Diamante? Tinerete? Un trup perfect? Lioara Bradu (ca orice beauty editor) are vise ceva mai practice: un sampon performant care sa o scape de tuns.
Cea mai grea meserie, in ziua de azi, e aceea de a fi femeie. Zilnic sintem asediate, bombardate si terorizate cu imagini si informatii despre cistigatoarele loteriei genetice: dive frumoase, cu trupuri perfecte, care (culmea!) le au pe toate – glorie, bani si Feti-Frumosi.
Iar noi, intr-o totala lipsa de inspiratie, indraznim sa ne comparam cu ele. Cunoastem atit de multe amanunte din viata celebritatilor, incit nu mai vrem sa ne comparam cu vecinii, ci cu Angelina si Jennifer. Cine mai vrea sa fie ca Ionestii, cind exista familia Beckham? Si uite-asa ajungem sa ne simtim inadaptati.
Pentru ca, daca la virsta adulta look-ul nostru nu evolueaza in standardele impuse de perfectiune, toate esecurile (iminente, de altfel) le atribuim acestui fapt. Ne pierdem increderea si respectul de sine si incepem sa involuam constant. Din fericire (sau din pacate), eu am trecut de virsta la care sa mai reusesc sa ma amagesc ca doua kilograme in minus mi-ar rezolva problemele de comunicare in cuplu, ca o pereche de pantofi Prada m-ar propulsa pe scara sociala sau ca, daca mi-as schimba culoarea parului, as da nas in nas cu fericirea, chiar dupa colt, si nu ne-am mai desparti pina la adinci batrineti.
Imi cunosc mult prea bine si plusurile, si minusurile, si visele. Si am invatat ca, pentru a fi fericita, nu trebuie sa ma schimb radical, ci e suficient sa invat sa ma accept, sa ma iert si sa ma pretuiesc asa cum sint. OK, cu mici modificari pe ici, pe colo…
Atunci de ce sufar atit de mult ca trebuie din nou sa imi tai parul? Abia ma obisnuisem cu tunsoarea Bob (dupa ce o viata mi-am purtat pletele mai jos de umeri) si acum, iata, harst-harst, ma asez din nou in bataia foarfecii, nu pentru ca vreau, ci pentru ca nu am incotro. In ultimii doi ani, parul meu a devenit atit de fragil, incit aproape mi-e teama sa il mai pieptan.
Am incercat toate metodele, mai mult sau mai putin ortodoxe: am luat suplimente nutritive; mi-am facut masti cu tot ce am gasit in bucatarie, de la ulei de cocos la ou si usturoi; m-am clatit cu otet alb si cu gaz (pina ce m-am tavalit pe jos de durere); m-am spalat cu tot felul de sampoane si mi-am injectat in pielea capului (auch!) tot felul de ingrediente miraculoase…
Nimic! Nici un rezultat! Parul meu se incapatineaza sa ramina fragil si casant, ca o coaja de ou.
Iata de ce, in ziua in care am realizat ca nu mai am nici o speranta, mi-am facut o programare la Petre, hairstylistul meu, la studioul LOréal Professionnel, hotarita sa tai raul… nu chiar de la radacina, dar scurt. Mult prea scurt.
In dimineata cu pricina m-am trezit cu o stare de depresie acuta. De ce sa nu recunoastem: parul scurt e asociat de cele mai multe ori cu o trauma.
Charlize Theron si Kate Moss, care arata fabulos tunse baieteste, sint cazuri rare. Majoritatea dintre noi intram in categoria Donatella Versace, care si-a aplicat extensii de par la numai trei ore dupa ce s-a tuns.
Parul lung e simbolul feminitatii noastre. E cel mai bun mod de a ne vinde sexualitatea. E atit de puternic, incit in unele religii a te afisa in lume cu parul despletit este o impietate, iar femeile sint obligate sa poarte peruca. In alte culturii, imediat dupa casatorie, femeia este obligata sa-si stringa parul in coc pentru a nu stirni dorinte si ginduri adulterine.
Intelegi de ce e atit de dureros cind, din anumite motive (plictiseala, depresie, moda… sau de nevoie), renunti la pletele de Ileana Cosinzeana?
Din fericire, Petre al meu este intotdeauna mai echilibrat, mai optimist si mai informat decit mine (de aceea e stilistul meu) si, in loc sa puna mina pe brici si pe foarfeca, mi-a dat un ceai de lavanda si o noua pespectiva asupra situatiei mele disperate: „Draga mea, ti-am spus de atitea ori ca pentru fiecare problema capilara exista o solutie. In cazul tau, aceasta este Force Vector, o gama ultraperformanta, conceputa special pentru toate tipurile de par casant, inclusiv parul fin. Intreaga colectie are in compozitie Glycocell, un amestec de incell (consolideaza fibra capilara) si gel royall (furnizeaza aminoacizi, care fortifica structura naturala a firului de par, actionind precum vitaminele pentru oganismul uman).
Dar, in ciuda compozitiei hi-tech, Force Vector este o colectie foarte practic structurata. Nu trebuie sa fii nici biochimist si nici hairstylist pentru a o folosi: contine sampon, masca si tratament, perfect dozate pentru a avea rezultate vizibile de la prima utilizare. Imagineaza-ti doar ca samponul din gama contine de cinci ori mai multi agenti de ingrijire decit oricare sampon traditional LOréal. Asadar, lasa-te pe mina mea si iti garantez ca vei pleca de aici in al noualea cer, cu un par sanatos, suplu si plin de forta.'
Au trecut de atunci doua saptamini si, asa cum a prezis Petre, parul meu arata fantastic: e lucios, viguros, suplu si… mai lung cu un centimetru. Intre timp, insa, in viata mea a aparut o alta problema: am devenit dependenta de Force Vector. Imi vine sa il folosesc zilnic. Imi place mirosul, imi place textura, dar, mai ales, imi place mingiierea matasoasa a parului meu proaspat spalat. Cine m-ar putea condamna?
Verdict ELLE
Gama Force Vector, LOréal Professionnel, este combinatia perfecta de senzualitate (formula bogata, consistenta), lux (un parfum delicat si feminin) si stiinta (incorporeaza cea mai avansata tehnologie existenta in domeniu, la ora actuala). Dincolo de functiile clasice de curatare si protectie, fiecare produs al gamei a fost conceput pentru a imbunatati structura si componenta firului de par. Iar rezultatele sint uluitoare.
Adresa: Produsele LOréal Professionnel Force Vector se gasesc in toate saloanele de specialitate acreditate.