Tot ce trebuie să știi despre căderea părului. De vorbă cu Mihaela Kacsó, Ambasador Kérastase

Află de la Mihaela Kacsó, Ambasador Kérastase, care sunt cauzele care duc la căderea părului, cum poți preveni acest fenomen, dar și care sunt produsele care te vor ajuta să ai din nou un păr bogat, puternic și sănătos.

Tot ce trebuie să știi despre căderea părului. De vorbă cu Mihaela Kacsó, Ambasador Kérastase

Fiindcă nu cred că există femeie care să nu se fi confruntat măcar o dată în viață cu căderea părului, am stat de vorbă cu Mihaela Kacsó, Ambasador Kérastase, care ne-a explicat pe îndelete care sunt cauzele acestei probleme, dar și cum ar trebui să arate rutina noastră de îngrijire pentru a ne bucura din nou de un păr puternic și sănătos.

Cauzele căderii părului

„Căderea părului este un proces firesc, cu care toți ne confruntăm', subliniază încă de la început Mihaela. Fiecare fir de păr are un ciclu de viața și trece de-a lungul timpului prin diverse etape. Asta înseamnă că, la un moment dat, ajunge să cadă în mod natural. „Problema apare de-abia în momentul în care observăm că pierdem zilnic peste 100 de fire de păr', explică ambasadoarea Kérastase, care adaugă că această pierdere se poate datora fie căderii de la rădăcină a firelor de păr, fie ruperii acestora. Cea din urmă, ruperea firelor, se datorează stresului zilnic cauzat de factorii mecanici și externi, precum utilizarea frecventă a aparatelor de styling, pieptănatul agresiv, poluarea etc. Prima cauză a căderii părului o reprezintă rădăcina slăbită, direct influențată de factorii biologici, precum stresul, alimentația nepotrivită sau dezechilibrele hormonale. La aceste cauze, Mihaela mai adaugă și nașterea, cu precădere perioada post-partum, care poate influența considerabil calitatea părului. „Tocmai de aceea le spun întotdeauna mămicilor să nu se sperie, fiindcă e normal să le cadă părul la aproximativ 4-6 luni de la naștere. În această perioadă alimentația este extrem de importantă, fiind nevoie inclusiv de cure cu diverse vitamine sau minerale'.

Cum tratezi căderea părului

Dacă te confrunți cu pierderea părului, primul lucru pe care Mihaela ți-l recomandă să îl faci e să consulți un specialist. „La salon putem pune un diagnostic corect. În primul rând, o să pieptănăm părul pentru a vedea care este numărul de fire care rămâne pe perie, dar și cum arată acestea. Dacă firul are un bulb, un punct mic alb, asta înseamnă că a căzut de la rădăcină. Când se întâmplă acest lucru, avem nevoie de un tratament care să ne ajute să stimulăm circulația sângelui la nivelul scalpului. Apoi, vom face și un test pentru a verifica elasticitatea firului de păr. Luăm un fir de păr, îl răsucim între degete şi îl întindem uşor pentru a vedea cât este de elastic. Însă pe lângă aceste două teste realizate la salon, recomand și efectuarea unui set de analize, pentru a afla dacă corpul tău se confruntă cu anumite carențe, ce pot influența sănătatea părului'.

Apoi, rutina de îngrijire a părului este extrem de importantă. Mihaela te sfătuiește să folosești produse special concepute pentru a trata căderea părului, așa cum sunt cele din gama Genesis de la Kérastase. Datorită ingredientelor active, gama previne căderea și ruperea firelor de păr și favorizează creșterea pe termen lung a acestora.

Primul pas al rutinei constă în curățarea părului cu unul dintre șampoanele Genesis. Ai la dispoziție două variante: Bain Hydra-Fortifiant – creat special pentru părul fin sau care se confruntă cu exces de sebum – și Bain Nutri-Fortifiant – pentru părul uscat și slăbit, predispus la cădere din cauza ruperii.

Bain Hydra-Fortifiant are o formulă delicată, ce îndepărtează sebumul și particulele de poluare de pe scalp și de pe fibră și, în același timp, hidratează părul de la rădăcină până la vârfuri, lăsându-l mai puternic, mai sănătos și mai strălucitor. De asemenea, ingredientele din compoziția sa, precum rădăcina de ghimbir și floarea de colț, întăresc fibra și previn ruperea părului.

Bain Nutri-Fortifiant are o triplă acțiune, reușind să îndepărteze eficient murdăria și excesul de sebum, să hidrateze în profunzime părul și să-i ofere o rezistență sporită, pentru a reduce căderea. Ca și Bain Hydra-Fortifiant, conține rădăcină de ghimbir, cunoscută pentru capacitatea sa de a proteja părul împotriva factorilor externi nocivi, dar și floare de colț, o plantă cu puternice proprietăți antioxidante și de conservare a colagenului.

După curățare, urmează îngrijirea părului. Și de această dată ai la dispoziție două produse, îmbogățite cu rădăcină de ghimbir și floare de colț, ce te vor ajuta să tratezi eficient căderea părului.

Dacă firul tău de păr este gros, alege Masque Reconstituant, o mască intensă, ce hrănește în profunzime părul, lăsându-l ușor de pieptănat, mătăsos, strălucitor și puternic. De asemenea, formula sa inovatoare ajută și la refacerea zonelor deteriorate ale fibrei, reducând în același timp și riscul de cădere din cauza ruperii.

În schimb, dacă firul tău de păr este subțire și predispus la cădere din cauza ruperii, folosește Fondant Renfocateur, un balsam ce întărește, catifelează și hidratează părul, oferindu-i în același timp un volum spectaculos.

Apoi, dacă obișnuiești să folosești uscătorul de păr sau alte instrumente de styling, Mihaela îți recomandă să incluzi în rutina de îngrijire și spray-ul Défense Thermique. Pe lângă protecția termică (de până la 220°C) pe care i-o oferă părului tău, spray-ul reușește și să hidrateze și să prevină ruperea firelor de păr. În plus, chiar dacă are o formulă cremoasă, Défense Thermique nu îți va încreți sau încărca părul, așa că te vei putea bucura de coafura ta preferată mult mai mult timp.

La final, aplică serumul Anti-Chute Fortifiant, un produs bogat nu doar în rădăcină de ghimbir și floare de colț, ci și aminexil, un ingredient ce inhibă îngroșarea colagenului în jurul foliculilor (un fenomen asociat cu căderea excesivă a părului). Acest serum este prietenul meu cel mai bun', mărturisește Mihaela. A uimit pe toată lumea. Toate clientele care l-au folosit au fost extrem de încântate de el și l-au recomandat mai departe'. Serumul reușește să calmeaze și să hidrateze bariera naturală de protecție a scalpului, să îmbunătățească rezistența părului și să minimizeze căderea firelor de păr.

Iar dacă te confrunți cu o cădere masivă a părului, Mihaela te sfătuiește să urmezi o cură intensă cu fiolele Ampoules Cure Anti-Chute Fortifiantes. Acestea au o formulă unică, bogată în aminexil, rădăcină de ghimbir și arginină, ce minimizează căderea părului de la rădăcină, reduce senzația de mâncărime sau de disconfort de la nivelul scalpului și fortifică bariera naturală de protecție a acestuia. În plus, ca și serumul Anti-Chute Fortifiant, fiolele stimulează creșterea părului.

Însă opțiunile nu se opresc aici. Poți opta inclusiv pentru Fusio Dose, un tratament ce se realizează în saloanele de înfrumusețare și care poate fi personalizat în funcție de nevoile părului. Astfel că, există 30 de combinații pe care specialiștii le pot face pentru a se asigura că îi oferă părului tău îngrijirea de care are nevoie. Tratamentul Fusio Dose este compus din două produse: un Concentre și un Booster.

Primul dintre acestea conține molecule de 100 de ori mai mici decât cele care se regăsesc în tratamentele tradiționale pentru păr. Asta înseamnă că pătrunde mult mai profund în fibra capilară și că hrănește intens părul, de interior spre exterior. Concentre-ul este ales de către hairstilist, în funcție de nevoia principală a părului tău.

Booster-ul conține ingrediente active încărcate pozitiv (cationice), care sunt atrase în zonele cele mai sensibilizate ale părului (acestea fiind încărcate negativ) și este folosit pentru a trata nevoia secundară a părului tău. Cele două produse sunt combinate și aplicate pe părul curat, imediat după șamponare. Tratamentul Fusio Dose nu necesită timp de acționare, efectele se văd și se simt instantaneu, iar rezultatele pe care le oferă durează până la patru spălări.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty