Ce beneficii are tehnologia IPL și cum să o folosești pentru rezultate optime

În pragul sezonului cald, când avem nevoie de aliați performanți pentru o siluetă estivală, îți spunem ce beneficii are tehnologia IPL în procesul de epilare.

Ce beneficii are tehnologia IPL și cum să o folosești pentru rezultate optime

Când vorbim despre epilare, cea mai populară soluție din ultimele sezoane este tehnologia IPL, adică un sistem de epilare pe bază de lumină intens pulsată. În primul rând, trebuie să știi că această metodă nu implică durere și a devenit rapid o soluție adoptată de multe femei, tocmai pentru că este ușor de folosit, nu prezintă riscuri și permite reglarea intensității luminii, conform tipului de piele și păr.

Ce beneficii are tehnologia IPL?

Impulsurile luminoase IPL sunt aplicate direct asupra firelor de păr, în zona dorită, având ca rezultat intrarea foliculului într-o stare de inactivitate și oprirea naturală a creșterii. Tehnologia IPL emite lumină pulsată din toate lungimile de unde vizibile, față de laser, care funcționează pe un singur fascicul de lumină, cu o lungime de undă specifică, ceea ce face ca metoda IPL să fie adecvată pentru folosirea în contextul mai multor aplicații.
Un avantaj în plus față de ședințele de epilare cu laser este costul – tehnologia IPL este mai permisibilă, financiar.

Numărul ședințelor cu IPL este unul redus.

Lumina intens pulsată este o metodă sigură de epilare; folosită din 1997 pentru îndepărtarea părului nedorit, nu s-a raportat nici un efect secundar sau vreo problemă la nivel tegumentar.

Printre beneficiile tehnologiei IPL, se numără faptul că poate fi folosită și la nivelul feței. Pielea acestei zone este mai sensibilă, însă dacă se folosește corespunzător – conform setărilor aparatului folosit –, cu un filtru UV –, este un tratament sigur.

Rezultatele sunt vizibile după primele patru, cinci, tratamente. Unele fire de păr pot să reapară, însă acest lucru este absolut normal, deoarece tratamentul se aplică în stadii diferite de creștere a firului de păr, urmând să devină mai subțiri și să cedeze.

Există câteva contraindicații: sarcina și alăptarea, boli ale pielii (cancerul de piele), medicamente fotosensibile, imunitate scăzută, tulburări psihice, afecțiuni hematologice, fotodermatoză, tatuajele sau micropigmentări.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty