Iată care sunt măștile recomandate pentru accelerarea creșterii părului, pe care le poți face cu ajutorul unor ingrediente pe care cel mai probabil le ai chiar în bucătăria ta:
Mască de păr cu ulei de măsline și gălbenuș de ou
Uleiul de măsline are foarte multe proprietăți benefice și poate fi folosit și în măștile pentru păr. De asemenea, bogat în proteine, vitamine și acizi grași, gălbenușul de ou nu doar că va face părul moale și mătăsos, dar va încuraja și creșterea acestuia.
Pentru a obține toate aceste beneficii, se vor amesteca 2 gălbenușuri crude de ou cu 5 linguri de ulei de măsline. Se va dilua rezultatul prin adăugarea unei căni de apă, apoi se masează scalpul, încet, cu această mască. Se lasă 15 – 20 de minute, timp necesar pentru a se absorbi toate substanțele nutritive, iar apoi părul se va clăti doar cu apă călduță.
Mască de păr cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietățile sale de regenerare.
Pentru prepararea acestei măști ai nevoie de: două lingurițe de ulei de ricin, 10 picături de vitamina A uleioasă, 5 capsule de vitamina E pe care le spargi și folosești conținutul lor, o lingură de miere și zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecă într-un recipient ingredientele de mai sus până vei obține o pastă omogenă. Aplică masca pe pîr timp de 30 de minute, apoi șamponează și clătește părul cu apă din belșug.
Mască de păr cu avocado
Avocado este un fruct ale cărui beneficii încep să fie tot mai cunoscute și apreciate, datorită uleiurilor bogate în nutrienți din compoziția sa.
Pentru părul lung este nevoie de miezul unui avocado întreg, bine mărunțit și amestecat cu o jumătate de ceașcă de ulei de măsline. Dacă părul este uscat, mai poți adăuga în compoziție și o linguriță de miere.
Aplică masca pe părul umed, strânge tot părul într-un coc, acoperă-l cu o cască de duș și cu un prosop. Lasă ingredientele să acționeze timp de 20 de minute, iar la final spală-te cu apă și șampon.
Mască de păr cu ou și iaurt
Ouăle sunt ingrediente folosite deseori în compoziția tratamentelor pentru creșterea părului.
Pentru această mască ai nevoie de un sfert de ceașcă de iaurt simplu, un ou și un sfert de ceașcă de maioneză. Amestecă bine până se omogenizează amestecul și masează-ți pielea capului și părul, până când va fi acoperit complet cu această soluție.
Folosește o folie de plastic sau o cască de duș, întrucât trebuie să menții pe păr masca, aproximativ o oră. Pentru clătire folosește un șampon fără parabeni și apă rece. Pentru rezultate vizibile, aplică această mască o dată sau de două ori pe lună.
Mască de păr cu muștar
Rețeta acestei măști este foarte simplă și se bazează în principal pe faptul că muștarul, încălzind pielea capului, provoacă un aflux de sânge către foliculii de păr, stimulându-i puternic.
Pentru preparare ai nevoie de: 2 linguri de muștar pudră, 2 linguri de apă caldă, 1 gălbenuș de ou, 2 lingurițe de ulei de măsline și 2 lingurițe de zahăr. Amestecă bine compoziția și aplică pasta obținută la nivelul scalpului, fără a atinge lungimea firului de păr. Înfășoară-ți capul cu o folie de celofan, peste care să legi un prosop pentru a menține căldura.
Citeşte şi cum faci muștar de casă fără conservanți!
Timpul de acțiune al măștii este de minimum 15 minute, optim fiind o oră, în funcție de cât de tare te va frige pielea capului. Clătește părul cu apă călduță și aplică un balsam hrănitor pentru 10 minute. Masca cu muștar se face o dată pe săptămână, sau chiar de două ori în cazul părului gras. Dacă îți dorești cu adevărat ca părul tău să crească în ritm accelerat, să capete volum și densitate, masca se va face cel puțin timp de două luni.
Vezi cateva tratamente naturale pentru cresterea parului!
Citește și:
8 balsamuri de păr pe care le poți face acasă – și au rezultate extraordinare
Foto: Instagram.com/izabelgoulart