Hair talks. De vorbă cu Grațian Smedescu, Ambasador L’Oréal Professionnel

Află de la Grațian Smedescu, Ambasador L’Oréal Professionnel, cum te poți bucura de un păr sănătos și plin de vitalitate, chiar și după vopsire sau decolorare!

Hair talks. De vorbă cu Grațian Smedescu, Ambasador L’Oréal Professionnel

Tot ce trebuie să știi despre balayage

Dintre toate tendințele de colorare a părului, balayage-ul este de departe marea vedetă a ultimilor ani. În ciuda popularității de care se bucură, Grațian Smedescu, Ambasador LOréal Professionnel, spune că, de cele mai multe ori, balayage-ul este „înțeles greșit. Conceptul vine din Franța (balayer înseamnă a mătura) și a fost realizat de un hairstilist care s-a jucat cu niște pudră decolorantă în aer liber, fără să acopere părul cu folii'. În plus, Grațian mai subliniază faptul că „nuanțele balayage-ului autentic sunt întotdeauna calde și naturale, nicidecum extrem de deschise sau reci. Tocmai de aceea, este potrivit pentru orice tip de fizionomie sau lungime de păr. Balayage-ul este foarte versatil și poate fi adaptat în funcție de particularitățile fiecărei persoane. Însă pentru a-l realiza corect, trebuie să ne asigurăm mai întâi că părul este sănătos și tuns impecabil', adaugă Ambasadorul LOréal Professionnel.

Acesta mai spune și că deschiderea nuanței părului „se face treptat și că de cele mai multe ai nevoie de 3-4 ședințe pentru a ajunge la culoarea pe care ți-o dorești'. De asemenea, precizează și că „balayage-ul se realizează periodic, din șase în șase luni. Însă pentru a-i păstra nuanța, trebuie să revii constant la salon pentru o nuanțare'.

Chiar dacă balayage-ul presupune decolorarea părului, asta nu înseamnă în mod automat și deteriorarea podoabei capilare. „În primul rând fiindcă astăzi avem la dispoziție produse performante, blânde, care nu îți agresează părul. În al doilea rând, fiindcă noi, specialiștii, știm să adaptăm pudra, oxidantul sau vopseaua în funcție de particularitățile fiecărei cliente', spune Ambasadorul LOréal Professionnel.

Cum îngrijești corect părul deteriorat

Însă dacă sănătatea părului tău a fost compromisă în urma decolorării sau altor tratamente chimice, Grațian te sfătuiește să iei în considerare o schimbare de look. „Dacă părul tău este foarte deteriorat, primul lucru pe care ți-l recomand să îl faci este să îl tunzi. Apoi, poți apela la diverse tratamente profesionale, realizate în salon, ce îi vor oferi părului tău o hidratare profundă'. Însă nu uita că rutina de îngrijire de acasă este la fel de importantă! „Încearcă să folosești cât mai rar instrumentele de styling (setate la maxim 180 °C ), să aplici întotdeauna o protecție termică și să alegi produsele de îngrijire în funcție de nevoia părului tău', spune Grațian Smedescu.

Rutina de îngrijire a părului deteriorat de la A la Z

Dacă părul tău este foarte deteriorat și și-a pierdut strălucirea ori elasticitatea, Grațian îți recomandă gama LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. „Transformarea părului este vizibilă încă de la prima utilizare', spune hairstilistul, care adaugă că acest lucru se datorează formulei sale inovatoare, bogată în legături peptidice și amioacizi, ce reușește să repare părul la nivel molecular.

Vestea bună e că protocolul Absolut Repair Molecular poate fi realizat atât la salon, cât și acasă. Rutina de la salon începe cu folosirea Pre-tratamentului LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, un produs îmbogățit cu 3% legături peptidice și cinci aminoazici ce reușește să trateze părul în mod profund, de la interior la exterior.

Pentru rutina de acasă, Grațian spune că ai nevoie de doar trei produse pentru a te bucura din nou de un păr sănătos și puternic.

Astfel că, primul pas constă în folosirea Șamponului LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, bogat în legături peptidice și cinci aminoacizi, ce repară structura moleculară a părului. Formula sa blândă, fără sulfați, reușește nu doar să curețe eficient părul, ci și să îl descurce și îl facă mai puternic, mai strălucitor și mai mătăsos.

După ce ai curățat părul de două ori, aplică Serumul LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, un produs ce pătrunde în profunzimea fibrei capilare pentru a reconstrui rezistența părului la nivel capilar, restabilește elasticitatea și mișcarea naturală a părului și îmbunătățește aspectul general al părului, lăsându-l strălucitor, neted și puternic. În plus, un alt beneficiu major al acestui produs e că, spre desebire de măștile clasice, nu necesită timp de acționare. Asta înseamnă că după ce l-ai aplicat pe părul umed, proaspăt spălat, trebuie doar să îl masezi pe lungimea firelor de păr, iar apoi îl poți clăti.

Ultimul pas al rutinei constă în folosirea Cremei leave in fără clătire LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Ca și celelalte produse din gama, conține legături peptidice și cinci aminoacizi, însă formula sa este îmbogățită și cu protecție termică, ce îți protejează părul de căldura ridicată a instrumentelor de styling. Are o textură ușoară, ce nu îți îngrașă părul, îți protejează fibra împotriva factorilor externi nocivi, îți oferă un păr mai strălucitor (cu până la 52%), mai sănătos și reușește inclusiv să combată aspectul frizzy al părului. În plus, testele arată că gama Absolut Repair Molecular reușește să repare doi ani de păr deteriorat încă de la prima utilizare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty