Micropigmentarea: cum se face si cum ajuta sprancenele

Tehnica de micropigmentare da volum sprancenelor si poate redefini cu totul alura acestora, printr-un machiaj semipermanent care anuleaza interventia pensetei si a machiajului zilnic, ceea ce poate fi foarte comod. Iti dam detalii!

Micropigmentarea: cum se face si cum ajuta sprancenele

Exista diverse motive pentru care poti apela la micropigmentarea sprancenelor: fie le ai prea subtiti, fie nu ai par suficient, fie esti nemultumita de forma lor … indiferent care ar fi motivul tau, iti spunem la ce sa te astepti de la o sesiune de micropigmentare.

In primul rand, te sfatuiesc sa iti gasesti un specialist in care sa ai incredere! Daca nu cunosti unul, intreaba, citeste review-uri, cere poze din portofoliul artistului respectiv, ca sa-ti faci o idee, si, in primul rand, verifica sprancenele persoanei care iti face micropigmentarea – daca iti plac, este un semn bun!

Apoi, daca te intrebi care este diferenta intre tatuare si micropigmentare, iti intelegem dilema, pentru ca sunt proceduri similare ca tehnica – impregnarea in piele a unui pigment –, dar totusi diferite. Sa iti explic: tatuarea este facuta mult mai in profunzime, motiv pentru care dureaza mai mult, si cu un pigment mai rezistent, in timp ce micropigmentarea presupune inserarea culorii de machiaj semipermanent in primul strat al pielii, avand un termen de expirare limitat si un aspect mult mai natural.

Micropigmentarea sprancenelor: ce sa stii de la inceput!

Metoda poate crea un aspect firesc, foarte natural, al sprancenelor, datorita aparatului digital cu ac, cu ajutorul caruia se introduce pigmentul natural in piele, chiar sub primul strat. In functie de model, acest aparat digital poate avea un ac sau doua sau mai multe, dar este complet diferit de instrumentarul folosit in tatuaje, oferind posibilitatea de a crea fir cu fir, pentru un aspect natural.

Daca te inhami, trebuie sa joci! Procedura trebuie refacuta la cativa ani, intre doi ani si patru ani, in functie de pigmentul folosit, cat si de tenul tau, pentru ca fiecare dintre noi reactionam diferit in contact cu pigmentul. De exemplu, o piele grasa nu retine pigmentul la fel de bine ca o piele uscata, si la fel, o persoana anemica, din simplul motiv ca oxidul de fier din pigmentii folositi sunt preluati de organism ca supliment, micropigmentarea deteriorandu-se mai repede.

Procedura dureaza o ora si un pic si sunt necesare doua sau trei sedinte, maximum – de obicei, a doua vizita este la o luna distanta si vizeaza ultimele retusuri, iar a treia sedinta este necesara daca se vrea o culoare mai intensa sau o forma mai groasa.

Exista un ritual specific de ingrijire a sprancenelor, o saptamana dupa ce iti faci micropigmentare.

Sigur, te intrebi daca doare! Nu este la fel de inconfortabila ca tatuarea permanenta si se foloseste si crema anestezica, deci nu e groaznic.

Citeste si:
8 secrete de frumusete pe care le-am invatat de la femeile din Asia

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty