Măști naturale pentru fiecare tip de ten

Produsele cosmetice par a fi de neînlocuit, însă nu sunt. O mască preparată chiar de tine numai din ingrediente naturale poate face minuni pentru tenul tău.

Măști naturale pentru fiecare tip de ten

Dat fiind faptul că în ultima vreme se pune tot mai mult accent pe natural și bio, măștile homemade prind tot mai mult teren. Cu ajutorul acestor măști poți obține o revitalizare completă a pielii, în mai puțin de o oră. Îți oferim câteva rețete, astfel încât pielea ta să radieze!

Reguli de urmat înaintea aplicării unei măști:

– Este foarte important ca tipul de mască să fie ales în funcție de tipul tău de ten (normal, uscat sau gras);

Relaxarea pe durata procedurii este esențială, deoarece orice mișcare a pielii poate avea ca urmare atenuarea efectului dorit;

Măștile se aplică numai pe tenul proaspăt spălat și demachiat;

– Măștile calde sau reci se aplică întotdeauna cu ajutorul unei pensule;

– Pentru a mări capacitatea de asimilare a pielii înaintea unei măști, este indicat să întindem pe față 2-3 comprese călduțe cu infuzie de mușețel, pe care le menținem timp de câteva minute. Suprafața din jurul ochilor se lasă liberă, unde se aplică doar o crema hrănitoare;

Măștile se aplică, în mod normal, la 2-3 săptămâni. În cazul în care ne dorim rezultate mai speciale, precum închiderea porilor, aplicarea lor poate fi făcută și mai des;

Măștile se aplică și pe gât și decolteu;

– Trebuie reținut faptul că măștile pot avea efecte de moment, acestea sunt indicate și la anumite ocazii când ne dorim să arătăm impecabil.

1. Mască cu lămâie pentru tenul gras

Foarte multe femei se luptă zilnic cu luciul inestetic specific tenului gras. De aceea, prin intermediul acestui articol venim cu o soluție 100% naturală!

În vederea realizării unei măști potrivite pentru tenul gras, ai nevoie de 1-2 lingurițe de miere, suc de o jumătate de lămâie, 3 lingurițe de iaurt și un albuș de ou bătut spumă. Amestecă toate aceste ingrediente și aplică-le pe față. Lasă masca să acționeze timp de 15 minute, apoi spală cu apă călduță.

2. Miere pentru tenul uscat

Tenul uscat este subțire și fragil, absorbând foarte repede compușii unui produs cosmetic. Singura soluție pentru o îngrijire sănătoasă sunt produsele naturale, deoarece tenul este iritabil și se descuamează ușor.

Este deja destul de cunoscut faptul că mierea este foarte prietenoasă cu tenul nostru. De aceea, pentru a hidrata tenul uscat, este de ajuns să încălzești o linguriță de miere și apoi să masezi ușor pielea umedă. Această procedură ar trebui să dureze 10 minute. După ce se usucă, spală tenul cu apă caldă.

3. Avocado și miere pentru toate tipurile de ten

Pisează o jumătate de avocado și amestecă-l cu un sfert de ceașcă de miere. Aplică această mască pe față, las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește cu apă calduță. Această combinație este benefică pentru toate tipurile de ten, redând strălucirea pielii.

4. Mască cu ou pentru combaterea acneei

Acneea este cea mai comună afecțiune a tenului întâlnită în perioada adolescenței, însă nu este ușor de învins. Venim în ajutorul tinerilor care suferă din pricina acestei probleme cu o mască din ingrediente naturale.

Ai nevoie doar de 2 ouă, astfel: separă albușul de gălbenuș și bate albușul până devine spumă. Astfel, compoziția obținută se aplică pe zonele afectate și se lasă să acționeze timp de 20 de minute. Se spală apoi cu apă călduță.

5. Mască pentru tenul inflamat

Atunci când tenul tău este roșu și inflamat poți apela cu încredere la această mască naturală. Deoarece conține miere, ceai de mușețel, frunze de varză și castravete, masca este puternic hidratantă și are efect calmant. În plus, conține antioxidanți și vitamine.

Pune într-un blender 2 frunze de varză, un castravete, 3 sferturi de ceașcă de ceai de mușețel și o linguriță de miere. Pasează până obții o pastă. Aplică masca pe față pentru 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

6. Mască pentru prevenirea acneei, cu mușețel și mentă

Masca din mușețel și mentă ajută la prevenirea coșurilor, dar nu numai atât. Este o minunată modalitate prin care poți reîmprospăta aspectul tenului și prin care petele lăsate de acnee și alte inflamații pot fi atenuate.

Amestecă o linguță de flori de mușețel uscate cu o lingură de mentă proaspăt mărunțită, o lingură de miere și un ou, apoi pune-le pe toate într-un castron. Aplică conținutul pe față, gât și decolteu și las-o să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește pielea cu apă rece.

7. Mască antiîmbătrânire cu vin

Atunci când simți că ai nevoie de un lifting rapid, apelează cu încredere la această mască. Vinul are în compoziție resveratrol, un antioxidant puternic, iar oul aduce proteine.

Ai nevoie de doar 2 ingrediente: 1 ou și 3 linguri de vin. Amestecă ingredientele și întinde masca pe piele cu ajutorul unei pensule. După ce se usucă clătește cu apă caldă.

8. Mască revigorantă pentru ochi

Fie ca ai avut o noapte albă sau că oboseala și-a pus amprenta pe ochii tăi, această mască îți poate readuce aspectul unui chip odihnit. Castravetele calmează și hidratează, iar menta dinamizează circulația sângelui.

Ai nevoie doar de o crenguță de mentă și un castravete. Pasează-le cu ajutorul unui blender, apoi aplică conținutul în jurul ochilor cu o bucățică de vată. Menține masca timp de 20 de minute.

Sunt de părere că măștile naturale sunt cea mai bună alegere când îți dorești o îmbunătățire a aspectului tenului tău. Dat fiind faptul că toate ingredientele sunt naturale și se pot regăsi chiar în bucătăria ta, nu ai avea de ce să le refuzi!

Citește și:
Mituri despre produsele de înfrumusețare care nu-ți ajută deloc pielea

Text: Anamaria Zanfir
Foto: Instagram

Cât de bine îți cunoști tenul? Completează testul ACUM și câștigă super premii de la La Roche Posay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty