Hair talks. De vorbă cu Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel

Află de la Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel, care sunt tendințele de beauty pentru 2024, cum poți face o schimbare de look fără să îți pui în pericol sănătatea părului, dar și care sunt produsele de îngrijire care nu trebui să îți lipsească în noul an!

Hair talks. De vorbă cu Florin Noje, Ambasador L’Oréal Professionnel

Tendințe beauty 2024

Care sunt tendințele anului 2024? Ei bine, Florin Noje, Ambasador LOréal Professionnel, ne mărturisește că „în sfârșit, am ajuns într-o etapă în care pur și simplu se poartă ce îți stă bine. Trebuie să renunți la ideea de a te încadra în niște tipare. Trebuie să descoperi ce ți se potrivește ție. Dacă ești o fată care are un păr lung, des, sănătos și îți bine cu o astfel de lungime, poartă-l lung. Nu trebuie să îl tunzi doar pentru că se poartă tunsorile scurte', te sfătuiește Ambasadorul LOréal Professionnel. În plus, acesta îți recomandă să nu faci schimbări radicale de look doar pentru că vrei să urmezi tendințele. Dacă Dua Lipa s-a făcut roșcată, asta nu înseamnă că trebuie să te faci și tu. E posibil ca această culoare să nu te avantajeze sau pur și simplu să nu fie potrivită pentru personalitatea ta', mai spune hairstilistul, care te sfătuiește să testezi look-ul cu ajutorul unei peruci.

„Trebuie să înțelegi că părul nu este o coală de hârtie pe care poți aplica în neștire diferite acuarele. Nu te poți vopsi sau nu îți poți schimba complet look-ul ori de câte ori te plictisești. Femeile din industria de beauty sau de la Hollywood nu lucrează pe părul lor. Totul e aplicat, folosesc peruci foarte bine făcute, colorate', mai explică Florin, subliniind că aceste schimbări radicale de culoare pot face ca părul tău să devină mai sensibil și mai fragil.

Cu toate acestea, spune că în 2024 vom vedea nuanțe mult mai calde, mai solare și mai luminoase. „Sper să nu mai văd nuanțe de gri sau de alb', mărturisește Florin.

Îngrijirea părului deteriorat

Dacă te confrunți cu un păr tern, lipsit de strălucire și deteriorat, Florin îți recomandă să mergi la un specialist. În primul rând, trebuie să te tunzi. Dacă ai părul foarte lung, o dată la trei luni. Dacă ai părul de o lungime medie, o dată la șase săptămâni, iar dacă ai părul scurt, o dată la trei săptămâni. Apoi, este foarte important să respecți rutina de îngrijire stabilită de hairstilist'.

Acesta mai adaugă și că este esențial să folosești un produs cu protecție termică ori de câte ori utilizezi un aparat de styling. „Iar dacă ești o persoană care folosește placa în fiecare zi, investește într-un aparat bun și nu îl seta la temperaturi maxime'. De asemenea, în sezonul rece, produsele de tip leave-in sunt obligatorii. Ai observat că în această perioadă părul tău are de multe ori un aspect electrizat? Ei bine, acest lucru este o consecință a condițiilor meteo. Aerul uscat deshidratează părul și deschide cuticula, provocând astfel electrizarea acestuia. Tocmai de aceea, ai nevoie de o masca leve-in, de un ulei sau de un spray special, care să combată aspectul frizzy.

În ceea ce privește rutina de îngrijire, Florin îți recomandă LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, o gamă bogată în legături peptidice și aminoacizi, ce reușește să repare părul la nivel molecular, lăsându-l puternic și sănătos. Este revoluționară, iar rezultatele se văd de la prima aplicare', spune hairstilistul, explicând și că Protocolul Absolut Repair Molecular poate fi realizat atât la salon, cât și acasă.

Rutina de la salon începe cu folosirea Pre-tratamentului LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, un produs îmbogățit cu 3% legături peptidice și cinci aminoazici ce reușește să trateze părul în mod profund. Acest pas poate fi făcut doar în saloane, însă celelalte trei produse ale gamei pot fi folosite inclusiv acasă, pentru a te asigura că îi oferi părului tău îngrijirea de care are nevoie.

Astfel că, începe cu Șamponul LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, bogat în legături peptidice și cinci aminoacizi, ce repară structura moleculară a părului. Formula sa blândă, fără sulfați, reușește nu doar să curețe eficient părul, ci și să îl descurce și îl facă mai puternic, mai strălucitor și mai mătăsos.

Chiar dacă în mod normal, după curățarea părului, erai obișnuită să folosești o mască, cercetătorii LOréal Professionnel îți propun o altă abordare, și anume, aplicarea unui serum. Inspirați de produsele de skincare, aceștia au creat Serumul LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, un produs ce pătrunde în profunzimea fibrei capilare pentru a reconstrui rezistența părului la nivel capilar, restabilește elasticitatea și mișcarea naturală a părului și îmbunătățește aspectul general al părului, lăsându-l strălucitor, neted și puternic. În plus, un alt beneficiu major al acestui produs e că, spre desebire de măștile clasice, nu necesită timp de acționare. Asta înseamnă că după ce l-ai aplicat pe părul umed, proaspăt spălat, trebuie doar să îl masezi pe lungimea firelor de păr, iar apoi îl poți clăti.

Ultimul pas al rutinei constă în folosirea Cremei leave in fără clătire LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Ca și celelalte produse din gama, conține legături peptidice și cinci aminoacizi, însă formula sa este îmbogățită și cu protecție termică, ce îți protejează părul de căldura ridicată a instrumentelor de styling. Are o textură ușoară, ce nu îți îngrașă părul, îți protejează fibra împotriva factorilor externi nocivi, îți oferă un păr mai strălucitor (cu până la 52%), mai sănătos și reușește inclusiv să combată aspectul frizzy al părului. În plus, testele arată că gama Absolut Repair Molecular reușește să repare doi ani de păr deteriorat încă de la prima utilizare.

De asemenea, Florin îți recomandă să pui în aplicare ideea de hair cycling. Adică să alternezi produsele de îngrijire în funcție de nevoile părului. De exemplu, dacă ai părul vopsit, folosește gama Serie Expert Metal Detox și gama Serie Expert Absolut Repair Molecular. În timpul procesului de colorare, balayage și decolorare, metalele din interiorul firului de păr interacționează cu compușii oxidanți din vopsea și cauzează ruperea firului de păr, influențând în egală măsură și culoarea obținută. Tocmai de aceea, pentru a preveni aceste fenomene, toate produsele gamei Serie Expert Metal Detox sunt bogate în glicoamină, o moleculă extrem de puternică, care reușește să neutralizeze metalele din interiorul firelor de păr. Glicoamina nu este doar puternică, ci și extrem de mică, fiind astfel singura moleculă capabilă să penetreze firul de păr în profunzime. Odată ce a intrat în firul de păr, molecula cuprinde întreaga cantitate de metal din acesta și o neutralizează, asigurând un proces de colorare, balayage și decolorare reușit. Iar gama LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular îți va repara părul la nivel molecular, lăsându-l puternic, sănătos și strălucitor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty