Valabilitate: Iti poti da seama foarte usor cind fondul de ten si-a depasit termenul de valabilitate (de obicei, dupa un an), deoarece formula se dezintegreaza (ca maioneza) si, aplicat pe fata, arata ca o masca. Anticearcanul (cu exceptia celui solid) nu trebuie folosit mai mult de trei luni.
Fardul de pleoape
Pentru retusurile de peste zi sau in deplasari nu ai nevoie decit de o un fard simplu, intr-o singura culoare. (Il poti aplica uscat, pentru tonuri mai deschise, sau umed, pentru mai multa intensitate si precizie.) Sau foloseste un creion khol si estompeaza-l cu un burete special.
Valabilitate: Un an este termenul de valabilitate cel mai realist pentru fardurile de ochi.
Mascara
Un singur tub e suficient, iar majoritatea make-up artistilor recomanda mascara negru, pentru volum.
Valabilitate: Pentru ca odata intrat in contact cu aerul produsul se contamineaza cu bacterii, mascara nu trebuie pastrat mai mult de trei luni de la desigilare. Tuburile cu orificiul mic pastreaza calitatile produsului un timp mai indelungat, dar nimeni nu garanteaza ca acesta nu e contaminat.
Fard de obraz si pudra bronzanta
Iata doua piese de rezistenta pentru trusa ta de machiaj: pudra bronzanta mascheaza imperfectiunile si incalzeste trasaturile, iar fardul de obraz contureaza pometii si improspateaza tenul.
Valabilitate: Produsele sub forma de pudra rezista doi ani. Cele cu textura cremoasa trebuie schimbate dupa sase luni de utilizare.
Rujuri si gloss-uri
Spune cinstit: cite culori diferite de ruj ai folosit in ultimele sase luni? Alege o nuanta care te avantajeaza (pe fata nefardata, trebuie sa iti puna in valoare trasaturile si sa nu scoata in evidenta pigmentul galben al dintilor) si cumpara un ruj mat (sau transparent) si un gloss exact in aceasta culoare. In functie de efectul scontat, fiecare produs poate fi folosit singur, sau impreuna.
Valabilitate: Gloss-urile „se trec’ primele. Dupa aproximativ trei luni isi pierd stralucirea si isi altereaza mirosul. Rujurile rezista intre 12 si 18 luni.
Coafura
Sampon
Contrar mitului vehiculat, nu ai nici un beneficiu daca schimbi frecvent samponul. La urma urmei, toate fac acelasi lucru (cu exceptia samponului antimatreata): curata si hidrateaza parul. Daca simti nevoia de schimbare, foloseste o data la doua saptamini un produs pentru detoxifiere.
Balsam
Mai intii trebuie sa identifici ce produs se potriveste tipului tau de par si sa-l folosesti corect. Apoi poti arunca la cos toate sticlutele inutile care iti fura spatiul pe raftul din baie. Daca parul tau are nevoie de volum, foloseste un balsam cu o textura mai usoara, care nu ingreuneaza firul de par; daca ai parul vopsit, foloseste un balsam care sa-l rehidrateze si asa mai departe… Aplica produsul pe jumatatea inferioara a firului de par, evitind radacinile.
Styling
Cel mai util produs (pentru orice tip de par) este balsamul ce nu necesita clatire, deoarece disciplineaza parul si il protejeaza de caldura ustensilelor de styling. Restul depinde de necesitati: pentru volum, alege o spuma coafanta; pentru parul gros si electrizat, o crema de netezire; pentru a da textura parului scurt, o ceara de par.
Valabilitate: Produsele pentru par sint destul de longevive. Le poti folosi cel putin trei ani.
Uscator de par, perii si piepteni
Orice femeie sexy, stylish, spirited trebuie sa aiba un uscator de par performant si o perie buna (cu firele moi, din materiale naturale, care nu agreseaza parul). Punct. Apoi, daca vrei, iti recomand un pieptene cu dintii rari, pentu a-l folosi imediat dupa ce ti-ai spalat parul. Eu, recunosc, posed si o placa de intins parul, cu tripla protectie.
Valabilitate: O perie buna si un pieptene bun te tin o viata, cu conditia sa le speli cu regularitate, cu un sampon delicat .