Daca vrei ceva care sa hidrateze si sa catifeleze pielea, nimic nu e mai bun decit un remediu natural.
O reteta din flori si fructe, care-ti va face pielea mai catifelata.
4-6 capsuni presate; 1 lingura de smintina grasa, 2 linguri de apa de trandafiri; 1 lingura de pudra de macese.
Amesteca ingredientele pina obtii o pasta omogena, pe care o aplici pe fata, git si miini, printr-un masaj usor.
Intinde-te 15-20 de minute intr-o camera, in semiintuneric, in liniste.
Pe masura ce mixtura se usuca, vei simti ca pielea te stringe, nu te speria, e absolut normal.
Clateste-ti fata cu apa calduta.
Piureul de capsuni proaspete catifeleaza pielea si reduce inflamatiile; macesele contin vitamina C; smintina e bogata in proteine si vitamine.
O reteta bogata, care-ti va regenera pielea instantaneu.
1/2 de banana pasata; 1/2 de cana de fulgi de secara fierti in lapte; 1 ou; 1/2 de lingura de miere.
Amesteca bine ingredientele, apoi aplica masca pe fata, cu miscari lente, circulare. Relaxeaza-te 15 minute, intr-o incapere in care ai aprins o luminare cu aroma de vanilie. Clateste-ti fata cu apa de izvor (sau minerala plata).
Aceasta masca este recomandata tenurilor sensibile sau uscate: secara contine vitamine si minerale si are proprietati de curatare si vindecare recunoscute; bananele sint bogate in vitamina A; ouale contin lecitina, un emolient natural; mierea protejeaza mantaua acida a pielii.
O reteta aromata, pe care o poti folosi ori de cite ori te simti obosita.
2 linguri de iaurt; 2 linguri de apa de trandafiri; o lingura de miere de salcim (sau lavanda); 2 linguri de petale uscate de trandafiri si lavanda.
Amesteca ingredientele pina la o consistenta omogena. Aplica mixtura prin miscari usoare de tapotare pe fata, git si brate si las-o sa actioneze 20 de minute. Clateste cu apa calduta.
Apa de trandafiri alunga oboseala si reimprospateaza tenul; lavanda accelereaza regenerarea celulara; iaurtul este un agent de curatare bogat in calciu si proteine.
Tenul tau va fi purificat si energizat in citeva minute.
Intr-un recipient mare, nemetalic, toarna 5-6 cani de apa fiarta, peste petale de flori (cite un pumn din fiecare): bergamota, sunatoare, galbenele, musetel, lamiita, tei si seminte de mustar.
Acopera-ti capul cu un prosop, aseaza-ti fata (curatata in prealabil) deasupra recipientului, in asa fel incit caldura sa fie suportabila, si inspira adinc vaporii binefacatori si aromati.
Baia de aburi deschide porii, curata sinusurile si are proprietati antidepresive. S-a dovedit ca galbenelele au proprietati antitumorale, semintele de mustar vindeca inflamatiile si iritatiile, bergamota trateaza cosurile, sunatoarea are proprietati cicatrizante, lamiita imbunatateste circulatia sanguina si grabeste regenerarea celulara; teiul relaxeaza si detensioneaza, iar musetelul e un excelent antiseptic. Atentie, insa, ingredientele trebuie sa fie curate si organice.
Vezi cum prepari ceai de sunatoare pentru a cicatriza ranile.
Un adevarat festin pentru piele. O catifeleaza si o netezeste.
1/2 cana de prune curatate de piele si de simburi; 1 lingura de ulei de soia, 3 linguri de apa de izvor.
Amesteca ingredientele in blender pina la omogenizare, apoi toarna amestecul intr-un recipient de sticla bine inchis si pastreaza-l la frigider. Rasfata-ti corpul si fata cu acest balsam cremos si catifelat.
Prunele sint bogate in calciu, magneziu si vitaminele A si C; soia contine lecitina si proteine. Simburii de prune pot fi zdrobiti si se pot folosi la diferite masti cosmetice sau scrub-uri.
O reteta de care pielea ta se va indragosti. Baia in lapte si petale de flori este o metoda de catifelare si parfumare a pielii cunoscuta din perioada Egiptului antic (Cleopatra se imbaia in lapte, trandafiri, crini si scortisoara). Fiind bogat in proteine si grasimi, laptele este un excelent emolient. Contine beta-hidroxi-acizi, care exfoliaza delicat pielea si o calmeaza, in acelasi timp.
Poti folosi lapte integral, lapte de soia, de capra sau chiar lapte praf.
Iar pentru a-i spori proprietatile, presara in apa de baie flori proaspete sau uscate de musetel, galbenele, lavanda, trandafiri, lamiie sau fruze de menta, rozmarin, busuioc.
O combinatie irezistibila (lapte si capsuni) pentru baie, care-ti va catifela si calma pielea.
6-8 capsuni mari; 2 cani de lapte; 1 lingura de migdale; 1 lingura de germeni de grau.
Ingredientele se amesteca in blender, apoi se toarna in apa de baie, calduta. In vremurile vechi capsunile erau folosite pentru a reduce febra, a vindeca durerile de git, a calma nervii si chiar pentru albirea dintilor.
Astazi, aceste fructe sint recunoscute mai ales pentru proprietatile lor de catifelare si regenerare a pielii. Germenii de griu sint bogati in vitaminele A si E; migdalele, precum si laptele, contin emolienti naturali.
Este o potiune foarte emolienta, cu puteri de vindecare remarcabile.
1 sau 1/2 de avocado proaspat pasat; 1 galbenus de ou; 1 lingurita de miere; 1 lingurita de faina de orez; 10 picaturi de tinctura de caprifoi.
Amesteca toate ingredientele pina la omogenizare. Acopera-ti miinile (pina la coate, inclusiv) si picioarele (pina la genunchi, inclusiv) cu acest amestec prin miscari usoare de masaj si lasa-l sa actioneze 15-20 de minute, apoi spala-te cu apa calduta.
Pielea va deveni mai catifelata, mai elastica si mai neteda. Avocado si galbenusul de ou, datorita continutului bogat in proteine si uleiuri, hranesc pielea; faina de orez exfoliaza; caprifoiul contine gama-acid linoleic, esential pentru sanatatea parului, pielii si unghiilor.
Un elixir de fructe atit de aratos si parfumat ca-ti vine sa-l maninci.
8 curmale; 1/3 cana de coacaze congelate ; 1 cana de suc de caise; 1 lingura de tarite de griu.
Amesteca ingredientele in blender pina la omogenizare. Foloseste amestecul sub dus, pe intregul corp, prin miscari circulare de masaj, pentru a-ti exfolia si hidrata pielea.
Coacazele sint bogate in vitamina C, un excelent antioxidant; curmalele contin vitamina B6 si proteine; sucul de caise e bogat in vitamina A, netezind si retexturizind pielea.
Un elixir parfumat, delicios.
1 1/3 cana de apa fiarta; 1 cana de flori uscate de galbenele; 1 lingurita de miere de flori de cimp.
Mai intii fa o infuzie, turnind apa fiarta peste florile de galbenele. Acopera recipientul pina ce infuzia s-a racit si s-a colorat, strecoar-o si dizolva mierea in lichidul obtinut. Adauga o lingurita de ulei sau esenta de vanilie si o picatura de ulei esential de galbenele. Inchide amestecul intr-o sticla si pastreaz-o la frigider. Tamponeaza-ti fata cu un pad de vata inmuiat in acest elixir dupa demachiere sau inainte de aplicarea machiajului; sau pe corp, dupa o baie calduta, masindu-ti usor pielea.
Apa aromata delicios cu note de vanilie iti va hidrata si catifela pielea. Galbenelele au proprietati antiseptice si cicatrizante.
Arhiva revistei ELLE
Foto: Sea salt and wooden cup with flower for hands spa from Shutterstock