Perioada de izolare ne ține departe de saloanele de înfrumusețare, iar pentru noi, cele mai puțin dibace în mânuirea unui lac de unghii sau a unui instrument de styling, poate fi o adevărată provocare. Așa că, am adunat întrebările mai multor femei care vor să afle cum pot avea grijă de ele, acasă. De la cum ne tăiem singure bretonul, la cum mascăm firele albe, până la care este cea mai bună modalitate de a corecta nuanța părului proaspăt vopsit. La toate aceste întrebări, ne răspunde Sorin Stratulat, hairstylist și ambasador Redken.
„Nu îmi mai coafez părul și nici nu mai folosesc produse de styling. Cât de des ar trebui să îl spăl acum?'
Uneori, produsele de styling absorb excesul de sebum, astfel încât, atunci când le folosești, poți amâna cu câteva zile spălarea părului. Așa că, dacă în această perioadă nu le folosești, e posibil să fie nevoie să îți cureți părul chiar mai des decât o făceai în mod normal.
„Mi-au crescut destul de mult rădăcinile nevopsite și se văd multe fire de păr alb. Cum aș putea să le maschez?'
Firele albe, din păcate, nu pot fi mascate decât cu un spray corector special sau cu ajutorul unui retuș pe care să îl faci doar în zona rădăcinilor. La Beauty District găsești kit-uri personalizate pentru colorarea părului acasă.
„Aș vrea să mă vopsesc acasă pentru prima oară. E indicat să fac asta? Dacă da, cum ar trebui să procedez?'
Dacă este pentru prima oară când te vopsești, sfatul meu este să mai amâni momentul. Sunt mai multe aspecte de luat în calcul și e posibil ca, în loc să te bucuri de rezultatul dorit, să fii nevoită să corectezi greșelile făcute.
„Am un breton drept și a crescut atât de tare încât îmi intră în ochi. Să îl tund singură? Cum să fac asta fără să îi stric forma?'
Asigură-te în primul rând că nu vei tunde prea mult din breton. Îți trebuie o foarfecă care să taie bine, iar părul trebuie să fie curat și ud. Separă bretonul de restul părului și tunde puțin câte puțin. Nu tăia mult și dintr-o dată. Dacă nu ești mulțumită de rezultat, mai poți ajusta tunsoarea și la următorul spălat.
„Culoarea părului meu era un blond platinat înainte de carantină. Acum se transformă într-unul cu tente de galben. Cum pot să opresc asta?'
Poți să îți aplici o mască cu pigment violet sau să folosești un șampon pentru corectarea reflexelor.
„Nu mai folosesc instrumente de styling pentru păr, dar arată în continuare foarte deteriorat. Cum pot să profit de perioada asta pentru a-l ajuta să devină iar sănătos?'
Deteriorarea părului este un proces care nu se oprește odată cu încetarea utilizării instrumentelor de styling. Chiar dacă nu mai folosești surse de cădură, asta nu înseamnă că părul tău va reveni complet la starea inițială. Sfatul meu este să continui cu tratarea părului și cu refacerea fibrei capilare. Dar trebuie să știi că îi va lua cam două luni de zile până când va ajunge la un nivel de hidratare optim. Profită însă de această perioadă și coafează-te cât mai puțin și aplică cât mai multe tratamente pentru păr. Poți lăsa măștile să acționeze mai mult timp și chiar să lași tratamentele peste noapte în păr. Încearcă să elimini tot stresul chimic, mecanic și termic la care era supus părul tău.
„Obișnuiesc să mă vopsesc la salon, dar acum sunt nevoită să o fac acasă. Ce pași ar trebui să urmez?„
Înainte de a începe vopsirea părului, aplică o cremă de protecție pe conturul feței. Sfatul meu este să nu te speli chiar în ziua în care te vopsești. Spală-te cu o zi sau două înainte pentru a păstra stratul hidrolipidic la nivelul pielii capului. Dacă nuanța pe care vrei să o aplici este una apropiată de cea naturală sau mai închisă, atunci începe aplicarea vopselei din față către spate. Dacă este mai deschisă, este de preferat să începi din spate către față. Lasă vopseaua să acționeze exact cât timp este precizat în lista de instrucțiuni a produsului. Clătește foarte bine culoarea, neutralizeaz-o și folosește produse speciale pentru părul colorat.
Citește și:
Sfaturi de frumusețe pe care trebuie să le pui în aplicare în această perioadă
Foto: Imaxtree