Cum sa ai sprancene perfecte

Se spune ca o spranceana frumos arcuita valoreaza mai mult decit o operatie estetica: lumineaza privirea, modeleaza arcada si chiar poate sterge citiva ani buni de pe chip.

Cum sa ai sprancene perfecte

Exemple? Din belsug: pentru ca a acceptat sa-si tunda si sa-si penseze celebrele podoabe, Brooke Shields a inceput sa fie luata in serios de producatorii de film (cu unul dintre ei s-a si maritat); Cher, Madonna, Gwyneth Paltrow si toata pleiada de dive de la Hollywood nici nu se gindesc sa apara la decernarea premiilor Oscar fara sa-si fi aranjat, in primul rind, sprincenele.

1. Tehnica de a desena corect o sprinceana e relativ simpla: priveste drept in oglinda; asaza un creion, vertical, lipit de fata, pornind de la exteriorul nasului, linga nara, pina la frunte. Sprinceana trebuie sa por­neasca din locul in care intersec­teaza creionul. Pasul urmator: asaza creionul in diagonala, in asa fel incit sa uneasca exteriorul nasului si marginea exterioara a irisului. Acolo sprinceana trebuie sa se arcuiasca. Pasul trei: in­clina creionul in asa fel incit sa uneasca exteriorul nasului si coltul extern al ochiului. Acolo trebuie sa se termine sprinceana.

2. Forma sprincenei nu trebuie sa difere prea mult de linia ei naturala. Important e sa fie ceva mai curata, mai definita, si in nici un caz foarte subtire. Asadar, lucreaza cu prudenta.

3. Sprincenele nu sint si nu vor fi niciodata perfect egale. Asa ca nu exagera cu pensatul, in incercarea de a obtine imposibilul. S-ar putea sa te alegi cu sprincene prea subtiri. Impor­tant e sa urmezi conturul ochiului.

4. Sprincenele trebuie sa se po­triveasca morfologiei fetei si stilului tau: daca esti mignona si ai trasaturi delicate, opteaza pentru o linie fina. Daca ai o alura sportiva, nu are nici un sens sa incerci ceva sofisticat. Pastreaza linia sprince­nelor cit mai naturala, fara a le subtia. Daca ai ochii mici si apropiati, atunci, da – trebuie sa ai o definitie perfecta si o for­ma impecabila.

5. Daca nu te-ai pensat niciodata pina acum… nici nu o face. Apeleaza la serviciile unui specialist, care-ti va da forma cea mai po­trivita. Apoi, nu-ti ramine decit sa mentii linia.

6. Inainte de a pensa, pe­rie si tunde putin sprincenele. Firele de par se vor aseza mai bine si s-ar putea sa constati ca e nevoie sa smulgi mai putine decit credeai.

7. Incepe incetul cu incetul. Smul­ge fi­re­le in directia de crestere, unul cite unul.

8. Penseaza-te intotdeauna la lu­mina zilei.

9. Operatiunea e mult mai putin dureroasa daca o faci imediat dupa ce ai iesit din baie sau din dus (vapo­rii de apa calda deschid porii). Per­soanele mai sensibile pot folosi un gel anes­tezic.

10. Cele care au sprincenele arcuite in mod natural nu trebuie decit sa curete firele crescute rebel, sub sprinceana.

11. Dupa fiecare utilizare dezinfecteaza-ti penseta. Apoi asaz-o pe acelasi raft cu periuta de dinti. O vei folosi la fel de des.

12. Accentueaza sprincenele cu un fard de pleoape sau un creion special (ceva mai uscat decit un creion pentru ochi), cu o nuanta sau doua mai deschis decit culoarea parului. „Da­ca alegi to­nuri mai in­chise, vei arata ca si cind ai fi fost calcata de un buldozer, ex­plica make-up guru Wa­rren Tricomi.

13. Ingrijirea sprin­­ce­nelor trebuie sa fa­ca parte din ritualul zil­nic, ca spala­tul pe dinti.

Arhiva revistei Elle

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty