High Tech Beauty: Despre îngrijirea pielii, la cel mai înalt nivel

Măști desprinse parcă dintr-un film Science Fiction, aparate care-ți curăță în profunzime tenul în 30 de secunde sau dispozitive care îți antrenează mușchii feței. Așa arată acum îngrijirea pielii!

High Tech Beauty: Despre îngrijirea pielii, la cel mai înalt nivel

Full disclosure: dacă ar trebui să aleg între un beauty gadget și un tratament facial profesionist, aș alege fără să stau pe gânduri a doua variantă. Să fim oneste, cine nu ar face-o? Însă ce am conștientizat în ultimii ani este că cele două tipuri de tratamente nu se exclud, ci sunt complementare. Procedurile dintr-o clinică îți pot oferi rezultate uimitoare, dar nu te poți baza doar pe ele dacă vrei ca pielea ta să fie cu adevărat sănătoasă. Pentru asta ai nevoie și de o rutină zilnică de îngrijire adecvată. Și viceversa. Chiar dacă folosești serumuri, geluri de curățare, o cremă pentru față și una pentru zona ochilor, dar cabinetul dermatologului e un loc străin pentru tine, sunt șanse mari ca pielea ta să nu arate cum ai vrea. Bref, pentru un ten fără probleme, apelează la un tratament facial o dată la trei-patru săptămâni și maximizează rezultatele cu o rutină de îngrijire temeinică. Iar aici intră în joc instrumentele pe care le poți folosi acasă.

Popularitatea lor a crescut enorm în ultimii ani (mai ales în pandemie), transformându-le în must-have-uri pentru orice pasionată de beauty. Iată de ce: pot fi folosite oricând și oriunde, tratează un spectru larg de probleme, sunt ușor de utilizat și oferă rezultate vizibile și rapide. Înainte de a-ți umple coșul de cumpărături cu beauty gadget-uri, trebuie să înțelegi două lucruri: nu-ți vor oferi aceleași rezultate pe care le obții într-o clinică și nu vei observa o îmbunătățire considerabilă dacă nu le folosești constant. Dar dacă te înarmezi cu răbdare și ești pregătită să le incluzi în ritualul tău de îngrijire cel puțin o dată pe săptămână, nu vei regreta investiția făcută.

Curățare: Foreo LUNA Mini 3

Curățarea tenului e probabil cel mai important și, în același timp, cel mai complicat pas al unei rutine de îngrijire. Trebuie să elimini murdăria și impuritățile adunate peste zi, însă în același timp trebuie să te asiguri că nu îndepărtezi și uleiurile naturale ale pielii, absolut necesare pentru un microbiom sănătos. Cum faci asta? În primul rând, stai departe de produsele mult prea abrazive. În al doilea rând, folosește un device special de curățare, realizat dintr-un material moale, ce nu îți irită tenul. Foreo LUNA Mini 3 folosește 8000 de pulsații T-sonic pe minut, reușind astfel să elimine 99,5% din impurități, iar siliconul din care este confecționat nu îți agresează pielea, fiind potrivit inclusiv pentru persoanele care au un ten sensibil. Să îți mai spun că până și cosmeticianul lui Meghan Markle, Nichola Joss, îl recomandă?

Lifting: NuFace Trinity Facial Toning Device

Gândește-te la NuFace Trinity Facial Toning Device ca la un aparat de fitness. Doar că nu îți antrenează mușchii corpului, ci pe cei ai feței. Aparatul se bazează pe tehnologia microcurenților, ce folosește frecvențe electrice de joasă intensitate pentru a stimula musculatura feței. Curentul electric al aparatului pune în mișcare mușchii, care se contractă la fiecare impuls primit. Rezultatul? Un aspect mult mai ferm și mai tonifiat al feței. În plus, pe lângă ameliorarea laxității pielii, aparatul îmbunătățește circulația sângelui și producția de colagen, ajută produsele de îngrijire să pătrundă mult mai rapid și mai profund în piele și reduce aspectul ridurilor și al liniilor fine.

Cearcăne: Omorovicza Cooling Derma-Globes

Când nici măcar o cantitate considerabilă de Tarte Shape Tape Concealer nu îți mai poate ascunde ca prin minune cearcănele, cred că e clar că a venit momentul să iei măsuri. Sigur, aș putea să-ți recomand să te odihnești mai mult, mai bine, să te hidratezi, dar amândouă știm că sunt șanse mici ca lucrurile astea să se întâmple. Așa că iată o soluție rapidă și ușor de pus în practică: crioterapia. Cum este una dintre tendințele majore ale acestui an în materie de skincare, vei găsi o sumedenie de beauty gadget-uri, măști sau produse de îngrijire care se bazează pe ideea de expunere a pielii la o temperatură scăzută pentru a provoca contractarea vaselor de sânge. Din această categorie, preferatele mele sunt cele două „globuri” de la Omorovicza, care ajută nu doar la reducerea cearcănelor, ci și a inflamației. În plus, le poți folosi și pentru a masa zona obrajilor, pentru a căpăta un aspect mult mai sculptat. Ține-le în frigider și aplică-le în fiecare dimineață în care vrei să maschezi cele trei ore de somn de care ai avut parte!

Tonus & fermitate: Gua Sha

Dacă cu masca Dr. Dennis Gross Skincare te poți relaxa în timpul unui maraton de seriale, în cazul pietrelor gua sha lucrurile se complică puțin. Dar nimic nu e imposibil. Iată ce trebuie să faci. Înainte de a începe masajul, aplică pe ten câteva picături de ulei facial. Astfel întreaga procedură va fi mai ușor de realizat, dar și mai relaxantă. Nu trebuie să folosești marginea instrumentului, ci o suprafață cât mai mare din acesta, astfel încât între ten și piatră să se formeze un unghi de 45 de grade. Începe întâi cu zona gâtului, efectuând mișcări line de jos în sus, iar apoi continuă cu masarea feței, din centru către margini.

Cele mai comune instrumente gua sha sunt realizate fie din cuarț, fie din jad, iar formele lor diferă în funcție de zona pe care vrei să le folosești. Cele cu capetele rotunjite mai mult pot fi folosite mai ales pentru zona pomeților, iar cele cu crestături mai mici sunt ideale pentru masajul maxilarului. Indiferent de alegere, tenul tău va deveni mai ferm și mai sculptat.

Anti-Aging + Acnee: Dr. Dennis Gross Skincare SpectraLite Faceware Pro

Dacă te întrebai cum arată viitorul frumuseții, iată răspunsul. Măștile de tip șervețel sunt cât se poate de passé în 2022. Glumesc, le poți folosi liniștită în continuare. Dar dacă vrei să aduci un upgrade rutinei tale de îngrijire, ai nevoie de masca Dr. Dennis Gross Skincare SpectraLite Faceware Pro. Device-ul folosește lumina LED, o tehnologie dezvoltată de NASA în anii ’60, folosită inițial pentru vindecarea rănilor și repararea țesuturilor și a celulelor umane. Dispune de două tipuri diferite de lumină, fiecare dintre ele fiind special concepută pentru a trata o anumită problemă a pielii. Lumina roșie stimulează producția de colagen și accelerează procesul de reînnoire celulară, fiind astfel un puternic tratament anti-aging. Iar lumina albastră este potrivită pentru tenul acneic, eliminând bacteriile și impuritățile și ameliorând aspectul inflamat al pielii. Cum îți spuneam, dacă vrei ca rezultatele să fie cu adevărat vizibile, folosește-o în fiecare zi, timp de trei minute.

Pori: Dermaflash Dermapore Ultrasonic Pore Extractor and Serum Infuser

Înainte de toate, să lămurim un lucru: porii nu pot fi tratați definitiv. Poți ameliora aspectul lor, dar nu vor dispărea niciodată (iar ăsta nu e un lucru rău). Însă dacă îți simți tenul încărcat, dacă te confrunți cu multe puncte negre, în special în zona T, și ai nevoie de o exfoliere rapidă și blândă cu pielea ta, Dermaflash Dermapore Ultrasonic Pore Extractor and Serum Infuser este beauty gadget-ul de care ai nevoie. Îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii, ameliorează aspectul porilor, iar programul Infuse de care dispune ajută ingredientele active din produsele tale preferate să pătrundă mai ușor în piele și să fie absorbite mai rapid.

Citește și:
De ce ar trebui să incluzi vitamina C în ritualul tău de frumusețe

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty