Tot ce trebuie să știi despre manichiura rusească

Manichiura rusească e un veritabil trend de Instagram, pentru că oferă o manichiură impecabilă, ce dă impresia că pigmentul lacului crește chiar din rădăcină. Tatiana Litvinov, World Nail Champion și fondatoarea TL Nail Institute, ne explică mai multe despre această tehnică modernă de manichiură.

Fie că ai auzit sau nu despre această denumire, de încercat ai încercat-o în mod sigur. Manichiura rusească se realizează „pe uscat', fără înmuierea cuticulelor, și este, mai nou, o tehnică preluată de majoritatea tehnicienilor.


Ce este manichiura rusească?

„Această manichiură poartă mai multe denumiri, în funcție de țară sau de zonă. Iar denumirea oficială e Hardware Manicure, adică o manichiură care se realizeaza cu ajutorul pilei electrice și a anumitor capete de freză, de aici și numele de hardware. În Europa, de exemplu, s-a preluat denumirea de Manichiură Rusească, pentru că inspirația a venit direct din Rusia. Rețelele de socializare au preluat imediat trend-ul și aș putea spune că sunt chiar aglomerate cu acest tip de manichiură, mai ales că arată impecabil de curat și frumos', spune Tatiana Litvinov, World Nail Champion și fondatoarea TL Nail Institute.


Manichiura rusească este, practic, un tip de manichiură care îmbină mai multe tehnici sau moduri de realizare. Se folosesc freza electrică și anumite capete de freză pentru a îndepărta cuticula și părțile uscate ale pielii. Lucrul cu freza este, de asemenea, îmbinat cu forfecuțe sau clești speciali pentru îndepărtarea cuticulei și a țesutului uscat din jurul unghiei.

Care sunt avantajele si dezavantajele când vorbim despre manichiura rusească?

„Orice tehnică are avantaje și dezanvantaje, în funcție de tipul de unghie și de stilul tehnicianului. Este minunat că, fiind eliminat țesutul uscat din jurul unghiei, manichiura finală arată curată și îngrijită. Astfel se permite aplicarea culorii foarte aproape de cuticulă, deci culoarea pare că crește din rădăcină. Efectul optic de alungire a unghiei e excepțional. Realizată corect (adică nu foarte adânc) va face ca o parte din cuticulă să nu mai crească în exces (la persoanele care au această tendință).



Dezavantajele apar în unele cazuri din cauza stilului de lucru (adică a nivelului de profesionalism al tehnicianului), la care se adaugă și alte particularități anatomice, specifice fiecărei persoane.

Contează foarte mult experiența specialistului și modul în care manevrează pila electrică, pe care ca technician trebuie să o controleze și să o simtă la fel cum se simte mașina în timp ce conduci. În cazuri nefericite, pot fi făcute traume ale unghiei sau a pielii din jurul ei din cauza vitezei de rotații exagerate sau pentru că nu s-a folosit un capăt de freză adaptat nevoii unghiei. Când vorbim despre capătul de freză potrivit, personal, am în vedere abrazivitatea lui, forma și maniera de lucru.


Cuticula și pliurile unghiei reprezintă sigilii create de corpul nostru pentru a ne proteja organismul de microbi, bacterii și infecții. La înlăturarea totală a cuticulei în timpul manichiurii, se înlătură aceste sigilii și rezultatul poate fi diferit de la o persoană la alta (în funcție de imunitatea fiecărei persoane). E posibil să nu fie niciun efect secundar, unele persoane pot să simtă un ușor disconfort ce va trece în câteva zile (de obicei pielea se regenerează cam în trei zile). Însă pot exista și cazuri de infecții, inflamații, fungi etc. De aceea, manichiura rusească se realizează doar persoanelor cu pielea uscată', explică experta Tatiana Litvinov.


În ce colțuri ale lumii este populară manichiura rusească?

„Manichiura rusească e cel mai des întâlnită în Europa de Est, preponderent în Rusia, dar a luat amploare și în România. În această zonă e extrem de populară, deoarece femeile vor mereu să arate bine și pun accentul pe manichiură. Rezistă mai mult timp fără să se vadă diferență de culoare atunci când crește unghia, deoarece culoarea se aplică sub cuticulă. În Europa de Vest nu a prins acest trend în aceeași măsură, căci se pune accentul mai întâi pe sănătate și abia apoi pe estetică. Iar daca vorbim despre SUA și Asia, această tehnică este practic interzisă, se permite realizarea ei doar de tehnicienii licențiați separat, iar la scară largă se optează pentru metode mai putin invazive„, povestește Tatiana Litvinov.


Ce tip de manichiură să alegem?

Pentru a alege tipul de manichiură ideal pentru fiecare este important de știut nivelul de hidratare al mâinilor. Acestea pot fi uscate, normale sau hidratate în exces (se pare că există așa ceva, însă se referă la persoanele cărora le transpiră mâinile).

„Pentru pielea uscată se pot folosi toate tipurile de manichiură: clasică, combinată sau cea rusească. Pentru pielea normală vă sugerez să optați pentru manichiura SPA, clasică și combinată (cu freza se ridică cuticula, iar excesul ei e tăiat cu forfecuța sau cleștele). Iar dacă îți transpiră mâinile în exces, ideal ar fi să optezi doar pentru varianta SPA sau manichiura clasică.


Important este de înțeles, atât pentru fetele iubitoare de manichiură, cât și pentru tehnicieni, că frumusețea poate respecta limitele impuse de sănătate. Un tehnician bun va avea mereu grijă să personalizeze manichiura în funcție de nevoile fiecăruia, ca instrumentele să fie sterilizate conform tuturor normelor. Cât despre cuticulele rebele, trebuie să menționez că, folosit zilnic, un ulei de cuticule BIO, de calitate, va preveni creșterea în exces a cuticulelor și le va menține sănătoase și hidratate, fără intervenții externe', completează expertul în unghii, Tatiana Litvinov.


Citește și:
TOP 10 machiaje de încercat vara aceasta

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty