Somnul de frumusete, intre mit si adevar

Intalnim destul de des aceasta sintagma, dar oare stim cu adevarat ce inseamna “somnul de frumusete”? Multe persoane iau in deradere aceasta expresie, dar somnul de frumusete nu este o gluma.

Somnul de frumusete, intre mit si adevar

Dar chiar si asa, sunt multe persoane care cred ca in afara somnului din timpul noptii, celalalte ore dormite se incadreaza la somnul de frumusete. Total fals!

Organismul are nevoie de o rutina a somnului. Ca sa ai parte de somnul de frumusete, trebuie sa te culci si sa te trezesti exact la aceleasi ore in fiecare zi. Insa, sa nu-ti faci iluzii crezand ca daca ai parte de somnul de frumusete, instant si in mod natural, vei deveni mai frumoasa.

Ce se intampla de fapt?

In mod obisnuit, persoanele care n-au o rutina a somnului, arata extenuati, deoarece corpul oboseste de la atatea schimbari in ritmul vietii. In timp ce, persoanele care beneficiaza de somnul de frumusete, afiseaza un look proaspat si energic.

Tulburarile de somn iti pot afecta si greutatea. In timpul somnului, corpul reduce hormonii stresului, care joaca un rol important in pierderea greutatii. Cu alte cuvinte, cu cat dormi mai mult, cu atat se reduc mai mult hormonii si scade pericolul de a creste in greutate.

Pielea este si ea sensibila si receptiva la tulburarile somnului. Corpul se foloseste de timpul dormit pentru regenerarea pielii.

Daca nu ai parte de destul somn, pielea capata o paloare cu nuanta galbuie sau, chiar gri, iar cel mai probabil, vei avea si zona de sub ochi innegrita. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a evita aceste efecte nedorite, este sa-ti setezi timpul zilnic dedicat somnului. Nu trebuie sa pierzi din vedere si calitatea somnului.

Daca ai cosmaruri sau dupa o noapte dormita, resimti obosela, incearca cateva trucuri pentru a avea parte de un somn cu adevarat odihnitor.

Inainte de a dormi, incerca sa asculti muzica de meditatie (o poti lasa pornita si pe parcursul somnului) sau fa o baie fierbinte, aromata, 20 de minute sunt suficiente. Poti folosi ierburi aromate, arome de rozmarin, de lavanda, de ienupar sau cateva picaturi de uleiuri calmante, de lavanda, musetel, iasomie sau lemn de trandafir.

Daca nici aceste trucuri nu te ajuta ori nivelul de stres este foarte ridicat ori ai probleme serioase de sanatate, indiferent de cauza, trebuie sa consulti medicul.

Pentru a te bucura pe deplin de avantajele somnului de frumusete, foloseste creme de noapte si lotiuni de corp. De asemenea, nu uita de exercitiile fizice atunci cand te trezesti si neaparat sa ai parte de un mic dejun consistent, alcatuit din mancare sanatoasa.

Trebuie sa reduci nivelul de stres, pentru a avea parte de un somn cat mai odihnitor. Sa n-ai asteptari prea mari, dupa cum am mentionat mai inainte, aspectul tau nu va suferi schimbari dramatice.

Nu vei avea parte de cearcane, iar aspectul tau, per total, va fi fresh, iar pielea va fi frumoasa. Dispozitia buna creste si ea, datorita faptului ca nu vei mai resimti oboseala.

Somnul de frumusete n-ar trebui sa fie prioritar doar pentru cei care cauta frumusetea, ci ar trebui sa fie pentru toti, deoarece este foarte sanatos.

Ermina Burciu
Foto: Overhead view of sleeping beauty from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty