Dacă și tu ești o iubitoare a tot ceea ce înseamnă îngrijire a pielii și frumusețe, atunci știi deja că acidul salicilic este unul dintre ingredientele pe care ar trebui să le folosești.
Acest ingredient se află acum în majoritatea produselor de îngrijire, de la geluri de curățare sau chiar creme tratament. Însă, înainte de a-l include în ritualul tău, ar trebui să îl încerci de câteva ori și chiar să te sfătuiești cu dermatologul deoarece există șansa ca pielii tale să nu i se potrivească.
Află în continuare tot ceea ce trebuie să știi despre acidul salicilic și cum îl poți include în rutina ta:
Ce este acidul salicilic
Printre cele mai cunoscute ingrediente pentru piele se numără AHA (alfa-hidroxi) și BHA (beta-hidroxi). Acidul salicilic mai este cunoscut și sub numele de acid beta-hidroxi (BHA). Acesta este solubil în ulei, ceea ce înseamnă că poate intra mult mai bine în piele. Acest tip de acid poate veni sub mai multe forme, de la geluri de curățare, loțiuni, creme, măști și poate trata mai multe afecțiuni ale pielii.
Care sunt beneficiile acidului salicilic
Ei bine, acidul salicilic are o mulțime de beneficii, iar aici putem include faptul că el acționează precum un exfoliant, reușind astfel să îndepărteze celulele moarte și să reducă punctele negre. Are și proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că poate diminua roșeața și calmează iritațiile.
În cazul în care ai tenul extrem de uscat, sensibil și te confrunți cu o acnee severă, acidul salicilic îți poate usca și mai tare tenul sau în cazuri mai grave, chiar să îți provoace diverse iritații. Însă, ar mai trebui să știi și că acest acid poate preveni semnele îmbătrânirii premature, redându-i tenului tău hidratarea și fermitatea de care are nevoie.
Cum poți include acidul salicilic în rutina ta
Așa cum spuneam și mai sus, acidul salicilic este printre ingredientele excelente când vine vorba de exfolierea în profunzime a pielii. Folosit în mod corespunzător, poate reduce excesul de sebum. Acest ingredient se regăsește în majoritatea soluțiilor de curățare a tenului sau chiar în geluri de duș. De asemenea, îl mai poți găsi și în diverse creme care tratează acneea. Optează pentru varianta care se potrivește nevoilor pielii tale.
Care sunt efectele secundare ale acidului salicilic
De asemenea, ar mai trebui să fii conștientă și de efectele secundare ale acidului salicilic. Iar aici putem aminti roșeața, iritațiile sau senzația de usturime. Dacă ai răni sau infecții, ar trebui să eviți acest acid. În plus, trebuie să fii atentă atunci când îl combini cu alte produse de îngrijire. Acesta trebuie aplicat pe tenul perfect curat, de aceea trebuie să te demachezi în prealabil, iar ulterior nu uita să folosești și o cremă hidratantă.
Citește și:
9 sfaturi de îngrijire a pielii testate de către dermatologi, pe care trebuie să le pui în aplicare
Foto: Imaxtree