Hair talks. De vorbă cu Mihaela Osman, Ambasador L’Oréal Professionnel

Află de la Mihaela Osman, Ambasador L’Oréal Professionnel, cum poți obține un balayage perfect, cum previi deteriorarea părului după decolorare, dar și care sunt produsele de care ai nevoie pentru ca podoaba ta capilară să rămână sănătoasă!

Hair talks. De vorbă cu Mihaela Osman, Ambasador L’Oréal Professionnel

Dintre toate tendințele de colorare a părului, balayage-ul este de departe marea vedetă a ultimilor ani. Însă chiar dacă popularitatea sa a crescut în ultima perioadă, conceptul nu este deloc unul nou, având ca sursă de inspirație look-urile anilor ‘70. Inițial, această tehnică de vopsire a părului presupunea un rezultat extrem de natural, care făcea ca părul să arate ca și când ai fi petrecut mai mult timp la soare. Astăzi însă, abordările sunt multiple și variază de la nuanțe de galben la culori mult mai reci, uneori chiar de alb sau de gri. În plus, și tehnicile prin care poți obține acest aspect, de sun-kissed, s-au înmulțit.

„Balayage-ul autentic se face în aer liber', spune Mihaela Osman, Ambasador LOréal Professionnel, care subliniază faptul că „la noi, balayage-ul este înțeles greșit. Toată lumea își dorește nuanțe de alb. Ceea ce nu are nicio legătură cu balayage-ul clasic, pentru că acela presupune nuanțe calde. Dar, ca să revin la tehnicile care ne ajută să obținem această tendință, pot enumăra aici balayage-ul perlat, french balayage-ul, air touch-ul, înfolierea sau realizarea unor șuvițe clasice'.

Mihaela punctează și că balayage-ul clasic și tehnica de înfoliere sunt două proceduri care îți vor oferi rezultate complet diferite. „La balayage nu avem o diferență între baza naturală și deschidere mai mare de trei tonuri, pe când la înfoliere poate să fie de patru tonuri și jumătate sau chiar cinci'.

Însă, indiferent de tehnica pe care ai ales-o, este esențial să știi că procedura poate fi repetată doar după o perioadă de șase-opt luni. „Este foarte important să fie o perioadă mai lungă de timp pentru că este mai sigur pentru hairstilist să nu atingă zona care a fost deja decolorată', spune Mihaela, care îți recomandă și să repeți procedura la același specialist. „Dacă nu mergi pe aceeași tehnică pe care ai fost făcută și data trecută, există riscul să îți fie decolorate din nou aceleași fire de păr. Și de aici apare problema părul degradat'.

Cu toate acestea, decolorarea excesivă nu e singurul factor duce la deteriorarea sau ruperea părului. După șapte ani de cercetări și nouă patente, oamenii de știință de la Universitatea Ioannina în colaborare cu echipa de cercetare LOréal Professionnel Paris au descoperit că metalele depozitate în interiorul firului de păr contribuie la aceste două efecte. Cantitatea metalelor poate varia în funcție de calitatea apei din fiecare oraș. Cu toate acestea însă, chiar și cea mai curată apă poate fi contaminată. Iar cu fiecare spălare, nu facem altceva decât să acumulăm și mai multe metale în interiorul firului de păr. Deși nu sunt nocive pentru sănătatea noastră, trebuie să știi că acestea facilitează ruperea părului și chiar obținerea unei alte nuanțe, diferită de cea pe care ți-o doreai. Mai exact, în timpul procesului de colorare, balayage și decolorare, metalele din interiorul firului de păr interacționează cu compușii oxidanți din vopsea și cauzează ruperea firului de păr, influențând în egală măsură și culoarea obținută.

Tocmai pentru a preveni aceste situații, LOréal Professionnel Paris a lansat gama Serie Expert Metal Detox. Toate produsele gamei sunt bogate în glicoamină, o moleculă extrem de puternică, care reușește să neutralizeze metalele din interiorul firelor de păr. Glicoamina nu este doar puternică, ci și extrem de mică, fiind astfel singura moleculă capabilă să penetreze firul de păr în profunzime. Odată ce a intrat în firul de păr, molecula cuprinde întreaga cantitate de metal din acesta și o neutralizează, asigurând un proces de proces de colorare, balayage și decolorare reușit.

Mihaela explică că protocolul Metal Detox poate fi făcut atât la salon, cât si acasă, și constă în câțiva pași simpli. La salon, protocolul începe cu aplicarea Spray-ul Pre-Tratament, care trebuie folosit înainte de a începe procesul de colorare, balayage sau decolorare. Apoi urmează folosirea șamponului cremă de curățare Metal Detox, care are rolul de a-i oferi părului detoxul de care are nevoie și de a înlătura într-un mod blând metalele depozitate în interiorul firelor.

Cel de-al treilea pas îl reprezintă folosirea măștii de protecție împotriva acumulării de metal în păr, care are rolul de a proteja fibra de păr și de a preveni depozitarea de noi metale.Înainte de coafarea părului, hairstylistul va aplica pe lungimea firelor de păr uleiul concentrat Metal Detox, ce reușește să prevină ruperea și electrizarea părului, dar și să îi ofere podoabei tale capilare mai multă strălucire și hidratare.

Iar ultimul pas constă în folosirea cremei profesionale fără clătire Metal Detox, ce îi oferă părului protecție termică și UV, și care acționează împotriva ruperii firelor de păr.

Mihaela insistă asupra faptului că părul are nevoie de aceeași îngrijire specială și acasă, nu doar la salon. Tocmai de aceea, îți recomandă să folosești cele patru produse ale gamei Metal Detox (șamponul, masca, uleiul de păr și crema cu protecție termică și UV) în mod constant. Însă, cum vorbim de balayage, hairstilista precizează și că la cea de-a doua curățare a părului poți folosi un șampon care să te ajute să neutralizezi nuanțele de galben.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty