piele
În funcție de cauza creșterii părului facial, există mai multe tratamente care te pot ajuta. Metodele de epilare precum ceara, crema epilatoare sau pensatul cu ață sunt cele mai folosite de către femei, însă acestea oferă un rezultat temporar. Pentru perioade mai îndelungate, experții recomandă epilarea cu laser sau IPL pentru majoritatea tipurilor de piele.
Totuși, sunt reținuți cu privire la persoanele cu pielea mai închisă la culoare, din cauza riscului post-inflamatoriu care va afecta pigmentul. De asemenea, această metodă nu va obține un rezultat bun dacă persoanele au culoarea părului blond deschis, gri sau roșcat. Pentru un răspuns concret și sfaturi care să te ajute în acest sens, este recomandat să mergi la un consult. Epilarea cu laser sau IPL este de asemenea recomandată dacă observi că firele de păr cresc pe sub piele.
Există alte tratamente disponibile pentru părul facial?
Dacă creșterea părului facial are o la bază o cauză medicală, orice altă metodă de epilare va îndepărta părul în sine, dar nu va rezolva adevărata problemă. Un specialist va investiga situația și îți va prescrie cel mai potrivit tratament. De obicei, se prescriu anticoncepționale sau spironolactonă, care reduc nivelul de hormoni.
Citește și:
7 obiceiuri de îngrijire a tenului pe care trebuie să ți le stabilești la 30 de ani
Foto: Arhiva ELLE