Hair talks. De vorbă cu Andreea Babaioana, Ambasador L’Oréal Professionnel

Află de la Andreea Babaioana, Ambasador L’Oréal Professionnel, care sunt cauzele care duc la deteriorarea părului, cum le poți preveni, dar și care sunt produsele de care ai nevoie pentru că podoabă ta capilară să rămână sănătoasă!

Hair talks. De vorbă cu Andreea Babaioana, Ambasador L’Oréal Professionnel

Cum îți dai seama că părul tău este deteriorat?

„În primul rând, îl vezi și îl simți', spune Andreea Babaioana, Ambasador LOréal Professionnel. „De cele mai multe ori, femeile spun că părul lor pare uscat, tern, lipsit de strălucire sau de elasticitate. Apoi, îți poți da seama pur și simplu prin atingere. Iei o șuviță de păr, o atingi cu două degete de la rădăcină la vârfuri și dacă observi că se schimbă textura, înseamnă că de acolo părul tău începe să fie deteriorat. Al doilea test este să iei un fir de păr și să tragi de el pentru a-i observa elasticitatea. Dacă revine ușor la loc înseamnă că este sănătos, însă dacă se rupe cu ușurință înseamnă că părul tău este deteriorat'.

Andreea mai precizează și că există două tipuri de deteriorare, una la suprafața firului de păr și una la interiorul acestuia. „Dacă vorbim de cea de la suprafață, atunci părul este extrem de uscat și este la un pas de a fi foarte deteriorat. Cea de la interior este mult mai adâncă, întâmplându-se la nivel molecular și provocând de cele mai multe ori ruperea firelor de păr'.

Care sunt factorii care duc la deteriorarea părului?

„În general, femeile știu că își deteriorează părul dacă îl îndreaptă excesiv cu placa sau dacă îl decolorează'. Dar, pe lângă aceste două lucruri, sunt multe gesturi mici care afectează calitatea părului. De exemplu, chiar și simpla pieptănare poate duce la deteriorare. „Tocmai de aceea', spune Andreea, „trebuie să folosești o perie specială, pentru extensii, și să îți descurci întotdeauna părul de la vârfuri către rădăcini. În plus, dacă ai părul foarte deteriorat, Ambasadorul LOréal Professionnel îți recomandă să nu îl perii când e umed. „Părul e cu 33% mai fragil când e umed', spune Andreea, care mai adaugă că folosirea unui șampon nepotrivit pentru tipul tău de păr poate avea efecte nocive.

„Foarte multe femei se duc într-o extremă. De exemplu, dacă au un exces de mătreață sau de sebum, atunci toată viața folosesc un șampon anti-mătreață sau anti-sebum. Dar un astfel de șampon trebuie folosit de câte ori este nevoie, nu pe o perioadă lungă de timp, doar preventiv, din teama că vei putea face mătreață. Cel mai important este să alternezi șampoanele și să înțelegi că acestea trebuie schimbate în funcție de nevoile pe care părul tău le are la momentul respectiv'.

Rutina de îngrijire pentru părul deteriorat

Dacă părul tău este extrem de deteriorat, tern, lipsit de strălucire și de elasticitate și nu știi ce produse ar trebui să folosești pentru a trata aceste probleme, Andreea îți recomandă gama LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. „Este absolut uimitoare. Chiar și după o singură utilizare părul se transformă complet', spune hairstilista. Iar acest lucru se datorează formulei sale inovatoare, bogată în legături peptidice și amioacizi, care reușește să repare părul la nivel molecular.

„Protocolul Absolut Repair Molecular poate fi realizat atât la salon, cât și acasă', explică Andreea. Rutina de la salon începe cu folosirea Pre-tratamentului LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, un produs îmbogățit cu 3% legături peptidice și cinci aminoazici ce reușește să trateze părul în mod profund, de la interior la exterior. Acest pas poate fi făcut doar în saloane, însă celelalte trei produse ale gamei pot fi folosite inclusiv acasă, pentru a te asigura că îi oferi părului tău îngrijirea de care are nevoie.

Așa că, începe cu Șamponul LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, bogat în legături peptidice și cinci aminoacizi, ce repară structura moleculară a părului. Formula sa blândă, fără sulfați, reușește nu doar să curețe eficient părul, ci și să îl descurce și îl facă mai puternic, mai strălucitor și mai mătăsos.

Chiar dacă în mod normal, după curățarea părului, erai obișnuită să folosești o mască, cercetătorii LOreal Professionnel îți propun o altă abordare, și anume, aplicarea unui serum. Inspirați de produsele de skincare, aceștia au creat Serumul LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, un produs ce pătrunde în profunzimea fibrei capilare pentru a reconstrui rezistența părului la nivel capilar, restabilește elasticitatea și mișcarea naturală a părului și îmbunătățește aspectul general al părului, lăsându-l strălucitor, neted și puternic.

În plus, un alt beneficiu major al acestui produs e că, spre desebire de măștile clasice, nu necesită timp de acționare. Asta înseamnă că după ce l-ai aplicat pe părul umed, proaspăt spălat, trebuie doar să îl masezi pe lungimea firelor de păr, iar apoi îl poți clăti.

Ultimul pas al rutinei constă în folosirea Cremei leave in fără clătire LOreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Ca și celelalte produse din gama, conține legături peptidice și cinci aminoacizi, însă formula sa este îmbogățită și cu protecție termică, ce îți protejează părul de căldura ridicată a instrumentelor de styling. Are o textură ușoară, ce nu îți îngrașă părul, îți protejează fibra împotriva factorilor externi nocivi, îți oferă un păr mai strălucitor (cu până la 52%), mai sănătos și reușește inclusiv să combată aspectul frizzy al părului. În plus, testele arată că gama Absolut Repair Molecular reușește să repare doi ani de păr deteriorat încă de la prima utilizare.

Sfaturile expertului

Andreea e de părere că cel mai important pas pe care trebuie să îl faci atunci când vine vorba de îngrijirea părului e să apelezi la ajutorul unui specialist. „De ce? Dacă ne tratăm singuri este posibil să pierdem energie, timp și bani. Mai bine mergi la un specialist, care îți oferă un sfat personalizat și știe exact de ce are nevoie părul tău. Apoi, urmează cu strictețe schema de tratament pe care ți-a făcut-o și întoarce-te regulat la o consulatie, pentru a face un follow up'.

Andreea te mai sfătuiește și să ai grijă la modul în care îți prinzi părul, recomandându-ți să nu îl strângi prea tare. De asemenea, precizează că ar tebui să folosești elastice de păr acoperite în materiale mătăsoase, cum ar satinul sau catifeaua.

La final, Ambasadorul LOréal Professionnel spune că ar trebui să îți piepteni părul de două ori pe zi, dimineața și seara, și să folosești zilnic un serum, pentru a-ți hidrata părul și a-i oferi protecția de care are nevoie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty