Metode eficiente de a trata cicatricele lasate de acnee

Acnee afecteaza o multime de femei, nu doar adolescente si, din pacate, aceasta lasa si cicatrice neplacute, chiar si dupa vindecarea zonelor cu probleme.

Metode eficiente de a trata cicatricele lasate de acnee

Acneea este neplacuta, indiferent ca este vorba de o forma usoara sau una agresiva. Un lucru si mai neplacut este faptul ca aceasta poate lasa cicatrici, ceea ce inseamna ca vei vedea mereu urmele ei. Din fericire, exista cateva metode care ar putea ameliora aspectul acestora:

1. Aloe Vera

Gelul de aloe vera este o sursa plina de vitamine care te va ajuta sa iti vindeci tenul si iti va ascunde cicatricele. Daca te hotaresti sa folosesti aloe vera, nu trebuie sa iti faci griji ca te vei alege cu iritatii ale pielii. Aloe Vera este un hidratant natural, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Pentru un succes garantat, foloseste o frunza, inlatura coaja acesteia pana ajungi la gel si maseaza pe fata cu miscari gentile. In cazul in care nu dispui de o planta de Aloe Vera, se poate gasi gelul in farmacii sau pe site-urile autorizate.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu exista in toate casele gospodinelor, este folosit de milioane de persoane si are abilitatea de a vindeca cicatricele. Bicarbonatul de sodiu este compus din cristale de sodiu, care exfoliaza pielea intr-o maniera delicata, atunci cand este folosit pentru un peeling al fetei. Amestecati cateva lingurite de bicarbonat cu apa pentru a forma o pasta, apoi masati pe pielea unde cicatricele sunt prezente. Odata aplicata, trebuie sa lasati compozitia pentru un minut sau doua. Dupa cateva minute spalati-va pe fata si aplicati o crema hidratanta cu extract de seminte de jojoba, nuca de cocos sau ulei de masline.

3. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este in topul listei cand vine vorba de hidratare naturala. Acesta are proprietati vindecatoare. Cel mai bun ulei, este cel in stare solida care se topeste in momentul in care il aplicati. Comparativ cu alte masti de hidratare, uleiul de cocos nu trebuie inlaturat de pe fata. Acesta continua sa isi faca efectul si sa iti hidrateze tenul atat timp cat il tii pe fata. Daca ti se pare ca iti ingreuneaza tenul, lasa-l macar 30 de minute inainte sa il stergi cu niste dischete demachiante.

4. Castravetii

Castravetii sunt un ingredient popular in tratamentele faciale- din motive bune. Aceasta leguma, nu numai ca este foarte hidratanta, dar de asemenea contine vitamina A, vitamina C si magneziu – toate acestea ideale pentru tenul tau. Pentru a utiliza castravetii in vindecarea tenului, taiati cateva felii si aplicati pe zonele afectate. Dupa 30 de minute, indepartati feliile de castravete si clatiti fata cu apa rece. Repetati procedura zilnic.

5. Mierea

Un alt ingredient natural pentru reducerea cicatricelor il reprezinta mierea. Este indicat sa folosesti mierea naturala si nu pe cea procesata. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, incearca sa gasesti un furnizor de miere local. Dupa ce ai achizitiont mierea, tot ce trebuie sa faci este sa o aplici pe fata si sa o lasi sa isi faca efectul. Poti amesteca, de asemenea, o lingurita de scortisoara la doua linguri de miere. Foloseste acest tratament atat timp cat crezi ca este necesar.

6. Lamaia

Sucul de lamaie este un antioxidant natural care poate fi folosit pentru tenul cu probleme. Procedura este foarte simpla. Stoarce o lamaie intr-un vas (daca aveti tenul mai sensibil, amestecati cu apa). Tamponati sucul pe suprafata fetei cu un buretel de bumbac si lasati sa se usuce complet. Clatiti fata cu apa rece, iar apoi aplicati o crema hidratanta.

Trebuie mentionat ca sucul de lamaie iti va face tenul mult mai sensibil la razele U.V., in concluzie este de preferat sa nu il folositi inainte de expunerea la soare.

Citeste si:
5 mituri demontate despre acneea adulta

7. Sucul de cartofi

Cartoful este inca o leguma care face minuni. Contine vitamine, minerale si ajuta la vindecarea pielii. Foloseste sucul pentru eliminarea cicatricelor lasate in urma acneei prin aplicarea feliilor de cartofi pe zonele afectate. Pentru cele mai bune rezultate, lasa sucul de cartofi pe fata timp de 50 de minute iar apoi clateste cu apa calduta. Poti face asta o data pe zi.

8. Ulei de seminte de macese

Macesele sunt printre cele mai importante surse de vitamine. Pentru a maximiza beneficiile maceselor, asigura-te ca folosesti ulei presat la rece. Aplica tratamentul o data sau de doua ori pe zi pentru a beneficia de rezultate. Uleiul de macese contine o concentratie ridicata de acid retinoic – o forma naturala de vitamine.

9. Zaharul

O modalitate terapeutica si simpla pentru vindecarea cicatricelor lasate de acne este zaharul. Iti poti face un scrub cu zaharul de acasa pentru rezultate uimitoare. Zaharul contine acid glicolic, un alt hidroxid alfa pentru inlaturarea punctelor moarte si regenerarea pielii. Poti face un mix de zahar cu ulei de masline si cateva picaturi de lamaie. Lasa-l pe fata timp de 15 minute. Poti repeta procedura la fiecare doua zile.

10. Vitamina E

Probabil cea mai usoara metoda de la folosi vitamina E pentru vindecarea cicatricelor este sa puneti pe deget cateva picaturi si sa aplicati pe zonele afectate. Puteti aplica direct pe ten, sau o puteti amesteca cu o crema hidratanta pentru rezultate mai rapide.

11. Vitamina C

Vitamina C reprezinta unul dintre cele mai eficiente ingrediente care ajuta tenul sa capete mai multa stralucire. Amestecati cateva picaturi de vitamina C cu suc de lamaie si aplicati pe ten. Aveti grija la ranile deschise ale tenului atunci cand aplicati mixtura, deoarece poate provoca usturimi sau arsuri.

12. Foloseste crema de protectie solara zilnic

Daca ai probleme cu tenul, este indicat sa folosesti crema de soare zilnic. Daca esti expusa zilnic la soare, acneea de pe tenul tau se va inrautati. Protejeaza-ti tenul de razele puternice ale soarelui folosind crema protectoare.

Citeste si:
Cum sa tratezi acneea din diferite zone ale corpului

13. Mergi la dermatolog

Majoritatea cicatricelor ar trebui sa se acopere in aproximativ doua luni, dar daca nu vezi niciun rezultat sau ai anumite cicatrici mai adanci, este indicat sa ii faci o vizita dermatologului. El te va sfatui in privinta unei proceduri in functie de problema pe care o ai.

Text: Georgiana Ciocan
Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty