Rutina ideală de îngrijire în cinci pași a părului vopsit

Odată ce ai decis să îți vopseșți părul, trebuie să fii conștientă că de acum încolo rutina de îngrijire a acestuia se va schimba.

Rutina ideală de îngrijire în cinci pași a părului vopsit

Spre deosebire de părul natural, cel colorat necesită o atenție și o îngrijire sporită. Este mult mai predispus deteriorării, și dacă nu vrei să îl tunzi la două săptămâni pentru a arăta sănătos, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Pasul 1: Alege un ulei

Rutina de îngrijire a părului vopsit trebuie să înceapă cu opt ore înainte de spălarea propriu zisă a acestuia. Poate că sună time-consuming, însă e mai ușor decât crezi, iar rezultatul merită orice sacrificiu. Seara, înainte să mergi la culcare, prepară-ți o mască naturală din mai multe uleiuri: ulei de cocos, de măsline și argan. Încălzește-le pentru câteva minute, iar apoi aplică rezultatul obținut pe lungimea părului. Acoperă-ți părul cu un prosop pe care l-ai înmuiat în apă caldă, și lasă uleiurile să acționeze pe întreaga perioadă a serii. Îi vor oferi părului tău vopsit hidratarea de care are nevoie, lăsându-l mai catifelat și mai sănătos. Nu e nevoie să faci asta la fiecare spălare pentru a observa o îmbunătățire. E suficient să îți aplici această mască o dată pe săptămână.

Pasul 2: Spală-ți părul cu grijă

După ce ai aplicat trei tipuri de ulei, poate fi o adevărată provocare să îți cureți părul în profunzime și să înlături orice urmă de grăsime. Așa că, curăță-l de două ori, folosind un șampon fără parabeni sau sulfați. Orientează-te către produse naturale, special create pentru părul vopsit, menite să îl hidrateze intens.

Pasul 3: Folosește o mască

Dacă în mod normal după șamponare, foloseai doar un balsam, adaugă în rutina ta și o mască. Balsamul este ideal pentru a-ți descurca părul, însă nu îi poate oferi hidratarea pe care o mască i-o dă. Ca și în cazul șamponului, alege produse în a căror compoziție se găsesc ingrediente naturale. Aplică masca pe lungimea firelor de păr, evitând scalpul și las-o să acționeze timp de jumătate de oră.

Pasul 4: Masează-ți părul cu oțet de cidru de mere

De multe ori, produsele de curățare sunt extrem de dure și îndepărtează uleiurile naturale, esențiale ale pielii și ale părului. De aceea, folosirea oțetului de cidru de mere, îți va echilibra pH-ul natural al părului. Tot ce trebuie să faci este să adaugi două lingurițe de oțet într-un pahar cu apă, și să îți masezi scalpul cu mixul obținut. Aplică-l și pe lungimea părului și lasă-l să acționeze timp de două minute, după care clătește-l cu apă rece. Vei observa că părul tău va deveni mult mai fin, mai revitalizat și va căpăta o strălucire sporită.

Pasul 5: Aplică o cremă cu protecție termică

Protecția termică este esențială dacă obișnuiești să folosești ondulatorul, uscătorul de par, placa de îndreptat sau orice alt instrument de styling. Astfel, vei preveni deteriorarea părului și îl vei menține sănătos și strălucitor. Părul vopsit este predispus spre a fi mai uscat, iar sursele de căldură folosite pentru coafare nu fac decât să amplifice acest lucru. Așa că, încheie rutina de îngrijire cu aplicarea unui spray sau a unei creme menite să îți protejeze părul și să îl facă mai ușor de aranjat.

Citește și:
7 mituri despre vopsirea părului pe care ar trebui să le uiți

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty