Hair talks.De vorbă cu Camelia Tugearu, Ambasador L’Oréal Professionnel

Află de la Camelia Tugearu, Ambasador L’Oréal Professionnel, care sunt cauzele care duc la deteriorarea părului, cum le poți preveni, dar și care sunt produsele de care ai nevoie pentru ca podoaba ta capilară să rămână sănătoasă!

Hair talks.De vorbă cu Camelia Tugearu, Ambasador L’Oréal Professionnel

Primul lucru pe care ar trebui să îl știi despre deteriorarea părului e că acest proces nu se întâmplă peste noapte, ci în timp, fiind rezultatul unui cumul de factori. Pentru a afla care sunt aceste cauze, dar și cum le poți preveni, am stat de vorba de Camelia Tugearu, Ambasador LOréal Professionnel, care a subliniat încă de la începutul discuției că nu doar procedurile chimice sau folosirea instrumentelor de styling duc la degradarea părului. „Părul se poate deterioara și usca chiar și dacă stai la soare fără protecție solară. Nerespectarea unei rutine de îngrijire potrivită pentru părul tău poate avea, de asemenea, efecte negative'. Modul în care îți speli părul, îl usuci sau îl coafezi poate avea, din nou, un impact direct asupra sănătății sale.

De ce se deteriorează părul?

„Însă cele mai des întâlnite situații sunt acelea când părul este tratat brutal', spune Camelia. „Faptul că este decolorat puternic în mod repetat sau că este coafat frecvent cu ustensile fierbinți… toate aceste lucruri agravează situația și duc în timp la deterioare'. Vestea bună e însă că aceste daune pot fi evitate. „În primul rând', spune Camelia, „trebuie să consulți sfatul unui specialist. Nu te vopsi sau decolora singură acasă și respectă pașii pe care hairstilistul ți i-a recomandat'.

„Chiar dacă colorarea înseamnă modificarea structurii părului, asta nu înseamnă automat deteriorarea acestuia', mai spune Ambasadorul LOréal Professionnel, care subliniază că dacă urmezi o rutină de îngrijire corectă îți poți păstra părul sănătos, chiar și atunci când este vopsit. Cu toate acestea, Camelia trage un semnal de alarmă asupra folosirii excesive a instrumentelor de styling. Mai ales la o temperatură maximă și fără a utiliza înainte un produs cu protecție termică. „Placa de păr trebuie setată la 160°C dacă părul este blond sau dacă are istoric de blond. Mai poți crește puțin temperatura dacă ai un fir de păr gros sau dacă ai un păr natural, negru'. Însă Camelia îți recomandă să folosești placa sau ondulatorul doar atunci când ai cu adevărat nevoie și „să înveți să te bucuri de textura naturală a părului tău'.

Cum previi deteriorarea părului?

La acest capitol, Camelia e de părere că „detaliile fac diferența'. Chiar și modul în care îți perii părul te poate ajuta să previi deteriorarea. „Pentru a evita ruperea sau agresarea firelor de păr, trebuie să piepteni întotdeauna părul de la vârfuri spre rădăcini', spune Ambasadorul LOréal Professionnel, care îți recomandă să faci acest lucru de două ori pe zi, dimineața și seara.

Apoi, curățarea părului joacă un rol la fel de important. De aceea, trebuie să începi prin a umezi părul într-un mod uniform. Pune apoi o cantitate medie de șampon (cam cât o monedă) în palmă, și aplic-o în mod egal pe toată suprafața scalpului. Masează ușor zona scalpului, fără a freca însă lungimea părului. După ce ai făcut acești pași și ai îndepărtat șamponul, este extrem de important să tapotezi ușor părul cu un prosop înainte de a aplica o mască sau un tratament. Aceste produse trebuie folosite doar pe lungimea părului, niciodată pe scalp. La final, clătește părul preț de câteva minute cu o apă la o temperatură medie.

Rutina de îngrijire potrivită pentru părul deteriorat

Dacă părul tău este deteriorat, tern, lipsit de elasticitate și strălucire, Camelia îți recomandă să folosești LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Această gamă, bogată în legături peptidice și aminoacizi, reușește să repare părul la nivel molecular, lăsându-l puternic și sănătos. Ba mai mult decât atât, testele arată că Absolut Repair Molecular repară doi ani de păr deteriorat încă de la prima utilizare.

Protocolul Absolut Repair Molecular poate fi realizat atât la salon, cât și acasă. Rutina de la salon începe cu folosirea Pre-tratamentului LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, „un produs îmbogățit cu 3% legături peptidice și cinci aminoazici ce reușește să trateze părul de la interior la exterior', spune Camelia. Acest pas poate fi făcut doar în saloane, însă celelalte trei produse ale gamei pot fi folosite inclusiv acasă, pentru a te asigura că îi oferi părului tău îngrijirea de care are nevoie.

 

 

Astfel că, începe cu Șamponul LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, bogat în legături peptidice și cinci aminoacizi, ce repară structura moleculară a părului. Formula sa blândă, fără sulfați, reușește nu doar să curețe eficient părul, ci și să îl descurce și îl facă mai puternic, mai strălucitor și mai mătăsos.

Chiar dacă în mod normal, după curățarea părului, erai obișnuită să folosești o mască, cercetătorii LOreal Professionnel îți propun o altă abordare, și anume aplicarea unui serum. Un lucru, de altfel, deloc surprinzător dacă ne gândim că serumurile dedicate îngrijirii tenului sunt extrem de concentrate și pătrund în profunzime în piele, oferind de cele mai multe ori rezultate mai vizibile și mai rapide decât o cremă. Iar Serumul LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular face exact același lucru, însă pentru păr. Mai exact, pătrunde în profunzimea fibrei capilare pentru a reconstrui rezistența părului la nivel capilar, restabilește elasticitatea și mișcarea naturală a părului și îmbunătățește aspectul general al părului, lăsându-l strălucitor, neted și puternic. În plus, un alt beneficiu major al acestui produs e că, spre desebire de măștile clasice, nu necesită timp de acționare. Asta înseamnă că după ce l-ai aplicat pe părul umed, proaspăt spălat, trebuie doar să îl masezi pe lungimea firelor de păr, iar apoi îl poți clăti.

 

 

Ultimul pas al rutinei constă în folosirea Cremei leave in fără clătire LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Ca și celelalte produse din gamă, conține legături peptidice și cinci aminoacizi, însă formula sa este îmbogățită și cu protecție termică, ce îți protejează părul de căldura ridicată a instrumentelor de styling. Iar veștile bune nu se opresc aici. Are o textură ușoară, ce nu îți îngrașă părul, îți protejează fibra împotriva factorilor externi nocivi, îți oferă un păr mai strălucitor (cu până la 52%) și reușește inclusiv să combată aspectul *frizzy al părului.

 

 

Toate cele patru produse ale gamei LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular , concluzionează Camelia, ajută părul să devină mai puternic, mai neted și să își recape elasticitatea și textura naturală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty