(P) Manifest pentru frumusețe și echilibru. Trei pași de urmat înaintea unei intervenții de chirurgie estetică

Principalele motive pentru care un număr tot mai mare de persoane apelează la chirurgia estetică vizează creșterea stimei de sine, îmbunătățirea aspectului fizic sau reconstrucția postoperatorie.

(P) Manifest pentru frumusețe și echilibru. Trei pași de urmat înaintea unei intervenții de chirurgie estetică

Însă, indiferent de scopul intervenției, pentru a obține rezultatul dorit, este indicat ca procedura să atingă două aspecte extrem de importante, echilibru și naturalețe. Însă cum știm să alegem medicul chirurg potrivit și în același timp, procedura corectă pentru nevoile noastre? 

Omini Clinic vine cu răspunsul și lansează ghidul Manifest pentru echilibru și frumusețe. 

Cele mai frecvente intervenții chirurgicale în rândul femeilor sunt augmentarea mamară (implanturi mamare), liposucția (îndepărtarea excesului de grăsime) și blefaroplastia (corectarea surplusului de țesut din zona pleoapelor).

Întrucât orice intervenție estetică este o procedură care aduce modificări permanente asupra aspectului fizic, primul pas constă într-o documentare riguroasă. 

Este indicat ca procesul de informare să parcurgă trei etape esențiale înainte de a ajunge la o concluzie cu privire la procedura chirurgicală dorită și anume: parcursul intervenției și ce presupune procedura aleasă, experiența medicului chirurg și respectiv a clinicii în cadrul căreia se va realiza intervenția și asigurarea confortului psihologic înaintea efectuării procedurii. Ulterior, după ce pacientul a urmat acest demers, poate programa o consultație de informare, care, în contextul actual poate fi realizată și online, din confortul casei. În cadrul acesteia, medicul chirurg și pacientul vor putea aprofunda informațiile și ulterior se vor stabili pașii următori.

Dr. Theodor Motruc, medic specialist în chirurgie estetică, plastică și reconstructivă și fondatorul Omini Clinic din Iași, este de părere că intervențiile chirurgicale sau plastice pot reprezenta un ajutor solid atât timp cât se urmează un parcurs natural. 

„Omini Clinic oferă o gamă largă de servicii, iar echipa  de medici specialiști vizează atingerea unui rezultat armonios. Fie că optează pentru o procedură non-invazivă sau pentru una cu un grad ridicat de dificultate, pacienții care ne trec pragul sunt foarte încântați în urma rezultatelor obținute, iar acest lucru ne oferă o satisfacție neprețuită” , spune Dr. Theodor Motruc, fondatorul Omini Clinic. 

TREI pași pentru o frumusețe naturală după o intervenție estetică

  1. Informare corectă și riguroasă

Informarea corectă este primul pas în procesul de stabilire a unei intervenții chirurgicale. Ghidul „Manifest pentru echilibru și frumusețe” realizat de Omini Clinic oferă pacienților informații valoroase despre pașii de urmat în această etapă: este recomandat ca pacientul să caute detalii generale despre intervenția chirurgicală, respectiv care sunt opțiunile, cum să se pregătească corespunzător înainte de operație, care este perioada de recuperare, ce riscuri presupune această procedură, care sunt aproximativ costurile intervenției alese și care sunt cei mai buni chirurgi esteticieni care pot realiza o astfel de operație. 

Top 10 întrebări importante de adresat chirurgului estetician

  • Ce procedură îmi recomandați?
  • Care sunt avantajele/beneficiile acestei proceduri?
  • Care este experiența dumneavoastră în realizarea procedurilor de acest gen?
  • Blocul operator este certificat de Ministerul Sănătății?
  • Care sunt următorii pași până la intervenția chirurgicală?
  • Ce fel de anestezie presupune intervenția chirurgicală?
  • Cum decurge intervenția chirurgicală?
  • Ce se întâmplă după operație?
  • Care sunt riscurile acestei proceduri?
  • Care sunt costurile acestei proceduri?

După obținerea tuturor acestor informații, când pacientul are o imagine de ansamblu asupra procedurii alese, poate programa o consultație cu medicul chirurg estetician.

       2. Alegerea medicului specialist potrivit 

Un aspect important îl reprezintă interacțiunea cu medicul specialist, care va fi de foarte mare ajutor în procesul decizional. 

Iată trei puncte esențiale de luat în calcul care ajută în acest demers:

  • Experiența medicului – aceasta poate fi evaluată pe baza vechimii, a rezultatelor și certificărilor obținute de-a lungul timpului, a testimonialelor din partea pacienților, a informațiilor generale regăsite în mediul online, și mai ales în urma interacțiunii din timpul consultației.
  • Reputația medicului – poate fi apreciată prin colaborările sale cu asociații de specialitate, participarea la diverse conferințe și congrese de specialitate. De asemenea, este obligatoriu ca medicul să dețină o autorizație din partea Colegiului Medicilor, aceasta reprezintă prima certificare a abilităților și calităților acestuia.
  • Compatibilitatea medic-pacient aceasta este dată de confortul și siguranța pe care pacientul le resimte în urma interacțiunii cu medicul chirurg și respectiv de încrederea față de acesta.

    3. Pregătirea mentală corespunzătoare înainte de momentul intervenției

Starea mentală înaintea unei intervenții chirurgicale este extrem de importantă. Un studiu realizat de cercetătorii Florence E. Schmitt și Powhatan J. Wooldridge arată că pacienții care s-au pregătit corespunzător pentru intervenție, inclusiv din punct de vedere mental, au fost mai puțin tensionați și anxioși, iar procesul de recuperare a fost mai rapid decât în cazul pacienților care s-au îngrijit superficial de acest aspect. 

În ce constă pregătirea mentală? 

  • Perioada preoperatorie – Această perioadă în care pacientul are o mulțime de întrebări, poate deveni foarte stresantă. De aceea, este necesar ca acesta să obțină toate informațiile de care are nevoie pentru a elimina factorii suplimentari de stres.
  • Perioada postoperatorie – Este perioada în care pacientul trebuie să se odihnească, să își relaxeze corpul și mintea și să păstreze o gândire pozitivă pentru a depăși cât mai bine perioada în care în care anestezia, medicația și disconfortul sunt prezente. 
  • Primele 3 luni după intervenție –  În această perioadă organismul se adaptează la noile schimbări, iar urmele lăsate în urma intervenției pot conduce către momente de anxietate sau tulburări ale stimei de sine. De aceea, este recomandat ca pacienții să își desfășoare activitățile într-un mediu plăcut, să includă în programul zilnic exerciții de respirație, să asculte muzică de relaxare și bineînțeles să păstreze o atitudine pozitivă pentru a trece cu bine prin procesul vindecării.

În cadrul consultației de informare pacientul poate aprecia nivelul de compatibilitate cu medicul chirurg și totodată, poate observa calitatea serviciilor propuse. Studii recente ale International Society of Aesthetic Plastic Surgery arată că peste 10.000.000 de intervenții de chirurgie estetică au loc anual, la nivel mondial. Acest lucru este o dovadă a încrederii pe care pacienții o acordă medicilor chirurgi în contextul unei intervenții estetice. 

Cu siguranță, decizia de a efectua o intervenție de chirurgie estetică necesită timp, iar alegerea medicului potrivit poate fi o provocare pentru multe paciente. Prin ghidul  „Manifest pentru frumusețe și echilibru”,  dr. Theodor Motruc și-a propus să facă acest proces mai ușor de urmat și să vină în sprijinul lor cu toate informațiile esențiale necesare atât în procesul de pregătire, cât și post intervenție estetică. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty