Obiceiuri pe care trebuie să le excluzi chiar acum din rutina ta de îngrijire

Când vine vorba despre înfrumusețare, volumul de informații ne poate fi uneori dăunător și unele sfaturi importante se pot pierde pe drum. Folosești primer-ul corect? Este necesar să folosești pudră?

Obiceiuri pe care trebuie să le excluzi chiar acum din rutina ta de îngrijire

Este foarte ușor să faci greșeli în ceea ce privește machiajul atunci când ai prea multe informații și nu știi cum să le folosești în favoarea tenului tău.

Toate acestea se opresc acum!

Atunci când vei realiza câte greșeli faci fără să îți dai seama, vei fi cu mult mai atentă și nu vei mai permite ca acest lucru să se întâmple pe viitor. Frumusețea ta este în joc, până la urmă.

Să nu ai impresia că numai persoanele neinițiate în arta machiajului fac aceste greșeli. Chiar și profesionistele pot greși, așa că indiferent că ești sau nu novice în ale make-up-ului, cu siguranță aceste sfaturi îți vor fi foarte utile.

1. Nu îți speli pensulele

Toate ne facem vinovate de acest lucru din când în când. Chiar și make-up artiștii celebri recunosc că procesul curățării pensulelor este cea mai enervantă parte a acestei meserii.

Chiar dacă nu îți pasă că pensulele murdare pot provoca apariția coșurilor, nu uita că o pensulă care nu este curățată cum trebuie afectează și modul în care se aplică machiajul. Nu numai că rezidurile din pensulă și culorile pe care le folosești se vor amesteca între ele, dar nu vei putea nici să trasezi liniile precise, de detaliu, din cauza pigmentului deja existent în perii pensulei, care vor face acele linii să arate imperfect și dezordonat.

2. Folosești bronzer pe toată fața

Dacă vrei să creezi iluzia unui bronz strălucitor, folosește autobronzant, nu bronzer, dacă nu vrei să se vadă o diferență imensă între gât și linia părului. În schimb, ai putea folosi cu succes bronzerul în zona pomeților, pe vârful nasului, pe bărbie și pe frunte pentru a mima cât mai bine bronzul natural.

3. Testezi fondul de ten pe mână

Deși pare o greșeală puerilă, toate am făcut asta măcar o dată. De ce să testăm fondul de ten pe spatele palmei dacă noi îl vom folosi pe față? Culoarea pe care o are pielea de pe mâini diferă deseori de culoarea pielii tenului din cauza expunerii diferite la soare. Testează fondul de ten pe linia maxilarului ca să fii sigură că este nuanța potrivită.

4. Nu te demachiezi înainte de culcare

Este unanim acceptat faptul că nu este bine să mergem la culcare fără să ne curățăm fața. Probabil acesta este principalul motiv pentru care au fost inventate șervețelele demachiante.

Acest obicei este atât de dăunător; nu doar că provoacă apariția coșurilor, dar și îmbătrânește prematur tenul, facilizând apariția ridurilor și a liniilor fine. Machiajul se fixează în pori, mărindu-i. Dilatarea porilor dă un aspect neîngrijit și obosit tenului.

Cu siguranță dacă am fi știut că secretul unui ten mereu tânăr și strălucitor este curățarea temeinică a pielii, am fi introdus acest obicei sănătos în rutina noastră de îngrijire cu mult timp în urmă.

5. Aplici greșit anticearcănul

Deși pare mai logic să aplici concealer-ul în jurul cearcănelor, dacă îl vei aplica sub ochi în formă de triunghi vei obține un efect de „no make-up make-up” care va da luminozitate întregului ten și te va face să arăți foarte odihnită.

6. Folosești creionul numai pe marginile buzelor

În afară de cazul în care îți dorești să obții un look de inspirație 90s, nu aplica creionul de buze numai pe marginile acestora. În schimb, ai putea să aplici creionul și spre interiorul buzei pentru a umple în întregime liniile fine ale buzei, pentru un machiaj care va rezista toată ziua.

7. Folosești mascara waterproof în fiecare zi

Dacă nu ești o persoană care merge zilnic la piscină, nu ar trebui să folosești formula rezistentă la apă în fiecare zi. Nu numai că usucă foarte tare genele, dar este și foarte greu de îndepărtat, așa că probabil vei ajunge să îți freci ochii cu demachiant până se vor irita și, în plus, vei pierde și câteva gene.

8. Nu folosești o bază de machiaj

Dacă te întrebi de ce machiajul pe care îl obții la salon este cu mult mai rezistent decât cel pe care îl realizezi singură acasă, acesta este motivul. O bază de machiaj potrivită tenului tău va reduce excesul de sebum și va bloca machiajul, făcându-l să reziste toată ziua.

9. Nu folosești blush-ul potrivit

Dacă ți se pare că fardul tău de obraz nu arată natural, încearcă să treci de la pudră la o formulă cremoasă (sau invers). Chiar dacă blush-ul pudră este mai rezistent, cel sub formă de cremă conferă un aspect mult mai natural, dar acest lucru poate să difere în funcție de tipul de ten pe care îl ai. Blush-ul cremă este mai potrivit unui ten gras sau mixt, iar cel pudră se potrivește mai bine tenului uscat sau matur.

10. Folosești prea mult fond de ten

Cu cât vei folosi o cantitate mai mare de fond de ten, cu atât mai mult vei arăta ca și cum ai purta o mască. Lasă tenul să respire în zonele în care nu ai nevoie să ascunzi anumite probleme.

11. Nu ai o lumină corespunzătoare atunci când te machiezi

Deși poate părea ciudat să ne machiem pe terasă sau pe balcon, aceasta este cea mai bună variantă. Lumina naturală este cea mai potrivită atunci când aplicăm machiajul.

Citește și:
7 ingrediente întâlnite des în produsele cosmetice și care pot cauza alergii

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty