Hair talks. De vorbă cu Cristina Mailat, Ambasador L’Oréal Professionnel

Află de la Cristina Mailat, Ambasador L’Oréal Professionnel, care sunt cauzele care duc la deteriorarea părului, cum le poți preveni, dar și care sunt produsele de care ai nevoie pentru ca podoaba ta capilară să rămână sănătoasă!

Hair talks. De vorbă cu Cristina Mailat, Ambasador L’Oréal Professionnel

Nu cred că există vreo femeie care să nu se fi confruntat măcar o dată în viață cu un păr deteriorat, tern și lipsit de strălucire. Fiindcă această problemă poate fi cauzată de un cumul de factori, iar din păcate, pe mulți dintre aceștia nu îi putem controla. De fapt, spune Cristina Mailat, Ambasador LOréal Professionnel, „părul începe să se deterioreze chiar din momentul în care ne naștem. Chiar dacă noi, per se, nu facem nimic dăunător, datorită factorilor de mediu nocivi, părul nostru începe să se degradeze în mod natural'.

Care sunt factorii care duc la deteriorarea părului?

Cristina împarte factorii care duc la deteriorarea părului în două mari grupe: cei pe care îi putem controla, și cei asupra cărora nu avem nicio putere. În cea de-a doua categorie se regăsesc factorii de mediu, inclusiv umiditatea, temperaturile extreme, poluarea, în timp ce prima este dominată de rutina de îngrijire, de procesele de colorare sau decolorare, de produsele pe care le folosim etc. „Multe femei nu sunt conștiente de lucrurile mici pe care le fac, care au devenit deja un obicei, și care, în realitate, sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea părului. Iar aici avem foarte multe exemple. Modul în care îți speli părul, în care îl usuci, îl piepteni sau îl prinzi'.

Chiar dacă poate părea surprinzător, chiar și un simplu șampon îți poate deteriora părul. „Un produs de proastă calitate are o cantitate ridicată de detergenți, de surfactanți foarte puternici care îndepărtează inclusiv uleiurile bune ce se regăsesc în mod natural pe scalp', explică Cristina. „Apoi, de multe ori, șamponarea nu este făcută în mod corect. Părul trebuie curățat de două ori, iar șamponul trebuie aplicat doar pe scalp, niciodată pe lungimea părului. După ce ai făcut acești pași este esențial să tapotezi ușor părul cu un prosop înainte de a aplica masca. Pentru că dacă părul tău este extrem de ud, vei dilua concentrația măștii, iar efectele sale nu vor mai fi la fel de puternice. De asemenea, este foarte important să respecți timpul de acționare al produsului'.

Însă lista obiceiurilor dăunătoare nu se termină aici. „Dacă nu folosești o perie de calitate, dacă agresezi părul atunci când încerci să îl descurci, dacă nu îl usuci pe direcția cuticulei… toate aceste lucruri duc în timp la deteriorarea podoabei capilare', mai adaugă Cristina.

Cu toate astea, în opinia Ambasadoarei LOréal Professionnel, cel mai nociv factor îl reprezintă instrumentele de styling. Sau, mai bine zis, folosirea excesivă a acestora la o temperatură mult prea ridicată. „Multe femei abuzează de placă/ondulator/uscător, iar în acel moment intervine deteriorarea termică. Instrumentele de styling sunt chiar mai dăunătoare decât procesele de vopsire sau decolorare. Degradarea din cauza produselor de colorare se face în timp, dacă nu acționezi cu produsele potrivite, însă cea cauzată de căldură excesivă se produce instantaneu. Părul chiar se poate rupe. Tocmai de aceea, îți recomand să nu folosești placa sau ondulatorul la o temperatură mai mare de 180°C'.

Pentru a preveni efectele nocive ale instrumentelor de styling, este esențial să folosești un produs cu protecție termică. Însă Cristina trage un semnal de alarmă asupra acestui subiect.

„Protecția termică este extrem de utilă, funcționează ca un scut. Însă de multe ori o folosim drept scuză și ne gândim că dacă am aplicat-o pe păr putem să abuzăm de placă, fără să existe consecințe. Nu este așa. Chiar recomand ca în cazurile în care părul este extrem de deteriorat să se facă o pauză de la instrumentele de styling. Cel puțin pentru o perioadă', spune Cristina.

În ceea ce privește colorarea sau decolorarea părului, Ambasadoarea LOréal Professionnel precizează că, dacă sunt făcute cu produsele potrivite, dacă sunt realizate de un specialist, aceste procese nu vin la pachet cu deteriorarea părului. „Un produs bun de colorare este îmbogățit cu substanțele de care ai nevoie pentru a-ți repara părul. Adică o colorare nu înseamnă automat un proces dăunător părului'.

Cum tratezi părul deteriorat?

„Primul pas ar fi să găsești cauza', spune Crstina, care insistă asupra faptului că trebuie să apelezi la ajutorul unui specialist. „Acesta îți va pune un diagnostic și îți va recomanda produsele potrivite pentru tine. Însă dacă tu continui să îți agresezi părul acasă, vei folosi acele produse degeaba. Trebuie să îți schimbi obiceiurile și să îți asculți hairstilistul'.

Dacă ai părul deteriorat, tern și lipsit de strălucire, Cristina îți recomandă să folosești Absolut Repair LOréal Professionnel, o gamă special concepută pentru a trata toate aceste probleme.

Primul pas constă în folosirea Șamponului Pentru Păr Deteriorat Absolut Repair, ce reușește să regenereze și să sigileze cuticulele, păstrând în interiorul fibrei apa și nutrienții. Asta înseamnă că părul tău va fi mult mai hidratat, mai strălucitor, iar că deteriorarea de la suprafața firului va fi redusă cu 77%.

Continuă cu Balsamul Pentru Păr Deteriorat Absolut Repair, care are rolul de a regenera și hidrata profund părul, iar apoi aplică Masca Pentru Păr Deteriorat Absolut Repair, îmbogățită cu quinoa aurie și proteine, ce hrănește și protejează părul.

La final, aplică Uleiul 10 în 1 Pentru Păr Deteriorat Absolut Repair. Acest produs reușește să trateze deteriorarea părului, lăsându-l moale, regenerat și strălucitor.

Cum coafezi părul deteriorat?

„Jumătate din treabă este făcută cu ajutorul produselor', spune Cristina, care adaugă că acestea reușesc să îmbunătățească textura naturală a părului sau să calmeze firele de păr rebele. Chiar dacă ești tentată să folosești instrumentele de styling, hairstilista îți recomandă să îți lași părul să se usuce în mod natural, iar apoi să aplici o cremă pentru bucle, un spray pentru beach waves sau un serum pentru vârfuri. Apoi, când este încă ud, împletește-l sau răsucește-l într-un coc. Astfel, când se va usca, te vei putea bucura de niște naturale și lejere.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din video