Cine nu ar vrea să știe rutina de beauty a uneia dintre cele mai frumoase femei ale toate timpurilor, Cleopatra? Ei bine, se spune că această zeiță a frumuseții folosea uleiul de măsline pentru a se întreține.
Lăsând la o parte acest mic sfat de la primul influencer de beauty din lume, din punct de vedere științific, uleiul de măsline conține antioxidanți care îți protejează pielea împotriva razelor UV. De asemenea, este un hidratant foarte bun. Cu superputerile antioxidante pe care le are și hidratarea pe care o oferă, uleiul de măsline poate fi folosit în multe moduri alături de alte ingrediente.
Am alcătuit pentru tine o listă cu beneficiile pe care acest miraculos produs le are și pentru ce parte a rutinei tale de beauty îl poți folosi:
Uleiul de măsline poate fi un tratament foarte bun pentru părul tău. Poate fi aplicat pe scalp și păr și ținut timp de 10 sau 20 de minute, după îți poți spăla părul cu șampon. De asemenea, poți aplica și câteva picături de ulei pe părul proaspăt uscat pentru puțină strălucire.
Simți că pielea îți este foarte uscată? În acest caz, uleiul de măsline îți poate fi cel mai bun prieten. Îl poți aplica pe petele uscate de pe piele sau îl poți folosi ca un hidratant pentru tot corpul. Deși este non-comedogenic, poate astupa porii și nu este recomandat persoanelor care sunt predispuse acneei. Pentru cei care au pielea extrem de uscată, le este indicat să foloseacă o combinație de ulei de măsline, zahăr și puțină zeamă de lămâie ca un exfoliat pentru buze și călcâi. Bine ai venit, piele de vară!
Uleiul de măsline poate fi folosit ca un serum pentru hidratarea feței și de asemenea ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Dar nu uita că uleiul de măsline nu ar trebui să înlocuiască cremele de protecție solară. Este un ulei și poate cauza arsuri atunci când este combinat cu razele UV.
Deoarece conține vitamina E, uleiul de măsline este foarte hidratant și se absoarbe cu ușurință ceea ce îl face perfect pentru creșterea unghiilor. Încearcă să-ți înmoi unghiile în ulei o dată pe săptămână pentru a-și face efectul.
Dacă ai pielea iritată este bine să folosești uleiul de măsline deoarece conține o substanță numită oleocanthal. Adaugă puțin ulei de măsline atunci când faci baie iar iritațiile o să dispară.
Amestecă puțin zahăr cu o linguriță cu ulei de măsline iar buzele tale o să fie la fel de fine ca pielea unui bebeluș. Poți adăuga și puțină zeamă de lămâie pentru aromă și pentru proprietățile exfoliante pe care le are. Acest scrub este bun nu doar la curățarea buzelor dar și la gust, atât de bun că o să-ți vină să-l mănânci. De asemenea, poți folosi amestecul pentru tot corpul.
Știm la ce te gândești: uleiul întins pe toata fața atunci când porți machiaj poate cauza mai multe probleme decât să le rezolve. Dar uleiul poate fi un produs foarte bun pentru înlăturarea machiajului care uneori este foarte încăpățânat. După ce aplici uleiul, spală fața cu apă caldă și un produs pentru curățarea feței.
Dacă deseori ți se întămplă să ți se adune foarte multă ceară în urechi, apelează la uleiul de măsline pentru a elimina cheagul. Timp de 3 sau 4 nopți, pune câteva picături în ureche pentru a putea elimina excesul de ceară.
Ți-ai terminat crema depilatoare? Înainte să treci la lama de ras, fugi la bucătărie și aplică puțin ulei de măsline pe picioare, după care poți folosi lama liniștită. În acest mod poți evita roșeața și coșurile.
Curățarea pensulelor ar trebui să fie un ritual lunar. Poți folosi un produs de curățare și puțin ulei de măsline pentru a îndepărta orice urmă de machiaj.
Măsline – ce beneficii au și cum este bine să le consumăm
Text: Victoria Lupascu
Foto: Instagram.com/camilacoelho