Indiferent de anotimp, sunt zile în care vremea își lasă amprenta asupra tenului tău, rezultând o piele uscată, fără elasticitate.
Dacă te-ai confruntat până acum cu tenul uscat, știi că îți poate scoate în evidență ridurile pe care nici măcar nu le ai, machiajul nu a arătat niciodată mai rău, iar produsele pe care le folosești îți creează un disconfort care înainte nu exista.
Indiferent de cantitatea de cremă hidratantă pe care o aplici, nu reușești să ameliorezi problema. Deci ce rămâne de făcut în această situație? Pentru a scăpa de tenul uscat trebuie să acționezi și să combați sursa. Iată cu ce propuneri vin dermatologii:
Dacă ai tenul foarte uscat, este recomandat să folosești un gel de curățare blând și hidratant, cum ar fi cele care nu au săpun în componență, deci nu usucă pielea. Caută, de asemenea, produse fără parfum, cu textură cremoasă, ce îți vor lăsa fața fină și curată. Ingrediente precum acid hialuronic, glicerină și ceramide vor oferi o doză extra de hidratare pe măsură ce cureți tenul.
Găsirea unei creme hidratante pentru pielea uscată poate ajuta la repararea barierei pielii. Dermatologii recomandă aplicarea unui strat mai gros de cremă, și nu de loțiune, dacă ai pielea uscată. Loțiunile au mai multă apă în componență și nu vor hidrata mai bine pielea. Evită produsele care conțin alcool, și alege-le pe cele cu aloe vera, unt de shea sau ovăz.
Exfolierea poate ajuta la îndepărtarea celulelor moarte, însă trebuie să fii atentă. Secretul este să fii blândă cu pielea ta, altfel va duce la mai multă iritare. În loc să folosești un scrub agresiv, optează pentru un prosop din microfibră. Nu face acest lucru mai mult de o dată pe săptămână (mai ales dacă ai un ten sensibil), și întotdeauna aplică o cremă hidratantă după.
Tratamentele clasice care luptă împotriva acneei, precum peroxid de benzoyl, acid salicilic și produse ce conțin retinol pot fi eficiente în tratarea coșurilor, dar pot, în aceeași măsură, să priveze pielea de uleiurile naturale și să cauzeze pete uscate și decojire. Pielea fiecărei persoane este diferită, deci probabil vei fi nevoită să încerci mai multe produse până vei găsi o rutină eficientă care nu se sfârșește printr-o iritație.
Dușurile lungi și fierbinți nu-i vor face bine tenului. Apa caldă va distruge bariera pielii, lăsând-o uscată. Temperatura apei trebuie să fie constantă, iar dușurile nu trebuie să dureze mai mult de 10 – 15 minute.
Foto: Arhiva ELLE