Cum previi căderea părului. De vorbă cu George Radu, Ambasador Kérastase

Află de la George Radu, Ambasador Kérastase, cum poți preveni căderea părului, ce rutină de îngrijire ar trebui să urmezi dacă deja te confrunți cu această problemă, dar și care sunt ingredientele ce te vor ajuta să ai din nou un păr puternic și sănătos.

Cum previi căderea părului. De vorbă cu George Radu, Ambasador Kérastase

Ruperea părului VS căderea părului

„Există două tipuri de pierdere a părului', spune încă de la începutul conversației George Radu, Ambasador Kérastase, care subliniază că este extrem de important să analizăm firele de păr căzute pentru a putea afla care este cauza acestei probleme, dar și care este cel mai bun tip de tratament. Dacă firul de păr are un punct mic alb, numit bulb, asta înseamnă că a căzut de la rădăcină'. Acest tip de pierdere a părului este direct influențată de factorii biologici, precum stresul, alimentația nepotrivită sau dezechilibrele hormonale. „Dacă firul de păr nu are acel bulb, înseamnă că e vorba de o rupere, care se produce în momentul în care părul e slăbit' și agresat de factorii mecanici și externi, precum utilizarea frecventă a aparatelor de styling, pieptănatul agresiv și poluarea.

După ce ai analizat structura firelor de păr, trebuie să observi și cantitatea pe care o pierzi. Dacă îți cad sub o sută de fire de păr pe zi, înseamnă că te confrunți cu o cădere normală a părului și nu trebuie să te îngrijorezi. În schimb, dacă sunt peste 100 de fire de păr, e vorba de o cădere abundentă și însemnă că ai nevoie de o îngrijire specială a părului'.

Sfatul specialistului

Dacă te confrunți cu o cădere masivă a părului, George îți recomandă să ceri sfatul unui specialist. Este foarte important să mergi la un hairstilist pentru a primi un diagnostic corect. Într-o primă fază are loc o discuție, iar apoi realizăm câteva teste. De exemplu, pieptănăm părul pentru a vedea câte fire de păr rămân pe perie, dar și cum arată acestea. Așa ne dăm seama dacă acestea au căzut de la rădăcină sau dacă s-au rupt de pe lungimi. Apoi, testăm rezistența părului. Luăm un fir de păr, îl răsucim între degete şi îl întindem uşor pentru a vedea cât este de elastic. Dacă se rupe înseamnă că este un păr slăbit și că are nevoie de o îngrijire mai atentă'.

Rutina de îngrijire

Pentru a trata căderea părului, ai nevoie de un tratament special, puternic și intens, care să pătrundă până în interiorul firului de păr, spune Ambasadorul Kérastase. Tocmai de aceea, îți recomandă să încerci Fusio Dose, un protocol ce se realizează în saloanele de înfrumusețare și care poate fi personalizat în funcție de nevoile părului. Astfel că, există 30 de combinații pe care specialiștii le pot face pentru a se asigura că îi oferă părului tău îngrijirea de care are nevoie. Tratamentul Fusio Dose este compus din două produse: un Concentre și un Booster.

Primul dintre acestea conține molecule de 100 de ori mai mici decât cele care se regăsesc în tratamentele tradiționale pentru păr. Asta înseamnă că pătrunde mult mai profund în fibra capilară și că hrănește intens părul, de la interior spre exterior. Concentre-ul este ales de către hairstilist, în funcție de nevoia principală a părului tău.

Booster-ul conține ingrediente active încărcate pozitiv (cationice), care sunt atrase în zonele cele mai sensibilizate ale părului (acestea fiind încărcate negativ) și este folosit pentru a trata nevoia secundară a părului tău. Cele două produse sunt combinate și aplicate pe părul curat, imediat după șamponare. Tratamentul Fusio Dose nu necesită timp de acționare, efectele se văd și se simt instantaneu, iar rezultatele pe care le oferă durează până la patru spălări.

După ce ai apelat la tratamentul Fusio Dose, George te sfătuiește să continui rutina de îngrijire și acasă. Gama Genesis de la Kérastase este special concepută pentru a trata căderea părului și îți oferă o varietate de produse, potrivite pentru fiecare tip de păr'.

„De exemplu', spune George, „dacă ai părul fin și subțire, începe rutina de îngrijire cu șamponul Bain Hydra-Fortifiant'. Formula sa delicată îndepărtează sebumul și particulele de poluare de pe scalp și de pe fibră și, în același timp, hidratează părul de la rădăcină până la vârfuri, lăsându-l mai puternic, mai sănătos și mai strălucitor. De asemenea, ingredientele din compoziția sa, precum rădăcina de ghimbir și floarea de colț, întăresc fibră și previn ruperea părului. 

George îți recomandă să îți samponezi părul de două ori, iar apoi să treci la pasul al doilea, folosirea balsamului Fondant Renforçateur. Special creat pentru părul fin, slăbit și predispus la cădere din cauza ruperii, balsamul are o formulă intensă, îmbogățită cu rădăcină de ghimbir (cunoscută pentru capacitatea sa de a proteja părul împotriva factorilor externi nocivi) și floare de colț (cu proprietăți antioxidante și de conservare a colagenului). Aceste ingrediente întăresc, catifelează și hidratează părul, fără a-l încărca.

În schimb, dacă firul tău de păr este gros, George îți recomandă să folosești șamponul Bain Nutri-Fortifiant și masca Masque Reconstituant.

Bain Nutri-Fortifiant reușește să îndepărteze eficient murdăria și excesul de sebum, să hidrateze în profunzime părul și să-i ofere o rezistență sporită, pentru a reduce căderea.

Iar Masque Reconstituant hrănește în profunzime părul, lăsându-l ușor de pieptănat, mătăsos, strălucitor și puternic. De asemenea, formula sa inovatoare ajută și la refacerea zonelor deteriorate ale fibrei, reducând în același timp și riscul de cădere din cauza ruperii.

Apoi, indiferent de structura firului de păr, continuă rutina de îngrijire cu serumul Anti-Chute Fortifiant și cu protecția termică Défense Thermique. Cel din urmă produs îi oferă părului o protecția termică ridicată (de până la 220°C ), dar și o hidratare intensă. În plus, Défense Thermique reușește și să prevină ruperea firelor de păr, și chiar dacă are o formulă cremoasă, nu îți va încreți sau încărca părul.

Serumul Anti-Chute Fortifiant conține pe lângă rădăcina de ghimbir și floarea de colț, și aminexil, un ingredient ce inhibă îngroșarea colagenului în jurul foliculilor (un fenomen asociat cu căderea excesivă a părului). Un alt avantaj major al acestui produs este că ajută inclusiv la creșterea părului și că întărește și calmează bariera naturală de protecție a scalpului.

Iar ultimul produs dezvoltat de cercetătorii Kérastase îl reprezintă sistemul de fortificare anti-căderea părului, Ampoules Cure Anti-Chute Fortifiantes care, după cum îi spune și numele, minimizează căderea părului de la rădăcină, reduce senzația de mâncărime sau de disconfort de la nivelul scalpului și fortifică barieră naturală de protecție a acestuia. De asemenea, fiolele conțin o cantitate ridicată de aminexil ce combate căderea părului și stimulează creșterea acestuia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty