Cele mai frecvente greseli pe care le faci in uscarea si perierea parului

De multe ori, dam in bara exact cu detaliile cele mai usoare. Toate ne pretuim parul si avem asteptari de la podoaba capilara, dar facem greseli in uscarea si perierea parului care ne costa si pe care le putem evita cu usurinta. Iata-le pe cele mai frecvente!

Cele mai frecvente greseli pe care le faci in uscarea si perierea parului

Indiferent de varsta, toate vrem sa avem un par frumos, amplu si care sa luceasca impecabil, in fiecare zi. Da, vrem, dar ce facem pentru asta? Lasand la o parte tratamentele la salon, mastile de acasa sau produsele folosite pentru ingrijire, mai este ceva la care trebuie sa fim atente! La modul de uscare si de periere a parului – doua gesturi care pot dauna aspectului cositelor tale.

Daca deja ti-am atras atentia asupra greselilor pe care le poti face in timp ce iti speli parul, acum vorbim de greselile banale pe care le tot repetam pentru ca, pe multe dintre ele, nici macar nu le constientizam.

TEMPERATURA SUB CONTROL

Nu iti usca sau bucla parul la o temperatura mare. Este indicat sa folosesti aparatul de uscat sau coafat la o temperatura de 130°C (daca ai parul fragil si subtire) sau maximum 200°C (pentru cele cu fir gros). Mai mult de 200°C, mai multe riscuri! Exista multe aparate de coafat care iti permit sa reglezi temperatura, in functie de tipul tau de par, avand o setare care are grija chiar si de parul vopsit; ti le recomand. Daca nu ai un astfel de aparat destept, poti face altceva: foloseste un spray de protectie termica, inainte de contactul parului cu aparatul electric. Este un truc care protejeaza bine integritatea firului de par in fata caldurii excesive. Dupa o discutie auzita, intre doua fete, tin musai sa mentionez ca parul ud nu se intinde cu placa niciodata, dar niciodata.

NU NE TRAGEM DE PAR!

Indiferent ce tip de par ai, nu il agresa cu peria. Pentru descurcat, foloseste mereu un pieptene cu dinti rari, din plastic cat mai moale – acest tip de pieptene nu streseaza parul. Putina rabdare nu stica, la periat! Daca te grabesti si tragi, pe langa faptul ca doare, sigur firele incurcate vor deveni casante, mai repede. Fii delicata!

AM & PM

Uiti sa te piepteni? Corecteaza situatia! Este sanatos sa ne periem parul, asa ca fa asta atat dimineata, cat si seara, inainte de culcare. Astfel, stimulezi benefic circulatia scalpului (oxigenand radacinile) si distribui uniform sebumul de la radacini, pe toata lungimea parului, oferindu-i astfel o protectie naturala impotriva degradarii.

TINE-L LA DISTANTA!

Cand iti usuci parul, ai grija sa mentii o anumita distanta intre par si aparatul de uscat. Nu te gandi ca rezolvi ceva daca lipesti uscatorul de par, dimpotriva: nu faci decat sa il arzi.

VOLUMUL SI PROSOPUL

Daca uiti de tine si stai prea mult cu prosopul in cap, dupa samponare, vei avea mai putin volum. Hair-stylistii spun ca imediat dupa clatirea parului, sa il infasori intr-un prosop, dar sa nu stai mai mult de 5-10 minute pentru ca vei pierde considerabil din volum. Si apropo de prosop, nu il folosi pentru stergerea parului (este agresant, in special pentru parul fragil), ci doar pentru tapotarea excesului de apa.

TEHNOLOGIA AJUTA!

Daca ti se electrizeaza parul la fiecare uscare sau periere si asta te scoate din minti, schimba peria obisnuita cu una tehnologica, care inlatura electricitatea statica prin elibererea de ioni activi. Multe companii au astfel de perii.

SA LE LUAM IN ORDINE, DA?

Pentu o mai buna disciplina a suvitelor tale, te sfatuiesc sa te perii inainte de fiecare samponare. Specialistii aste ne tot spun de ani de zile! Si nu te peria pe parul ud, poti eventual pieptana lejer.

Foto: Natural Blonde from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty