Hair talks. De vorbă cu Răzvan Gheorghică, Ambasador L’Oréal Professionnel

Află de la Răzvan Gheorghică, Ambasador L’Oréal Professionnel, cum te poți bucura de un păr sănătos și plin de vitalitate, chiar și după vopsire sau decolorare!

Dacă îți vopsești părul sau dacă intenționezi să faci asta, articolul acesta e pentru tine. Am stat de vorbă cu Răzvan Gheorghică, Ambasador LOréal Professionnel, pentru a afla cum îți poți menține părul sănătos chiar și atunci când îl colorezi sau decolorezi frecvent, care sunt produsele care îți protejează podoaba capilară, dar și care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să eviți deteriorarea firului de păr.

Vopseaua cu amoniac Vs vopseaua fără amoniac

„Chiar dacă ambele tipuri de vopsea fac, în principiu, același lucru, adică oxidează pigmentul natural al firului de păr, există câteva diferențe majore între acestea’, spune Răzvan. „Amoniacul clasic și cel sintetic (acest înlocuitor care se află în vopseaua fără amoniac) înlocuiesc pigmentul nostru natural, modificând în același timp pH-ul. O vopsea cu amoniac modifică considerabil pH-ul, ridicându-l destul de mult, pe când una fără amoniac nu face acest lucru, ci îl păstreză aproape de cel natural’. Acest lucru influențează foarte mult textura părului, spune Răzvan, care adaugă că o „vopsea fără amoniac îți va oferi un păr mai catifelat, mai matăsos și mai plăcut la atingere’. Aceasta este o variantă mult mai sigură pentru firul de păr, făcându-l să fie mult mai sănătos și mai puțin deteriorat. În plus, un alt aspect important pe care hairstilistul îl punctează e că vopseaua fără amoniac îți va oferi aceleași rezultate pe care ți le oferă și cea cu amoniac. Adică îți va acoperi firele albe și îți va oferi o nuanță ce rezistă între șase și opt săptămâni. „Însă acest interval variază în funcție de mai mulți factori’, mai spune Răzvan. „Depinde foarte mult de cum îți îngrijești părul acasă, cu ce îl speli, cum, la ce interval de timp, dacă folosești placa sau ondulatorul etc. Tocmai de aceea, spun de fiecare dată că este extrem de important să continui rutina de îngrijire de care ai parte la salon și acasă.’

Rutina de îngrijire a părului vopsit

Rutina de îngrijire a părului vopsit e destul de complexă și variază de la caz la caz, subliniază Răzvan încă de la început. „Sunt persoane care vor ca nuanța părului să țină cât mai mult, sunt persoane care vor să își păstreze culoarea și în același timp să își hidrateze și repare podoaba capilară’. Tocmai de aceea, fiindcă părul tău are nevoie multiple, și produsele pe care le folosești ar trebui să fie diferite și să fie special concepute pentru fiecare problemă în parte.

Însă, pentru a-ți păstra cât mai mult timp nuanța obținută la salon, în mod evident, trebuie să alegi produse speciale. Răzvan îți recomandă Serie Expert Metal Detox de la LOréal Professionnel Paris, o gamă ce neutralizează metalele depozite în interiorul firului de păr. Conform unei studiu amplu,  efectuat de oamenii de știință de la Universitatea Ioannina în colaborare cu echipa de cercetare LOréal Professionnel Paris, aceste metale contribuie la deteriorarea părului. Mai exact, în timpul procesului de colorare, balayage și decolorare, metalele din interiorul firului de păr interacționează cu compușii oxidanți din vopsea și cauzează ruperea firului de păr, influențând în egală măsură și culoarea obținută.

Tocmai de aceea, pentru a preveni aceste situații, specialiștii de la LOréal Professionnel Paris au dezvoltat gama Serie Expert Metal Detox, ce are la bază o moleculă extrem de puternică, numită glicoamină, care reușește să neutralizeze metalele din interiorul firelor de păr.

Protocolul Serie Expert Metal Detox poate fi realizat atât acasă, cât și la salon. La salon, tratamentul începe cu aplicarea Spray-ul Pre-Tratament, care trebuie folosit înainte de a începe procesul de colorare, balayage sau decolorare. Apoi urmează folosirea șamponului cremă de curățare Metal Detox, care are rolul de a-i oferi părului detoxul de care are nevoie și de a înlătura într-un mod blând metalele depozitate în interiorul firelor.

Cel de-al treilea pas îl reprezintă folosirea măștii de protecție împotriva acumulării de metal în păr, care are rolul de a proteja fibra de păr și de a preveni depozitarea de noi metale.Înainte de coafarea părului, hairstilistul va aplica pe lungimea firelor de păr uleiul concentrat Metal Detox, ce reușește să prevină ruperea și electrizarea părului, dar și să îi ofere podoabei capilare mai multă strălucire și hidratare.

Iar ultimul pas constă în folosirea cremei profesionale fără clătire Metal Detox, ce îi oferă părului protecție termică și UV, și care acționează împotriva ruperii firelor de păr.

Cum părul vopsit are nevoie de o îngrijire specială în mod constant, nu doar atunci când mergi la salon, toate cele patru produse, exceptând Spray-ul Pre-Tratament, sunt disponibile și pentru uzul personal. Astfel că, pentru a preveni ruperea și deteriorarea părului, Răzvan îți recomandă să continui protocolul și acasă. În plus, „dacă folosești gama și acasă, cu siguranță nuanța pe care ai obținut-o la salon va rezista mai mult timp. Chiar am avut cliente care au venit după șase-opt săptămâni la salon, iar nuanța părului lor era aproape de cea pe care o realizasem în urmă cu două luni’.

Pudra decolorantă cu și fără amoniac

„În momentul în care colorez părul, scot un pigment natural și introduc un pigment artifical. Însă atunci când îl decolorez, scot tot. Adică chiar tot: pigment natural, apă, săruri, absolut tot se află în firul de păr. În momentul respectiv, părul rămâne gol pe interior’, explică Răzvan, care adaugă și că după ce ai făcut această decolorare „este foarte important să vii și să reumpli firul de păr. Cum faci asta? Punând o vopsea fără amoniac, semipermanentă’.

Diferența majoră dintre o pudră decolorantă cu amoniac și una fără amoniac e că prima te va ajută să obții o nuanță mult mai deschisă. „Când facem o decolorare și nuanțele sunt destul de închise avem nevoie de o pudră care conține amoniac. Pudra fără amoniac, în general, o recomand când vrei să faci o deschidere relativ mică’. Însă, produsul fără amoniac pe care LOréal îl are în portofiu te ajută să obții o deschidere de până la șapte tonuri pe un păr natural. Asta înseamnă că dacă ești șatenă natural poți obține un blond’.

Răzvan te sfătuiește însă să nu repeți procesul de decolorare la un interval mai mic de trei luni. „Nu decolorarea în sine dăunează părului, ci perioada de timp la care este făcută. În plus, în momentul în care ți-ai făcut o decolorare ai nevoie ca îngrijirea de acasă să fie foarte bună. Trebuie să uiți puțin de placă, să folosești produse care repară părul, să utilizezi protecție termică. Dacă faci toate aceste lucruri, la trei luni părul tău va putea suporta o a doua decolorare’.

De asemenea, Răzvan punctează faptul că poți trece de la o nuanță foarte închisă la una de blond, însă că întregul proces ar trebui să dureze în jur de 12 luni. „Sub un an de zile este foarte greu să faci o schimbare atât de mare și să îți și păstrezi părul sănătos. Și nu, nu recomand niciodată ca decolorarea să se facă acasă’, concluzionează Ambasadorul LOréal Professionnel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty