(P) Edentația – cum să rezolvi această problemă cu soluții moderne

Acum nu foarte multă vreme, pierderea dinților era considerată o situație fără ieșire. Fie că vorbim despre șocuri mecanice sau despre cazuri stomatologice complexe, cea mai comună rezolvare a constituit-o, timp îndelungat, proteza mobilă (cunoscută și sub numele de plăci dentare sau proteze scheletate).


Desigur, nu era deloc o soluție comodă, întrucât funcțiile danturii se limitau considerabil în condițiile unui astfel de tratament.

Nu era o situație plăcută nici pentru medicii dentiști, nici pentru pacienți. Pe de-o parte, specialiștii nu aveau satisfacția rezolvării definitive a problemei, iar pe de altă parte pacientul nu se mai bucura de deplinătatea funcționalității dinților.

Desigur, mai exista metoda punților dentare. Procedura presupunea un proces lung și complex, începând cu dinții proximali (numiți și „dinți stâlpi’) celui pierdut, care treceau printr-o etapă pregătitoare, în care erau șlefuiți.


Ulterior, se construiau elementele de agregare (asemănătoare unor „măști’ pentru dinții proaspăt șlefuiți) care aveau în centru corpul de punte (dintele fals). Faptul că elementele erau turnate dintr-o singură bucată conferea rezistență structurii protetice.

Această metodă s-a perfecționat de-a lungul timpului, dar prezintă în continuare dezavantaje. Șlefuirea dinților proximali, mai ales atunci când aceștia sunt sănătoși, constituie un mare dezavantaj al acestei metode. În plus, zona rămâne sensibilă la stimuli termici, provocând pacientului un disconfort care se resimte în viața de zi cu zi.

Implantologia – soluția optimă pentru recăpătarea zâmbetului

Implantologia modernă a reușit să aducă la realitate atât dorințele medicilor stomatologi, cât și pe cele ale pacienților. Mai detaliat, prin implantologie s-a realizat posibilitatea reconstituirii dinților pierduți într-un mod asemănător celui natural.

Și, contrar concepției majorității pacienților, cele mai multe dintre intervențiile implantologice nu sunt nici dificile, nici dureroase, au o rata de succes ridicată (98% la nivel global) și, mai mult decât atât, au un raport calitate-preț foarte bun.


Acestea sunt principalele argumente pe care le aduc medicii dentiști în atenția pacienților lor atunci când le recomandă să apeleze la un implant dentar. Până la urmă, pierderea unuia sau a mai multor dinți poate avea efecte extrem de însemnate în viața unui om. Îi vor fi afectate atât sănătatea, cât și încrederea în sine, ceea ce va duce la un cerc vicios de efecte pe care nu și le dorește nimeni.

Poate mulți dintre pacienți sunt speriați de posibilitatea respingerii implantului. Însă această poveste este de domeniul trecutului, când în știința implantologiei se foloseau materiale precum oțelul și tantalul, materiale ce nu erau compatibile cu osteointegrarea. Aceste situații, însă, au dispărut odată cu începerea utilizării titanulul, un material cu o biocompatibilitate extrem de crescută.


De exemplu, unul dintre cele mai bune implanturi dentare la care pacienții cu astfel de probleme pot apela este implantul dentar V3 de la MIS România.

Ce beneficii aduce implantul MIS V3

Implantul V3 de la MIS aduce o întreagă serie de beneficii, concentrându-se pe simplitatea și funcționalitatea implantului. În acest fel, procedurile de implant devin eficiente pentru specialiștii stomatologi și rezultatele sunt de durată.

Iată care sunt principalele beneficii implantului V3, potrivit MIS:


  • Zonele din jurul părții coronare a implantului V3 sunt fără compresie, ceea ce asigură formarea unui rezervor pentru acumularea de sânge și formarea de cheaguri de sânge. Astfel, osteointegrarea este mai rapidă și creșterea osoasă este accelerată.
  • Golurile din jurul „gâtului’ implantului formează o zonă deschisă, fără compresie. Resorbția osului crestal este minimizată, reducându-se „stresul’ din zona corticală.
  • Gâtul implantului are formă triunghiulară, ceea ce asigură o stabilitate primară superioară în zona crestală și o conservare maximă a osului. Ancorarea se obține în trei puncte, fără să compromită stabilitatea primară crestală.
  • Implantul dentar V3 încorporează conceptul de „platform switching’, pentru a păstra osul crestal din jurul implantului. Scopul este obținerea unei conservări osoase mai bune și furnizarea etanșării gingivale, pentru un volum mare de țesut moale.
  • Conexiunea conică de 12° formează o etanșare și o conexiune ideală între implant și bontul protetic, având incorporat conceptul de „platform switching’. În acest mod, micro-mișcările sunt reduse.
  • Micro inelele de la nivelul gâtului implantului ajută la reducerea resorbției osoase și, concomitent, mărește conexiunea os-implant.
  • Suprafețele oferite de MIS în implantul dentar V3 asigură o osteointegrare excelentă și un rezultat clinic de succes. Acest lucru se datorează tehnologiei folosite, fiind efectul rugozității suprafeței și a micro-morfologiei acesteia, obținute prin sablare și gravare acidă.
  • Apexul plat de care dispune MIS V3 permite o ancorare mai bună în os, mai ales în procedurile de inserare imediată.
  • Fiecare implant V3 vine însoțit de o freză de unică folosință, potrivită oricărui protocol de forare.

Dacă specificațiile de excepție ale produsului nu v-au convins deja, trebuie să știți că implantul descris mai sus este folosit cu succes în întreaga lume.

Mai mult decât atât, în martie 2018, CEO-ul MIS SUA, Motti Weisman, a primit premiul „Trusted Quality 2017-2018′ pentru implantul MIS V3 în cadrul congresului Academiei de Osteointegrare din Los Angeles.

Analiza făcută acestui implant a evidențiat nu doar calitatea materialelor folosite, fiind confecționate din titan aproape pur, ci și satisfacția pacienților și a dentiștilor în utilizarea acestora.


Compania MIS oferă implanturi dentare cu o calitate de excepție la prețuri avantajoase, fiind prezentă pe piața stomatologică din România încă din 2013, prin distribuitori care acoperă fiecare zonă a țării. De altfel, clinicile dentare și medicii specializați în Implantologie au la dispoziție pe site-ul companiei un catalog cu toate implanturile MIS.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty