Metode naturale prin care poți să scapi de riduri

Cel mai important este să bei multă, multă apă și să nu pierzi ore importante de somn. Însă nu numai atât.

Există și alte metode naturale prin care să combați efectele timpului:


1. Albușul de ou

Așa cum bine știm, zona de sub ochi este vulnerabilă la uscare și la ridare, iar ridurile apar aici mai repede decât în orice altă zonă. O metodă bună de a păstra hidratarea în zona de sub ochi este folosirea albușului de ou: bate-l, aplică-l pe această zonă, lasă-l să se usuce și îndepărtează-l cu apă călduță. Dacă nu-ți place ideea de a folosi ouă, uleiul de ricin este și el folositor.

2. Glicerina

Pentru o hidratare completă a feței, amestecă o lingură de glicerină cu una de extract de trandafir (cunoscut și el pentru beneficiile aduse pielii) și adaugă și câteva picături de zeamă de lime. Las-o să acționeze pe față între 15 și 20 de minute, iar pentru a completa tratamentul, bea un pahar mare de apă pentru a ajuta pielea să se hidrateze.


3. Masează zona cu riduri

Masajul este o metodă grozavă de a stimula circulația sângelui și a face pielea să strălucească. Pentru a evita formarea ridurilor adânci, folosește ulei de cocos pe zonele afectate de linii subțiri, în fiecare seară înainte de culcare, timp de 5-10 minute.

4. Semințele de in

Aceste semințe sunt cele mai recomandate pentru a evita formarea ridurilor. Începi să consumi o lingură de semințe de in pe zi, crescând cantitatea treptat până ajungi la 4 linguri pe zi, pentru a evita problemele de digestie.


5. Mască de banane și miere

Este distractiv să-ți prepari măști pentru față la tine acasă, iar cea cu banane și miere este foarte bună pentru a-ți păstra tinerețea. Pasează o banană și adaugă o linguriță de miere și una de iaurt natural. Las-o să acționeze timp de 20 de minute pe față, apoi îndepărteaz-o cu apă. Combinația de calciu, magneziu și potasiu din această mască ajută pielea să se regenereze.

6. Mască anti-rid


O altă combinație de ingrediente perfecte pentru o mască făcută acasă este cea de iaurt (două linguri), miere (o jumătate de lingură) și zeamă de lămâie (o jumătate de lingură). Apoi adaugă lichidul din 3 capsule de Vitamina E. Aplică masca pe față folosind un disc demachiant și las-o să acționeze timp de 10 minute.

7. Strugurii

Simplu, dar eficient: ia câțiva struguri, taie-i în jumătate și masează-ți fața cu ei, pentru a da pielii o doză de antioxidanți. Lasă sucul să ți se usuce pe față timp de 20 de minute, apoi clătește cu apă. Dacă nu ai struguri, poți folosi și ananas.


Citește și:
5 greșeli de machiaj care îți pot agrava acneea

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty