Tot ce trebuie să știi despre masajul facial

Știi că masajul facial este recomandat pentru îngrijirea pielii tenului, însă ce reprezintă mai exact și ce accesorii sunt folosite în ultima perioadă?

Tot ce trebuie să știi despre masajul facial

Sigur ai citit până acum în numeroase articole că masajul facial te ajută să ai un ten mai frumos și să previi apariția ridurilor. Dacă nu știi exact ce reprezintă și, mai ales, cum ar trebui făcut în confortul propriei locuințe, ți-am pregătit un mic ghid.

Ce este masajul facial și care sunt beneficiile lui?


Masajul facial nu este nimic complicat, ci, așa cum probabil ți-ai imaginat, este vorba despre câteva mișcări care ajută la o mai bună circulația a sângelui, acest lucru având numeroase beneficii, de la îndepărtarea tensiunii la prevenirea ridurilor.

Specialiștii sunt de părere că ar trebui să îți faci masaj facial de 2-3 ori pe săptămână și ar trebui să aplici mai întâi un ulei facial pentru mișcări mai ușoare.

Cum să îți faci singură masaj

Pentru a-ți face singură un masaj facial trebuie să folosești degetul mare și arătătorul pentru a apuca ușor sprâncenele din colțul interior spre cel exterior. Repetă această mișcare de cinci ori.

Apoi, folosind arătătorul și degetul mijlociu fă mișcări circulare la tâmple pentru a reduce tensiunea existentă. Folosindu-te de aceleași degete, întinde piele ochilor în jos, spre centrul feței și apoi din nou în sus, spre sprâncene, pentru a crea o mișcare circulară. Repetă și această procedură de cinci ori.

La final, folosindu-te de toate degetele masează de la tâmple în jos, pe lateralul feței, ajungând până la gât, pentru a îndepărta lichidele acumulate.

Ce mișcări sunt recomandate

Dacă ești presată de timp sau pur și simplu nu ai mereu dispoziția necesară pentru o întreagă oră de masaj, poți încerca aceste mișcări create special pentru fiecare zonă a feței.

– Pentru ochii umflați: Utilizând degetul inelar de la fiecare mână apasă ușor din conțul intern până la sprânceană și repetă aceeași mișcare și pe zona cearcănelor. Atenție, trebuie aplicată foarte puțină presiune.

– Pentru zona frunții: Folosind degetul arătător și cel mijlociu apasă ferm pe zona dintre sprâncene și apoi întinde în sus, până ajungi la linia părului. Repetă această mișcare de oricâte ori ți se pare necesar.

– Pentru definirea zonei maxilarului: Fă semnul păcii și, ținând degetele puțin îndoite, pornește o mișcare în care să prinzi zona maxilarului. Întinde ușor, într-o mișcare ridicată, ajungând până în dreptul urechilor.

– Pentru accentuarea zonei pomeților: Repetă mișcările de mai sus însă de data asta poziționează-ți degetele sub pomeți. Apasă ușor și la final ciupește ușor obrajii pentru o mai bună circulație a sângelui.

Cum să folosești un roller de jad

Rollerul de jad este folosit în cultura asiatică de secole întregi, însă în prezent a devenit foarte popular și în restul lumii. Ajută circulația și face ca serumurile să intre mai ușor în piele.

Nu este deloc dificil să utilizezi un astfel de instrument. Cel mai bine este să îl lași la frigider pentru câteva ori și apoi, după ce ai curățat și ai aplicat o cremă de hidratare, să îl folosești. Folosește o presiune ușoară și aplică-l prin mișcări ascendente de-a lungul pomeților, a maxilarului și a frunții. De obicei acest instrument are și o rolă mai mică, aceea fiind destinată zonei de sub ochi.

Pe lângă rollerul de jad poți folosi și o piatră din jad sau cuarț roz numită gwa sha, care ajută la drenaj. Ambele instrumente sunt la fel de recomandate.

Citește și:
Tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea tenului matur

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty