Cele 7 atribute ale gurii perfecte

Sunt nenumarate cazuri nefericite in care procedurile destinate infrumusetarii si intineririi nu au facut altceva decat sa scoata si mai mult in evidenta semnele inaintarii in varsta.

Cele 7 atribute ale gurii perfecte

Cele mai mari gafe se fac atunci cand e vorba de corectiile gurii.

1.O linie G-K vizibila (G-K Point, adica Glogau-Klein Point, este acel punct de pe buza superioara in care culoarea devine vizibila. Linia G-K este totalitatea punctelor G-K.) Conturul gurii isi estompeaza culoarea si se aplatizeaza (ca forma) odata cu inaintarea in varsta. Glogau si Klein su­gereaza ca, pentru a recrea conturul gurii, sa se in­jecteze colagen de-a lungul liniei G-K . Dar poti folosi pentru contur un creion in aceeasi nuanta ca aceea a buzelor, peste care aplici un strat de gloss (ca sa reflecte lumina). Efectul e acelasi, deoarece se mimeaza definitia naturala a buzelor, redandu-le tineretea.

2. Arcul lui Cupidon. Dupa 35 de ani, linia superioara a buzelor isi pierde rotunjimile si forma si devine dreapta. Aplicarea corecta si atenta a rujului sau injectarea unui filler, din varful arcului, spre colturile gurii, pot corecta aceasta problema.

3. Fara riduri in jurul gurii. Acestea dispar cu usurinta cand se injecteaza filler-ul in arcul lui Cupidon, deoarece pielea din aceasta zona se intinde. Fenomenul poate fi prevenit prin ingrijirea buzelor cu produse speciale, cu efect antirid.

4. Buza inferioara cu un contur arcuit. O buza inferioara atragatoare are o rotunjime simetrica in ambele parti. Acest echilibru se poate pierde daca buzele sunt injectate cu filler in exces. „Atentie, e mult mai important ca buzele sa aiba forma, decat volum, spune Glogau.

5. O proportie echilibrata a dimensiunii buzelor. Raportul ideal dintre inaltimea buzei superioare si inaltimea buzei inferioare este de 1 la 1,6. Din pacate, de multe ori medicii maresc dimensiunea unei singure buze, uitand complet de cealalta. Dezechilibrul poate fi corectat din machiaj, prin re­desenarea conturului gurii.

6. O textura catifelata. Buzele bine hi­dratate, netede si fara riduri sunt o dovada de tinerete. Balsamul de buze, folosit cu regularitate (mai ales iarna), poate trata lipsa de hidratare a buzelor, iar un ruj cu o textura hidratanta si cremoasa poate camufla pigmentatia neuniforma.

7. Colturile nu trebuie sa cada. Odata cu inaintarea in varsta, grasimea din colturile gurii dispare si muschii triangulari (cei care pornesc de la coltul gurii spre barbie) se contracta, provocand caderea colturilor gu­rii (si o mina morocanoasa). Injectiile cu colagen pot corecta lipsa de volum, iar in­jectarea de toxina botulinica in muschii triangulari ii relaxeaza si determina ridicarea colturilor gurii.

Chirurgia plastica si corectia buzelor

1. Daca nu ai avut norocul sa te nasti cu o gura frumoasa, sau ai pierdut aceasta calitate pe parcursul timpului, nu dispera, deoarece chirurgia plastica iti ofera suficient de multe solutii. Dar, chiar daca cele mai multe tehnici sunt aparent simple (constau in injectarea unor fillere), nu trebuie privite cu usurinta, deoarece sunt intotdeauna insotite de riscuri si complicatii. Iata de ce e esential ca fiecare pa­cient sa fie intr-o perfecta stare de sana­tate fizica si emotionala, sa aiba cereri si asteptari realiste si… o piele elastica.

2. Filler-ul ideal ar trebui sa fie moale, pliabil, permanent, dar sa poata fi scos cu usurinta, la nevoie, sa fie ieftin si sa nu implice nici o complicatie. Din paca­te, numarul urias de tehnici de corectie si reconturare a buzelor dovedeste toc­mai faptul ca, pana la ora actuala, nu s-a gasit un asemenea filler si nici vreo alternativa tehnica perfecta.

3. Filler-ele sunt, de obicei, injectabile. Ele pot fi clasificate ca temporare si permanente. In ambele cazuri, inainte de inceperea pro­cedurii propriu-zise, trebuie testata com­patibilitatea lor cu orga­nismul. Filler-ele temporare rezista de la cateva luni la 2-5 ani (in cazul produselor de ultima generatie). Ele constituie prima optiune oferita unui pacient, deoarece, in cazul in care rezultatul nu este satisfacator, acestea se resorb fara a fi nevoie de alte interventii. Cat despre complicatii, ele sunt: edeme, inflamatii, noduli la locul injectarii, infectii suficient de dureroase pentru a nu putea sa mananci si sa dormi vreo saptamana.

4. Implanturile intra in categoria procedurilor semipermanente, deoarece sunt permanente pana… se scot. Au avantajul ca pot fi aplicate peste alte implanturi si ca ofera o definitie mai clara a zonei in care au fost fixate. Dar eventualele complicatii sunt si ele pe masura: infectii dureroase, scaderea mobilitatii zonei tratate, riscul deplasarii implantului sau acela de a fi respins de organism.

5. Alte proceduri de corectie presupun taieturi, excizii, liftinguri, terapii laser, au indicatii specifice si nici nu pot fi facute de oricine. Si cerce­tarea continua.

Arhiva revistei ELLE
Foto: Imaxtree

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty