Dacă te-ai plictisit de look-ul tău și simți nevoia unei schimbări, articolul acesta este pentru tine! Am stat de vorba cu Florin Lezeu, Ambasador LOréal Professionnel, pentru a afla care sunt aspectele pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a face pasul cel mare, dar și care sunt tendințele majore ale anului viitor.
Astfel că, primul sfat al hairstilistului este să consulți întotdeuna un specialist’. Acesta te va ajuta să găsești nuanța de păr potrivită pentru tine, dar și tunsoarea ideală pentru trăsăturile tale. Întodeauna trebuie să avem armonie’, spune Florin, care adaugă că tonul pielii este cel care dictează nuanța de păr’. De asemenea, tunsoarea trebuie aleasă întotdeauna în funcție de forma feței. De exemplu, dacă avem o față mai lungă, putem să optăm pentru un breton pentru a mai scurta puțin chipul. În schimb, pentu o față rotundă nu recomand bretonul, ci o tunsoare care să acopere cât mai mult zona pomeților. Fața ovală este cea ideală, așa că trebuie să ajustăm tunsoarea în așa manieră încât să ne apropiem cât mai mult de această formă’.
În ceea ce privește tendințele anului viitor, Florin spune că vom asista la o întoarcere către natural. Dacă până acum câțiva ani toată lumea își îndrepta perfect părul, acum vom vedea mai multă textură. Chiar încurajez femeile să se bucure de părul lor ondulat sau creț. Trebuie să învățăm să lucrăm cu textura naturală a părului, nu împotriva ei’, afirmă Ambasadorul LOréal Professionnel.
Deteriorarea părului. Cauze și rutina de îngrijire
Primul lucru pe care ar trebui să îl știi despre deteriorarea părului e că acest proces nu se întâmplă peste noapte, ci în timp, fiind rezultatul unui cumul de factori. De exemplu, dacă folosești în mod constant aparatele de styling (mai ales fără să aplici o protecție termică) sunt șanse mari ca părul tău să devină tern, să se rupă și să își piardă strălucirea. De asemenea, chiar și modul în care îl piepteni poate provoca deteriorarea. ‘Perierea e foarte importantă și trebuie făcută în funcție de textura firului de păr. De exemplu, părul creț se piaptănă doar pe părul ud’, spune Florin, care adaugă că perierea trebuie făcută întotdeauna de la vârfuri spre rădăcină’. Nerespectarea unei rutine de îngrijire potrivită pentru părul tău poate avea, de asemenea, efecte negative.
Tocmai de aceea, pentru a preveni deteriorarea părului sau pentru a trata aspectul deteriorat, tern, lipsit de elasticitate și strălucire al acestuia, Florin îți recomandă gama LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular.
Această gamă, bogată în legături peptidice și aminoacizi, reușește să repare părul la nivel molecular, lăsându-l puternic și sănătos. Ba mai mult decât atât, testele arată că Absolut Repair Molecular repară doi ani de păr deteriorat încă de la prima utilizare.
Protocolul Absolut Repair Molecular poate fi realizat atât la salon, cât și acasă. Rutina de la salon începe cu folosirea Pre-tratamentului LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, un produs îmbogățit cu 3% legături peptidice și cinci aminoazici ce reușește să trateze părul de la interior la exterior. Acest pas poate fi făcut doar în saloane, însă celelalte trei produse ale gamei pot fi folosite inclusiv acasă, pentru a te asigura că îi oferi părului tău îngrijirea de care are nevoie.
Astfel că, începe cu Șamponul LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, bogat în legături peptidice și cinci aminoacizi, ce repară structura moleculară a părului. Formula sa blândă, fără sulfați, reușește nu doar să curețe eficient părul, ci și să îl descurce și îl facă mai puternic, mai strălucitor și mai mătăsos.
Chiar dacă în mod normal, după curățarea părului, erai obișnuită să folosești o mască, cercetătorii LOréal Professionnel îți propun o altă abordare, și anume aplicarea unui serum. Un lucru, de altfel, deloc surprinzător dacă ne gândim că serumurile dedicate îngrijirii tenului sunt extrem de concentrate și pătrund în profunzime în piele, oferind de cele mai multe ori rezultate mai vizibile și mai rapide decât o cremă. Iar Serumul LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular face exact același lucru, însă pentru păr. Mai exact, pătrunde în profunzimea fibrei capilare pentru a reconstrui rezistența părului la nivel capilar, restabilește elasticitatea și mișcarea naturală a părului și îmbunătățește aspectul general al părului, lăsându-l strălucitor, neted și puternic. În plus, un alt beneficiu major al acestui produs e că, spre desebire de măștile clasice, nu necesită timp de acționare. Asta înseamnă că după ce l-ai aplicat pe părul umed, proaspăt spălat, trebuie doar să îl masezi pe lungimea firelor de păr, iar apoi îl poți clăti.
Ultimul pas al rutinei constă în folosirea Cremei leave in fără clătire LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Ca și celelalte produse din gamă, conține legături peptidice și cinci aminoacizi, însă formula sa este îmbogățită și cu protecție termică, ce îți protejează părul de căldura ridicată a instrumentelor de styling. Iar veștile bune nu se opresc aici. Are o textură ușoară, ce nu îți îngrașă părul, îți protejează fibra împotriva factorilor externi nocivi, îți oferă un păr mai strălucitor (cu până la 52%) și reușește inclusiv să combată aspectul *frizzy al părului.
Toate cele patru produse ale gamei LOréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular ajută părul să devină mai puternic, mai neted și să își recape elasticitatea și textura naturală.
Mituri legate de colorarea părului
Trebuie să am părul ușor murdar înainte de a-l colora’, e unul dintre miturile pe care Florin le aude constant în salonul său. Ei bine, se pare că, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Trăim în 2023. Nu mai trăim într-o epocă în care vopseaua de păr era agresivă cu pielea, iar sebumul lucra ca un soi de protecție pentru scalp. Acum vopseaua este mult mai blândă cu pielea, poate fi chiar și hipoalergenică. Prin urmare, nu trebuie să vii cu părul murdar la coafor. Dacă ai părul curat, acest lucru nu afectează în niciun fel rezultatul colorării’, spune Florin.
Înseamnă colorarea părului automat și deteriorarea sa?’. În primul rând, vopseaua nu a fost făcută ca să deterioreze părul’, afirmă Ambasadorul LOréal Professionnel. Din contră, conține substanțe nutritive pentru păr. Dacă nu e folosită corespunzător de către consumator, acasă, sau de către profesionist, în salon, poate să conducă părul spre o stare mai sensibilă. Nu este un mit fundamentat, ci bazat pe niște experiențe personale proaste la salon’, mai aduagă hairstilistul.
Nu trebuie să intru în psicină imediat după ce mi-am vopsit părul’. Aceasta este o afirmație reală', spune Florin. Dacă mi-am vopsit părul într-o nuanță de blond și intru imediat într-o psicină în care se află o cantitate mare de sulfat de cupru, s-ar putea să mă trezesc cu părul ușor verzui’, concluzionează Ambasadorul LOréal Professionnel.