Lucruri de care să ții cont atunci când îți alegi crema pentru protecție solară

E vară și vrei să mergi la plajă, la shopping sau doar la o ieșire cu prietenii tăi? Nu uita să aplici crema pentru protecție solară înainte să ieși din casă.

Și ce dacă s-au anunțat nori și ploaie, crema protejează nu doar împotriva acelor raze UV care îți ard pielea. Acestea îți pot provoca și riduri, dar poți previne acest lucru dacă folosești o cremă protectoare potrivită.


Nu mulți știu acest lucru, dar aplicarea cremei pentru protecție solară este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face atunci când vine vorba de îngrijirea pielii noastre. Acestea vin în foarte multe formule: loțiuni, geluri, spray, etc.

Îți oferă crema ta toată protecția de care ai nevoie? În acest articol o să încercăm să îți oferim câteva sfaturi despre cum îți poți alege o cremă potrivită tenului tău.

Știai că…? Protecția împotriva razelor UVB este evaluată prin ratingurile SPF. SPF 30 este cea mai bună alegere pentru acele veri târzii. Dar deseori se întămplă să nu aplicăm cantitatea necesară de cremă pentru o protecție adecvată. Cea mai bună soluție e să cumperi un produs cu un SPF mai mare care îți oferă destulă protecție chiar dacă nu e aplicat în cantitățile necesare tipului tău de ten.


Cum să alegi cea mai bună cremă pentru protecție solară?

1. Data fabricării

Cu cât este mai recentă, cu atât este mai eficient produsul. Ingredientele din crema pentru protecție solară obișnuiesc să-și piardă din proprietăți foarte repede, chiar și atunci când sunt lăsate pe rafturile magazinelor. Din acest motiv este important să cumperi dintr-un stoc care abia a fost pus pe raft.

2. Marca produsului trebuie să fie una de încredere

Trebuie să te asiguri că brand-ul cremei este unul de calitate în care ai încredere. De obicei companiile internaționale sunt cele după care ar trebui să te uiți. Companiile din Statele Unite și Europa ar trebui să fie aprobate de FDA sau de Uniunea Europeană.

3. Nu ar trebui să conțină ingrediente periculoase

Mulți dintre noi nu au răbdarea necesară să citească acea listă lungă de ingrediente de pe ambalajul produsului, dar e necesar să faci asta. Așa poți afla dacă produsul conține oxibenzonă, ce poate cauza reacții alergice.


4. O cremă care are un SPF 30 sau mai mare

Verifică mereu SPF-ul cremei care este menționat pe ambalajul produsului. Orice produs care are un SPF mai mare de 15 este considerat benefic. Dar, dacă vrei să fii protejat/ă în totalitate, folosește o cremă care are un SPF de 30 sau mai mare.

5. Conține dioxid de titan sau oxid de zinc

Atunci când îți faci curaj și citești acea interminabilă listă cu ingrediente, uită-te dupa dioxid de titan sau oxid de zinc. Acestea sunt elementele care sunt ajută la protecția UV. Dar zincul poate da un aspect pal feței tale și de asemenea acestea sunt dăunătoare tenului tău.


6. Rezistența la apă și transpirație

Dacă mergi la plajă si vrei să folosești o cremă pentru protecție solară, asigură-te că este rezistentă la apă și la transpirație.

7. Cremă de protecție solară pentru copii

Copiii au nevoie de cremă de protecție solară la fel de mult ca noi, chiar într-o cantitate mai mare. Dar ai grijă atunci când alegi o cremă pentru copilul tău deoarece pielea lor este foarte sensibilă iar ingredientele le pot provoca reacții alergice. Înainte să achiziționezi orice produs, investighează puțin online sau întreabă un farmacist care ar fi cea mai bună.


8. Crema de protecție solară nu ar trebui să usture la aplicare

Nu ar trebui să te usture fața sau restul corpului după aplicarea produsului. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci trebuie să o arunci imediat și să cumperi alta care este potrivită tipului tău de ten.

9. Piele predispusă la acnee

Poți găsi pe piață și creme cu formule bazate pe apă. Dacă ai un ten uleios, care este predispus acneei, încearcă să cumperi produse cu această formulă.

10. Prețul piperat nu asigură calitatea


Chiar dacă prețul este unul foarte mare asta nu înseamnă că și produsul este cel mai bun. Uneori, aceste produse nu sunt la fel de eficiente ca cele mai ieftine.

11. Data expirării

Ultimul lucru, dar nu cel din urmă. verfică data de expirare a produsului. Asta ar trebui să devină un obicei pentru noi toți atunci când cumpărăm orice produs.

Citește și:
Ispite cosmetice de iulie – cele mai noi și tentante lansări beauty

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty