Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți faci un tatuaj

Să-ți faci un tatuaj poate echivala cu momentul în care îți este pusă verigheta pe deget – cu alte cuvinte te căsătorești, iar divorțul nu este un proces prin care vrei să treci.

Primele dăți rămân întotdeauna tipărite în mintea noastră, iar prima dată când decizi să porți acest accesoriu corporal pentru totdeauna este memorabilă. Gândește-te la prima oară când te-ai vopsit sau ți-ai făcut unghiile la salon – este cam același lucru, doar că trebuie să îi acorzi mult mai multă importanță, întrucât este o decizie permanentă.


Așadar, tatuajul nu trebuie să fie o decizie luată la impuls în momentul în care te-ai distrat cu prietenele în oraș și decideți să vă faceți tatuaje împreună. Pentru a-ți aduce aminte zâmbind de tatuajele tale, în loc să te preocupi de cum ai putea să le acoperi, oferă-ți timp pentru a lua în considerare diverse aspecte, precum întrebarea „O să îmi mai placă în 10 ani?'. Plasarea unei piese de artă pe corpul tău pentru foarte multă vreme cere temele făcute, așa că ți-am pregătit o listă cu lucrurile pe care trebuie să le știi înainte să-ți faci un tatuaj.


1. Ai nevoie de programare

Într-adevăr, există numeroase saloane de tatuaj care acceptă să-și presteze serviciile fără ca tu să fi avut vreo programare făcută înainte. Artiștii ce lucrează în cadrul saloanelor care nu sunt căutate nu au foarte multă experiență, ceea ce înseamnă că vei economisi și o sumă de bani.

Cu toate acestea, în momentul în care te decizi să-ți faci un tatuaj, ultimul lucru la care trebuie să te gândești este cum să economisești bani. Dacă deja te gândești la un artist sau un salon care are un portofoliu ce te-a impresionat, trebuie să suni înainte de toate și să-ți faci o programare. Poate dura săptămâni și chiar luni în unele cazuri, dar această așteptare reprezintă un test pentru cât de mult îți dorești tatuajul.

2. Accesoriu costisitor

Un tatuaj bine realizat nu este ieftin, iar un tatuaj ieftin nu este bine realizat. Prețul unui tatuaj depinde de factori precum dimensiunea, dacă este colorat sau nu și cât de multă experiență are artistul. Te gândeai să-ți faci un fluturaș delicat, pe spate, pentru a nu plăti un preț exorbitant? Trebuie să știi că până și acela te va costa în jur de 150 de lei.


Prețul final este dat de artist, după ce a luat în considerare designul tatuajului, cantitatea de cerneală și timpul necesar finalizării acestuia. Când reflectezi asupra prețului și te întrebi dacă tatuajul pe care ți-l dorești chiar merită, amintește-ți lucrul următor: primești ceea ce plătești.

3. Alergii ale pielii

Reacțiile alergice la tatuaje nu sunt frecvente, dar când apar ne împiedică din a ne bucura pe deplin de noul tatuaj. Acestea apar ca o reacție a colorantului roșu, un alergen obișnuit, așa că este indicat să vă consultați cu medicul dermatolog înainte de a vă face o programare la salon. Dacă în trecut ai avut reacții alergice la vopseaua de păr sau parfumuri de proastă calitate, s-ar putea că riscul de a te alege cu o alergie este mai mare.


Niciodată nu veți ști cu adevărat cum va reacționa pielea voastră la a fi găurită de multiple ace, ce introduc substanțe chimice în ea. Dacă medicul dermatolog nu vă recomandă să vă faceți un tatuaj, încercați să vă scoateți ideea din minte. Există diferite tipuri de reacții alergice la tatuaje – unele produc mâncărimi sau iritații, altele erupții și umflături. Chiar dacă în trecut nu ați avut un istoric de alergii, este înțelept să acordați atenție deosebită modului în care pielea reacționează în momentul tatuării.


4. Durere, durere, durere

„Cât de rău dor tatuajele?' și „Cu ce se aseamănă durerea realizării unui tatuaj?' sunt probabil două dintre cele mai frecvente întrebări pe care o persoană le pune după ce a pășit într-un salon de tatuat. Răspunsurile variază, în funcție de dimensiunea tatuajului și de zona corpului – spre exemplu, tatuajele mari pe zonele osoase, precum cea a coastelor, dor cel mai tare.

Realist, în momentul în care un tatuaj este realizat, senzația este foarte similară cu o atingere ușor înțepătoare, durere arzătoare și cu faptul că cineva trage un ac prin pielea ta – pentru că tocmai asta face. După primele 15 minute, adrenalina va apărea și se va transforma în cea mai bună prietenă, deoarece o să te ajute să gestionezi durerea.


5. Vindecarea durează

Inițial, tatuajul va arăta perfect – însă, după câteva zile acesta va începe să se usuce iar o coajă specifică arsurilor solare se va forma. Lucrul vital în acest caz este să nu îl cojiți deoarece procesul de vindecare este normal. Pe tot parcursul vindecării este important să aplicați o cremă hidratantă, specială pentru tatuaje, achiziționată de la salon, de două ori pe zi.

În următoarele două săptămâni încercați să feriți tatuajul de contactul îndelungat cu apa și soarele. De asemenea, este recomandat să aplicați peste el o folie transparentă, astfel încât tatuajul să nu se frece de haine – acest lucru va face cerneala să se împrăștie, lucru care implicit va deforma designul.


6. Nu consuma alcool înainte de a merge la salon

Probabil v-a trecut prin minte ideea că puțin alcool vă va da curaj și vă va controla bătăile rapide ale inimii în momentul în care o să pășiți în salon. În realitate, această decizie poate să facă mai mult rău decât bine – alcoolul subțiază sângele și poate cauza sângerări substanțiale în timp ce artistul realizează tatuajul.

Cu alte cuvinte, consumul de alcool înainte unei sesiuni de tatuare este înfricoșător din motive de sănătate și supărător din motive estetice: excesul de sânge poate subția cerneala și altera rezultatul final.


7. Unele tatuaje se pot estompa rapid

Înainte de a irosi bani pentru acest accesoriu corporal, țineți minte că, în funcție de zona acestuia, un tatuaj se poate estompa mai repede decât altele. Spre exemplu, zona mâinilor sau a picioarelor se exfoliază și se regenerează cel mai rapid, iar tatuajul pe care ți-l faci acum nu o mai fie vizibil în cinci ani.

Desigur, dacă îți dorești neapărat un tatuaj pe degetul de la mână sau pe glezna piciorului nu există vreun risc, în afară de faptul că o să trebuiască să revii periodic la salon pentru a-l reface.

8. Motivul pentru care îl faci

După cum am mai menționat, un tatuaj reprezintă un legământ, deoarece odată ce este făcut o să fie greu de scos. Există multe motive posibile pentru care oamenii aleg să îndure durerea provocată de acele pline cu cerneală. Unii se tatuează pentru că apreciază tatuajul la formă de artă, alții mai mult din infatuare iar alții pentru că tatuajul reprezintă un act rebel.

Înainte de a vă face un tatuaj, luați în considerare motivele pentru care vă doriți unul, pentru că acestea vor dicta sentimentele tale față de tatuaj peste zece ani. Nu trebuie neapărat să ai un motiv extrem de impresionant – dar asigură-te că, indiferent care este motivul. el va exista și în viitor. Decizia finală este în mâinile tale, așa că nu lăsa persoanele din jur să te inspire sau să-ți ofere idei care nu te reprezintă.

Dacă ești interesat de această artă, află cum se fac tatuajele!

Citește și:
Ce să faci acum pentru a avea un ten frumos peste zece ani

Text: Ioana Oblu
Foto: Instagram.com/isabelifontana

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty