(P) Tratează căderea părului(alopecia) corect, la un medic dermatolog bun

Remedii generale care tratează căderea părului (alopecia), cu eficacitate garantată 100%, din nefericire nu există.


Totuși, persoanele aflate în această situație nu trebuie să cedeze lupta și să cadă în depresie. Un medic dermatolog bun s-ar putea să fie șansa lor.

Înainte de a începe orice tip de tratament pentru a stopa pierderea podoabei capilare parțial sau total este nevoie de un diagnostic corect stabilit.

Motivul pentru care părul începe să cadă este esențial pentru alegerea unui tratament potrivit, iar cauza reală o stabilește un dermatolog priceput.

Dacă începeți să testați diverse leacuri băbești sau produse minune promovate agresiv în media, riscați să agravați problema mai mult, nu să o rezolvați. Asta în afară de banii aruncați aiurea, ce ar fi mai bine cheltuiți pe o consultație dermatologică profesionistă și pe un tratament personalizat.


Dacă nu știți de unde plecați, de unde să știți cum veți obține rezultatul dorit? Adică un păr bogat și viguros.

Etapele normale prin care firul de păr uman trece

Este bine de știut că părul uman are o perioadă de creștere care durează între 2 și 7 ani, el lungindu-se anul cu circa 15 cm.

Urmează apoi o perioadă de tranziție de circa o lună în care firul de păr se rupe și cade.

După aceasta, intervine un interval de circa 3 luni în care părul nu mai crește, o așa-zisă perioadă de odihnă.

Ulterior, apar noi fire de păr puternice, dacă această creștere naturală nu este subminată de anumiți factori interni și externi ce pot conduce fie la subțierea firelor nou apărute, fie, în cazuri grave, chiar la stoparea creșterii acestora.

De o chelire prematură a scalpului (totală sau parțială) nu sunt scutite nici femeile, deși este un fenomen ce apare mai des la bărbați.

De ce cade părul?
Cauzele alopeciei pot să fie extrem de numeroase.

Predispoziția genetică este una dintre ele, dar nu singura.


Dezechilibrele hormonale, tulburări ale sistemului imunitar, pot conduce la oprirea creșterii părului în anumite zone ale scalpului sau chiar la pierderea totală a podoabei capilare.

Persoanele care au avut parte de traume psihice puternice se confruntă de multe ori cu subțierea firului de păr sau cu o cădere masivă a părului.

Un deces al unei persoane dragi, nașterea, o intervenție chirurgicală riscantă, anumite boli cronice, stresul continuu la locul de muncă, chimioterapia, precum și dietele inadecvate pot să conducă inclusiv la pierderea părului capilar.


Vestea bună este că această cădere este de cele mai multe ori temporară și, după o perioadă, părul va începe din nou să crească.

Alte cauze ale căderii părului sunt de cele de ordin mecanic (prinderea părului de către femei cu elastice sau alte accesorii de beauty) sau chimic (de exemplu utilizarea unor vopsele de păr cu ingrediente periculoase).

Surprinzător poate, dar s-a stabilit că inclusiv statul prea mult la soare poate să conducă la agresarea firelor de păr, consecința extremă fiind aceea a căderii lui pe anumite porțiuni ale scalpului, unde radiațiile au fost mai puternice.


Indiferent de cauză, dacă observăm că se produce o cădere masivă a podoabei capilare este bine să ne adresam de urgență unui medic dermatolog. Acesta ne poate da cele mai bune sfaturi despre cum putem rezolva problema și să ne prescrie o schema de tratament personalizat.

Doctor Anca Plapcianu este unul dintre cei mai buni specialiști in dermatologie, astfel încât o programare la cabinetul doamnei doctor este un prim pas în lupta cu pierderea părului(alopecia).

Lucrurile trebuie rezolvate chiar din faza incipientă, deoarece dacă situația se agravează soluțiile s-ar putea să nu mai fie așa simplu de găsit și să fie nevoie de intervenții chirurgicale dureroase și costisitoare, precum implanturile de păr.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty