Cele mai bune uleiuri pentru ten, în funcție de pielea ta

Uneori nu contează ce folosești, ci modul în care o faci. Acesta este și cazul uleiurilor faciale. Dacă le cunoaștem beneficiile cu siguranță se vor vedea efectele.

La fel ca în cazul altor produse de îngrijire a pielii, cea mai simplă metodă de a alege produsul potrivit este cunoașterea micilor imperfecțiuni pe care le avem. Găsiți mai jos ce uleiuri vi se potrivesc în funcție de tipul de ten pe care îl aveți, dacă va confruntați cu o piele uscată, grasă sau cu linii fine pe care doriți să le faceți să dispară.


Piele cu riduri fine

Dacă aveți riduri și linii fine pe față ar trebui să folosiți un ulei bogat în antioxoidanți. Antioxindanții favorizează producerea de colagen și îmbunatațesc elasticitatea pielii. Acest tip de ulei bogat în antioxidanți vă va ajuta să atenuați liniile fine pe care le aveți și chiar va favoriza dispariția punctelor negre.

Piele uscată

Te confrunți cu piele uscată? Uleiul poate fi exact ceea ce ai nevoie, dar ai grijă la modul în care îl aplici. Persoanele cu pielea uscată au o piele mult mai deshidratată pe perioada sezonului rece. În acest caz cel mai bun ulei este unul un ulei de duș pe care îl poți aplica imediat după ce te-ai spălat, pe pielea umedă, tocmai pentru a hidrata pielea în profunzime.


Piele grasă

Experții recomandă un ulei mai ușor și non-comedogenic, precum uleiul produs din arborele de ceai. Acest ulei este foarte puternic și poate irita pielea, de aceea ar trebui să fie diluat. Pentru a doza perfect uleiul de arbore de ceai ar trebui să îl amesteci cu trei părți de ulei de floarea soarelui, ulei de argan sau ulei de jojoba, dar în nici un caz cu ulei de cocos deoarece acesta este deja foarte nutritiv.

Piele predispusă la acnee

Deși se spune că pentru pielea predispusă la acnee nu sunt recomandate uleiurile, acesta este doar un mit. Însă nu este recomandat uleiul de cocos, deoarece acesta poate înrăutăți starea acneei. În schimb poți folosi un ulei mai slab precum cel din arbore de ceai care are proprietați antiinflamatorii. De asemenea poți utiliza și uleiul de măceșe, deoarece dispune de aceleași proprietăți și conține Omega 3 și Omega 6.

Piele sensibilă

În cele din urmă, în cazul în care pielea ta este predispusă la infecție în cea mai mică măsură, evită toate uleiurile esențiale, deoarece pot provoca iritații sau induce alergii de contact. Acest lucru se intamplă de obicei, deoarece multe uleiuri de slabă calitate sunt vândute pe scară largă. Când sunt depozitate în condiții nefavorabile cu temperaturi prea mari sau sunt expuse la lumină și oxigen, apare un proces chimic, se schimbă compoziția uleiului, și poate produce alergeni puternici. În general, totuși, uleiurile esențiale sunt considerate destul de sigure și le poți folosi în cantități controlate.


Citește și:
7 motive pentru care uleiul de jojoba este eroul pielii tale

Text: Andreea Pacioras
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty