Mituri despre remediile pentru acnee

Daca nu esti printre norocoasele care nu au avut niciodata probleme cu acneea, atunci ar fi bine sa stii ca multe din remediile despre care citesti sau pe care le cunosti sunt, de fapt, ... un mit!

Mituri despre remediile pentru acnee

Mai mult decat atat, cateodata este posibil ca aceste remedii sa agraveze situatia. Iata ce ar trebui sa eviti.

1. Pasta de dinti. Chiar daca pasta de dinti poate functiona ca o masca care absoarbe impuritatile din piele, acest remediu iti poate usca pielea. Astfel, in final, vei avea probleme mult mai mari decat inainte.

2. Sucul de lamaie. Proprietatile antiseptice ale sucului de lamaie iti curata pielea de bacteriile care sunt principalii factori care declanseaza acneea. Totusi, daca ai pielea sensibila sau daca urmeaza sa te expui la soare, poti sa te alegi cu o iritatie.

3. Rosiile taiate. Sucul de la o rosie este bogat in vitamina A, care face ca pielea sa straluceasca, dar nu o sa te ajute prea mult daca ai cosuri. Avantajul este ca sucul de rosii nu o sa iti creeze probleme, dar nici nu o sa iti vindece acneea.

4. Peelingul chimic. Daca vrei sa indepartezi in intregime un strat de piele, aceasta metoda este ceea ce cauti. Cu toate ca pielea ta va arata mai bine dupa, aceasta metoda nu vindeca acneea.

5. Picaturile de ochi. Sunt ideale daca le folosesti doar local, pentru a scapa de roseata. Dar cam asta-i singura problema pe care o sa o rezolve.

6. Bronzul. E adevarat ca soarele usuca cosurile si ajuta la curatarea tenului, dar reactia pe termen lung iti va da batai de cap: acneea va reveni mult mai agresiv.

Pe langa aceste remedii, trebuie sa stii ca exista cativa factori care influenteaza aparitia si dezvoltarea acneei.

Dieta. Credeai ca ceea ce mananci nu se vede pe fata ta? Te inseli! Mancarea bogata in carbohidrati poate sa-ti agraveze problema, asa ca evita painea alba si cartofii.

Stresul, oboseala, noptile nedormite se vor reflecta pe fata ta, asta pentru ca exista o stransa legatura intre creier si piele.

Sportul. Nu te-ai fi asteptat, dar atunci cand faci sport si transpiri, pielea ta se freaca fie de sutien, fie de haine, fie de casca, favorizand aparitia cosurilor.

Nu folosesti crema hidratanta. Daca ai acnee, asta nu inseamna ca nu mai poti sa folosesti acest tip de crema. Cauta un produs cu mentiunea non-comedogenic, care inseamna ca nu acopera porii.

Iti storci cosurile si pui des mainile pe fata. Nu numai ca ai sa ramai cu semne, dar ai sa ajuti bacteriile sa se inmulteasca.

Iti speli fata mult prea des. Se recomanda spalarea de doua ori pe zi, dimineata si seara. In cazul in care faci sport si transpiri, este bine sa iti mai speli fata inca o data.

Folosesti lotiuni de fata cu alcool. Cu toate ca ai pielea grasa, alcoolul deshidrateaza pielea si lasa loc iritatiilor si aparitiei cosurilor.

Silvana Dulama
Foto: a beauty girl on the grey background from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty