Lioara Bradu a descoperit un aparat care, in numai 20 de minute de antrenament, facut o data la patru zile, te transforma in diva, superwomen, top-model, astronaut... sau ce vrei tu. Prea frumos sa fie adevarat?
„Da, stiu, devii suspicioasa ori de cite ori ti se fac promisiuni miraculoase, dar aparatul asta e cu totul special. Te rog, de dragul prieteniei noastre, incearca-l si daca nu vei fi multumita jur sa nu-ti mai cer nimic toata viata mea!' Asa s-a incheiat ultima mea convorbire cu Oana, buna mea prietena ce conduce o agentie de PR (care, de curind, si-a imbogatit portofoliul cu acest nou client), si asa a debutat noua si marea mea dragoste…
Dar hai sa incepem cu inceputul! Exista doua lucruri care, in mod involuntar, imi trezesc suspiciunea (ca oricarui beauty editor cu experienta): isteria descoperirilor NASA (de genul: aparatul acesta a fost creat pentru astronauti) si promisiunile miraculoase (iti tonifici corpul in numai zece minute, scapi de celulita, intineresti cu zece ani…). Am incetat sa cred in miracole in ziua in care sedinta mea anuala de Botox m-a lasat cu o asimetrie oribila (din cauza careia am purtat ochelari de soare fumurii chiar si in casa, mai bine de o luna) si – coincidenta – antrenorul meu de Power Plate a emigrat in Franta (iar „cea mai mare descoperire in fitness din ultimul sfert de secol' s-a transformat brusc intr-o simpla platforma care vibreaza). Am inteles atunci ca omul sfinteste locul/tratamentul/aparatul/serul si ca fara o dieta echilibrata si fara exercitiu fizic onest, intens si constant nu ai nici o sansa (si nici un drept) sa aspiri la bicepsii Madonnei sau fesierii Jessicai Biel.
Totusi, recunosc, dupa ce m-am documentat ceva mai amanuntit asupra acestui faimos Quick Body Form, cea mai noua tehnologie de fitness, folosita in antrenamentul astronautilor (pentru a contracara efectele negative ale imponderabilitatii) sau al sportivilor de performanta, care promite sa tonifice musculatura in timp record (20 de minute de antrenament cu acest aparat echivaleaza cu sase ore de antrenament de fitness clasic), suspiciunea mea s-a transformat intr-o curiozitate imensa.
Asadar, in numele prieteniei, al stiintei si al dorintei de a-mi rotunji fesierii, mi-am ingenuncheat constiinta si am poposit la studioul Quick Body Form din Bucuresti. Antrenamentul Quick Body Form este un hibrid intre electrostimulare musculara si antrenamentul clasic de forta. Studiile efectuate la Universitatea Germana de Sport din Köln (cea mai vestita universitate de educatie fizica si sport din Europa) au demonstrat ca aceste antrenamente sint de 18 ori mai eficiente decit un antrenament clasic, la sala de fitness, deoarece stimuleaza musculatura in proportie de 93% (fata de 30-40% cit poti obtine in mod obisnuit), inclusiv musculatura profunda si pe aceea care corespunde muschilor agonisti si antagonisti. Datorita acestui fapt, Quick Body Form creste rata metabolismului si consolideaza tesutul conjunctiv, stimuleaza toti receptorii din corp, imbunatatind coordonarea inter- si intra-musculara, viteza de reactie si echilibrul, fara a solicita articulatiile, fiind folosit inclusiv in recuperarea medicala. Ca orice activitate sportiva, stimuleaza producerea serotoninei (hormon cu efect neuro-protector si factor esential in combaterea stresului), determinind o imbunatatire a relatiilor sociale si chiar a activitatii sexuale…
Dar de-ajuns cu teoria, sa trecem la practica. Imbrac vesta si ma simt… venita din luna. Andrei, antrenorul meu, seteaza computerul (intensitatea impulsului electric pe fiecare grupa musculara) si… incep sa simt furnicaturi in tot corpul. Primul exercitiu: ma asez in pozitia schior cu picioarele ceva mai departate si ma ridic pe virfuri, pentru a antrena si gambele. Trebuie sa fiu atenta sa execut miscarea exact pe impulsul electric. E ca un dans, in care ritmul e dat de luminitele de pe bord. Sint atit de concentrata incit nu simt efortul. Ce urmeaza? Fandez pe un picior si ma ridic… Ridicarea unui picior in lateral… Aplecare in fata cu ridicarea bratelor… Ups! Incep sa simt arsuri in fesieri. Inseamna ca lucreaza!
Trecem prin opt astfel de exercitii, care, in functie de dificultate si de nivelul meu de rezistenta, se fac in serii de 5-6, cite 3 sau 4 repetari pe impuls. Dureaza un minut, un minut si jumatate fiecare. Mi se pare fantastic! Fac un calcul rapid si constat ca pina acum mi-am pierdut un sfert din viata pedalind pe bicicleta stationara sau alergind fara directie pe treadmill, cind as fi putut face atit de multe alte lucruri, daca minunea asta de aparat ar fi fost inventata mai devreme. Am incheiat antrenamentul si abia acum simt ca am transpirat destul de zdravan. Ma simt plina de energie si (jur!) imi simt muschii mult mai tonifiati. Parca mi s-au rotunjit si fesierii! Sper sa nu fie doar efectul placebo. La urma urmei, in lume se intimpla miracole. De ce n-ar fi Quick Body Form unul dintre ele?
Verdict ELLE
Ma doare fiecare muschiulet de pe spate, brate sau fese. De dimineata nici macar nu am reusit sa ma pieptan, iar spalatul pe dinti a fost, Dumnezeule, o provocare! Am nevoie de un masaj si de un balsam care sa ma ajute sa ma relaxez. Dar abia astept inca un antrenament, peste patru zile!
Adresa: Quick Body Form, Bucuresti, Bd. Burebista, nr. 2, bl. D14, sc. 3, et. 1, apartament 67, tel. 021/233.93.93; 0727.842.523.